• Perokok Tegar Akhirnya Berjaya Berhenti Merokok

    Tahu tak merokok ni membahayakan kesihatan? Bukan sahaja untuk anda, si perokok aktif. Tapi juga sangat berbahaya untuk perokok pasif, iaitu orang di sekeliling perokok yang hanya menghidu asap rokok anda itu. Dan tahu tak lagi, perokok pasif berisiko lebih tinggi untuk mengalami masalah kesihatan berbanding perokok itu sendiri. Kesiankan? Terutama bayi yang masih kecil, isteri tersayang, anak-anak yang semakin membesar, parents. Mereka tak bersalah pun, malah mereka “redha” dan terima je suami merokok, tapi akibatnya, mereka lebih berisiko. Ops! Tapi sekarang, perempuan pun ada yang merokok kan? Allahuakbar. Ini lagi membimbangkan, terutama jika mereka dah kahwin, ingin/sedang hamil. Kesan Akibat Merokok (Perokok Aktif) Boleh mengakibatkan mati pucuk Hubungan seks…

  • Eye Bag, Mata Panda Hilang dengan YOUTH Eye Treatment

    Eye bag, mata panda (lingkaran gelap bawah mata), adalah antara masalah yang sering menjadi kegusaran ramai wanita. Terutamanya ibu menyusu, sebab setiap 2 jam, mesti nak kena bangun dan susukan anak. Bila tidur tak mencukupi, memang lagi nampak mata panda tu jadinya kan. Tapi, lelaki pun ada juga masalah mata ni. Fine lines, wrinkles. Ini disebabkan kulit di kawasan mata kita ni sangat nipis dan sensitif. Serta, nutrisi collagen di bahagian mata ni, tak sebanyak bahagian lain. Sebab itu, bila kita mula meningkat usia, anggota badan pertama yang nampak “penuaannya” ialah mata. Setuju tak? Eye Bag Kelihatan seperti bengkak di bawah mata. Ini adalah perkara normal akibat faktor penuaan, dimana…

  • YOUTH™ Restoring Eye Treatment

    1 October 2018 lalu, Shaklee melancarkan satu lagi produk YOUTH™ iaitu Restoring Eye Treatment. Sesuai sangat untuk mereka yang mempunyai masalah lingkaran gelap bawah mata (mata panda), garisan kedutan halus di bawah mata, kesembapan mata, dan masalah-masalah lain di sekeliling bahagian mata kita ni. Tahukah anda, di sekeliling mata kita ni, lapisan kulit sangat halus dan sensitif. Collagen di sekitar mata ni pun sangat sedikit berbanding kawasan lain. Sebab tu, bila kita meningkat usia, mata ni dululah yang paling senang nak nampak “meningkat usia” tu. Untuk memilih produk untuk mengurangkan masalah di sekeliling mata kita ni, kita perlu memilih produk yang selamat dan tidak membahayakan mata. YOUTH™ Restoring Eye Treatment…

  • 7 Kepentingan Zinc Yang Anda Perlu Tahu

    Mungkin anda tak tahu betapa pentingnya nutrisi zinc dalam badan kita ni. Tahukah anda, badan kita tak dapat nak menghasilkan, apatah lagi untuk menyimpan zinc dalam badan kita. Disebabkan itu, kita perlu amalkan pemakanan yang tinggi kandungan zinc supaya badan kita ni sentiasa cukup dengan nutrisi zinc ni. Tahu tak, kenapa kita perlukan nutrisi zinc ni setiap hari? Ada 7 kebaikan zinc yang kita perlu tahu. Tingkatkan Sistem Imunisasi Kajian mendapati nutrisi zinc yang mencukupi dalam badan membantu membendung keradangan. Ia dapat mengurangkan tempoh atau kadar anda menghidap masalah demam, selsema. Serta, zinc membantu menguatkan sistem imun dan mengaktifkan sel imun dalam badan kita supaya dapat bekerja dengan baik. Rambut…

  • Promosi Shaklee Oktober 2018

    Dah ready nak tahu promosi Shaklee untuk bulan Oktober ni? Pastinya, selain daripada promosi, Shaklee melancarkan 2 produk terbaru iaitu YOUTH™ Restoring Eye Treatment dan juga Zinc Plus. Dulu Shaklee ada Zinc Complex dan memang menjadi kegemaran ramai orang. Dan kini, Shaklee kembalikan produk nutrisi zinc dengan formulasi terbaru iaitu Zinc Plus. Walaupun Shaklee baru sahaja melancarkan 2 produk ini, tetapi Shaklee juga ada buat offer khas untuk anda semua tau. Info Tentang YOUTH™ Restoring Eye Treatment Mengandungi campuran peptida yang sangat unik, dimana melalui kajian klinikal ia dapat membantu mengurangkan penampilan garis halus, kedutan, dan garisan pada bahagian bawah mata seawal 7 hari (berdasarkan klinikal study selama 28 hari,…