• Kenapa Anda Perlukan Performance Drink Semasa Berpuasa?

    Sedar tak sedar, sekali lagi kita akan bertemu dengan bulan Ramadhan tak lama lagi. Betul tak? Alhamdulillah, kerana Allah masih mengizinkan kita untuk bertemu dengan Ramadhan lagi. Excited sangat kan? Bulan ni lah kita boleh meningkatkan amalan kita untuk dapatkan keberkatan Allah. Tapi, ada masanya kerana kekangan kerja, cara kerja membuatkan kita rasa letih, tak bermaya. Jadi, bila nak sampai waktu berbuka tu, melepet masing-masing sebab tak larat kan? Bukan kanak-kanak baru nak belajar puasa je gitu. Yang dah dewasa pun apa kurangnya. Masa bulan puasa, kita tak boleh makan dan minum. Namun rutin harian berjalan seperti biasa. Jadi, bila kurang air, kita rasa dehidrasi. Dan bila tak makan, kita…

  • Promosi Mei 2018 Sempena Ramadhan

    Shaklee ni memang tahu apa terbaik untuk rakyat Malaysia, terutama nak masuk bulan Ramadhan ni tau. Sebab tu, Shaklee offer promosi supplement yang sangat membantu kita untuk kekal cerdas, cergas sepanjang bulan Ramadhan. Sesuai diamalkan oleh semua peringkat umur, tidak kiralah tua atau muda, lelaki atau perempuan. So, jangan lepaskan peluang untuk dapatkan promosi Shaklee hari ini. Selain supplement, Shaklee juga extend promosi YOUTH Intensive Care Set. Bermakna, anda masih berpeluang untuk mendapatkan Radiance C&E secara percuma. Satu ni worth RM437 tau. So, sementara tengah FREE ni, jom grab cepat. Best sangat tau. Sebab setiap satu capsule tu mengandungi 20% pure vitamin C dan E. Product lain pun tak ada…

  • Masalah Eczema – Simptom dan Tips Mengurangkan

    Selalu kan dengar tentang masalah eczema ni? Eczema adalah masalah berkaitan dengan kulit, dimana kulit keradangan dan iritasi. Kulit menjadi kering, kemerahan, gatal-gatal, ada juga yang seakan kulit pecah. Masalah eczema ni boleh terjadi di mana-mana bahagian badan. Ada beberapa jenis eczema tapi yang paling biasa terjadi ialah atopic dermatitis atau atopic eczema. Atopic bermaksud penyakit yang boleh diwarisi dan boleh mencetuskan alahan lain seperti asma, demam. Ada beberapa situasi yang boleh trigger eczema ni untuk terjadi seperti stress, panas, berpeluh, kulit kering, terlalu sejuk, atau mungkin terdedah kepada persekitaran yang boleh mengakibatkan iritasi seperti kayu, kain synthetic, sabun. Ketahui Simptom Eczema Kulit kering, gatal, kelihatan seperti kulit tebal dan…

  • Senggugut? PMS? Sakit nak Period?

    Biasa tak dengar perempuan moody, mood tak stabil, asyik nak marah. Lepas tu mesti kaitkan dengan nak dekat period kan? Haha. Well, sebenarnya, memang ada betulnya benda tu pun. Kadang perempuan ni, ada mood swing bila nak dekat waktu keluar haid tu. Sebahagian daripada perubahan hormon perempuan. Hal ini kadang tu sukar dikawal. Dah memang semulajadinya begitu. So, orang di sekeliling, janganlah judge perempuan tu tau. Kena sabar sikit. Especially boyfriend, tunang, suami. Hehe. Pre-Menstrual Syndrome (PMS) ada banyak. Tak semestinya mood swing je. Ada yang terasa nak makan benda manis, atau keluar jerawat. Berantung kepada individu itu sendiri. Ada juga yang tak lalui PMS ni sebelum period keluar. Untung…

  • Ambil Tahu Tentang Migraine

    Ramai orang salah faham antara migraine dan juga masalah sakit kepala yang biasa terjadi. Sakit kepala ni ada pelbagai jenis. Dan migraine ni juga adalah salah satu jenis sakit kepala, dimana pesakit rasa sakit berdenyut di satu bahagian kepala sahaja. Rasa sakit yang dialami adalah lebih lama dari biasa. Jika tidak dirawat, sakit migraine boleh berlarutan selama 4 jam sehingga 3 hari. Rutin harian juga boleh terganggu apabila migraine menyerang. Antara simptom pesakit migraine ialah sakit di bahagian kepala berhampiran dengan dahi, mata. Apabila migraine menyerang, seseorang itu boleh menjadi terlalu sensitif terhadap cahaya, bunyi, atau aktiviti ringan seperti menaiki tangga. Ada juga yang mengalami loya, muntah, atau masalah penglihatan.…