• Kenal Shaklee Sebab Ikhtiar TTC

    Setiap orang menginginkan zuriat selepas mendirikan rumahtangga dengan pasangan. Setuju? Walaupun ada pasangan yang “merancang”, namun pastinya keinginan untuk mendapatkan zuriat itu tetap ada. Sebab memang dah lumrah berpasangan, berumahtangga, kehadiran zuriat adalah sesuatu yang dinanti-nantikan. Namun begitu, bukan semua pasangan diizinkan Allah untuk memperoleh zuriat dalam waktu yang singkat selepas berkahwin. Ada yang perlu menanti setahun, 5 tahun, 10 tahun, lebih 20 tahun pun ada juga. Allah mengizinkan sesuatu itu apabila Allah tahu kita telah pun bersedia untuk menerimanya. Tapi, tidaklah bermaksud, kita perlu duduk sahaja dan tunggu kan. Perlulah sentiasa berusaha dan jangan pernah putus asa dengan keajaiban Allah. Pernah Gugur Pengalaman KakMah sendiri, KakMah pernah mengalami masalah…

  • Review MCC Seminar 2.0

    Pada 26 Januari 2019 lalu, KakMah berkesempatan untuk menghadiri MCC Seminar buat kali kedua. Kali pertama diadakan di HQ Shaklee pada 28 Oktober 2018, dimana bilangan peserta hanyalah dalam lingkungan 100 orang sahaja. Tapi untuk MCC 2.0 lepas, jumlah peserta adalah sekali ganda daripada sebelum ini, iaitu seramai 200 orang mendaftar untuk menghadiri seminar ini. Mengikut Event Organizer iaitu Master Puteri Yusof, jumlah kehadiran pada hari tersebut adalah seramai 181 orang. 91% kedatangan! Memang kuat sangat aura kali ini. MCC ialah My Champion Circle, digabungkan dengan 17 orang Master Shaklee yang bukannya daripada susur galur yang sama. Namun, mereka ini mempunyai misi untuk membantu semua SID yang mendaftar dengan MCC…

  • Beli Twin Pack Vivix ada Pelbagai Promosi

    Selamat Tahun Baru Cina diucapkan kepada semua rakyat Malaysia yang menyambutnya. 中国新年快乐! Tahun Piggy kan tahun ni? Semoga anda semua menjalani kehidupan lebih ceria, kaya, dan berjaya. Kebiasaannya, cuti panjang begini, ramai juga rakyat Malaysia dari bangsa lain yang mengambil kesempatan untuk bercuti kan? Semoga anda semua juga berbahagia selalu dan selamat sampai ke destinasi masing-masing, selamat pulang ke kampung halaman. Memandu dengan cermat okeh. Sempena bulan Februari dan Tahun Baru Cina ni, orang kata “Good Health is Wealth” kan. Jadi, Shaklee ingin mempromosikan Vivix untuk semua rakyat Malaysia. Tidak kira samada existing SID sedia ada, ataupun new customers yang nak join ahli. Tak nak join pun boleh sebab ada…

  • 5 Masalah Biasa Dihadapi Wanita Hamil

    Wanita hamil sering berdepan dengan masalah kesihatan, sekiranya tidak menjaga pemakanannya serta tahap kesihatannya setiap hari. Boleh dikatakan, masalah-masalah ini adalah masalah yang seringkali kita dengar terjadi di kalangan wanita hamil. Di antara masalah ini, ada juga yang tidak kurang bahayanya. Pelbagai komplikasi kesihatan boleh berlaku bukan sahaja pada ibu, malah juga pada bayi dalam kandungan. Antara risiko sering kita dengar ialah kelahiran pra-matang, iaitu kelahiran awal sebelum tempoh 37 minggu. Hal ini sangat merisaukan kerana penjagaan bayi pra-matang adalah tidak sama dengan bayi lain. Mereka sangat fragile, tahap sistem imunisasi mereka sangat lemah berbanding bayi yang dilahirkan selepas 37 minggu. Oleh itu, ibu perlu jaga kesihatan mereka dan juga…

  • Jana Side Income Tanpa Perlu Modal Besar

    Ramai mencari peluang untuk menjana pendapatan sampingan (side income), walaupun sudah ada pekerjaan hakiki yang sudah semestinya boleh dapat pendapatan tetap setiap bulan. Namun, desakan kewangan di zaman ini membuatkan ramai di antara kita untuk perlu mencari pekerjaan sampingan supaya dapat jana side income untuk tampung perbelanjaan bulanan mereka. Gaji sekarang ada kalanya cukup makan, ada kalanya digunakan hanya untuk membayar hutang. Sehinggakan tiada peruntukan untuk simpanan masa hadapan. Jangankan simpanan anak-anak, simpanan sendiri pun tiada. Bayangkan jika ada situasi di luar jangka, bagaimana kita ni nak jana income? Oleh itu, KakMah nak ajak anda semua untuk jana side income dengan bermodalkan hanya RM75 sahaja untuk memulakan bisnes Shaklee. Bisnes…