• Promosi ESP April 2018

    Siapa kata bulan April 2018 ni tak ada promosi? Ada tau. Tapi khas untuk SID. Bermakna untuk mereka yang telah pun mendaftar keahlian Shaklee dan masih lagi aktif keahliannya. Boleh check dengan upline masing-masing sekiranya keahlian anda masih ada atau tak. Kalau dah expired, boleh renew. Kalau status appeal, boleh lagi nak renew. Tapi kalau dah keluar daripada GE upline, silalah register balik dan bayar yuran keahlian RM68.90. Hehe. Sebab tu untungnya jadi ahli Shaklee. Walaupun anda hanya nak makan sendiri. Means tak nak buat bisnes Shaklee ni. Still boleh juga. Siapa kata join ahli untuk buat bisnes je. Kan? Keputusan dan pilihan di tangan anda. Tapi jika anda nak…

  • Hutang PTPTN RM17k Langsai Dengan Bonus Shaklee

    Memang resah bila dibebani dengan hutang. Zaman sekarang ni kadang tu memang tak boleh lari daripada hutang. Mana tidaknya. Pendapatan isi rumah tanpa simpanan melebihi 86% di bandar, manakala di luar bandar pula sebanyak 90%. Peratusan yang amat tinggi sekali sebenarnya. Betul tak? Kita sebenarnya tidak sedar. Kita tiada simpanan untuk masa depan, hari tua kita nanti. Sebab masing-masing berada di dalam zon selesa (comfort zone). Zon ni sebenarnya sangat bahaya. Anda rasa anda selesa, tapi keselesaan anda sebenarnya dibelenggu dengan hutang. Dan sekarang ni, berapa ramai yang sambung pengajian dengan hutang? Benar, pinjaman seperti PTPTN, MARA membantu anak-anak untuk sambung pengajian di universiti. Tidak kiralah samada universiti tempatan atau…

  • Gaji Hanya Untuk Bayar Hutang

    Fakta yang sangat menakutkan. Tapi inilah hakikat kebanyakan orang terutama di Malaysia ni. Masing-masing ada gaji, tapi banyak diperuntukkan untuk membayar hutang. Tidak kiralah samada hutang rumah, kereta, credit card, personal loan. Sehinggakan tiada saving (simpanan) untuk saat kecemasan, masa depan, hari tua kita nanti. Paling menakutkan, kita tiada simpanan untuk masa depan anak-anak, pembelajaran mereka. Disebabkan itu, kita tidak boleh lagi bergantung harap pada gaji semata-mata. Ramai berada di zon selesa yang sebenarnya adalah tidak selesa dan memakan diri sendiri. Ini kerana, mereka tahu, setiap bulan gaji masuk. What if, ada termination. What if, kita sakit lama dan tak dapat bekerja, peruntukan MC pun habis. Justeru, cuti tanpa gaji.…

  • Apa Nutrisi Diperlukan Oleh Ibu Hamil?

    Tahniah! Anda hamil. Alhamdulillah. Berita ni adalah sesuatu yang sangat mengujakan dan menggembirakan untuk semua wanita yang bergelar isteri. Betul tak? Bila lambat datang haid, emosi ting tong, mudah letih, itu petanda anda mungkin hamil. Lepas tu dengan rasa teruja, anda pergi ke farmasi, beli pregnancy test kit dan buat ujian sendiri. Khennn? Ini normal untuk semua. Bukan anda je, so jangan rasa malu atau pelik. Hehe. Kehamilan memang best. Banyak manfaat seorang ibu yang sedang hamil. Berjuang selama 9 bulan 10 hari untuk memastikan bayi di dalam kandungan sihat, membesar dengan baik, dan selamat dilahirkan di dunia ini. Dan dalam tempoh kehamilan inilah si ibu perlu memastikan pemakanan sehariannya…

  • Bila Masa Sesuai Minum ESP?

    Ramai orang sukakan ESP ni, sampaikan kalau boleh setiap masa pun nak minum ESP. Sebab ESP ni mengenyangkan dan banyak khasiat lain terutama untuk kulit, masalah gastric, untuk ibu hamil, ibu menyusukan. Sehari boleh ambil sehingga 25g untuk kesan optimum. ESP merupakan protein soya yang sangat berkhasiat. Semua golongan tidak kira tua atau muda, lelaki atau perempuan, perlukan nutrisi protein. Dan sememangnya protein soya adalah antara terbaik untuk badan kita ni. Siapa memerlukan protein ni? Body builders Bakal ibu (wanita hamil) Ibu menyusu Mereka di pertengahan usia Mereka yang sedang diet / mengawal berat badan Mereka yang sukakan manisan So, bila kalanya masa sesuai untuk minum ESP? Jawapannya ialah, bila-bila!…