Keletihan,  Keperluan Harian,  Panduan Kesihatan,  Pengambilan Supplement,  Vita-Lea

Multivitamin Shaklee

Walaupun kita mengamalkan pemakanan sihat setiap hari, namun itu belum tentu dapat memenuhi kesemua kehendak nutrisi di dalam badan kita. Sel di dalam badan kita ini dapat bekerja dengan baik apabila nutrisi di dalam badan kita ni mencukupi. Namun masih ramai yang endah dan tak faham tentang ini. Pada mereka, apabila dah buat senaman, jaga makan, “oh! badan aku sihat”. Adakah anda sedar, masih ramai juga yang badannya fit, kuat bersenam, tapi tiba-tiba diserang sakit jantung, atau masalah kesihatan lain. It happened.

Pengambilan nutrisi perlu seimbang dengan pemakanan sihat, melakukan aktiviti sihat. Benda-benda ni kena seiring dan seimbang. Barulah badan kita kekal cergas, cerdas. Jika salah satunya kurang, maka ada peluanglah untuk penyakit datang menyerang.

Multivitamin membantu melengkapkan kekurangan vitamin, nutrisi disebabkan oleh diet tidak sihat/seimbang, menghidapi sesetengah penyakit, ataupun ketika sedang hamil. Terutamanya juga, jika anda seorang vegetarians (tidak makan makanan berunsurkan daging). Ini kerana, anda tidak cukup beberapa khasiat dan nutrisi lain seperti vitamin B12. Vitamin B12 amat diperlukan untuk mengurangkan risiko anemia, hilang memori, pemikiran tak stabil (selalul runsing). Anda mungkin tidak / kurang mendapat vitamin ini kerana lebih banyak terdapat pada sumber haiwan seperti daging, telur, tenusu. Justeru, anda mungkin memerlukan multivitamin supplement.

Mengapa Vitalea Shaklee berlainan dari jenama lain?

 • Merupakan multivitamin dan mineral yang pertama dihasilkan di dunia.
 • Setiap tablet Vitalea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang turut diekstrak daripada sayur-sayuran serta buah-buahan.
 • Juga dilengkapi dengan 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh pihak RDA.
 • Diselaputi dengan spirulina.
 • Mineral yang terkandung dalam Vitalea mudah berintegrasi dengan protein untuk kadar penyerapan yang lebih pantas oleh usus kecil.

Bagaimana Vitalea Shaklee membantu meningkatkan tahap kesihatan?

 • Membantu memberikan tenaga, kecergasan tubuh, dan kekuatan mental.
 • Membantu meningkatkan memori.
 • Membantu meningkatkan sistem produktiviti terutama remaja.
 • Membantu mengstimulasikan metabolisma.
 • Membantu menyediakan nutrisi asas untuk pertumbuhan sel baru yang lebih sihat.
 • Membantu mengurangkan risiko anemia.

Apa kandungan vitamin di dalam Vitalea?

Pastikan multivitamin Vitalea ini adalah salah satu supplement anda. Ambil setiap hari dengan consistent, in shaa Allah, anda pasti rasa lebih bertenaga.

Boleh order secara online melalui e-sell ini. Penggunaan debit dan credit card sahaja dibenarkan.

Jika anda inginkan penjimatan lebih daripada 10-20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan KakMah. Yuran keahlian hanya RM75 sahaja, dan pelbagai benefit anda boleh dapat. Jadi ahli, tak semestinya untuk anda buat bisnes. Namun yang pasti, jika belian anda menepati syarat minimum kelayakan untuk dapat bonus, anda juga turut dapat seperti pengedar Shaklee yang lain.

Hubungi KakMah untuk keterangan lanjut, untuk daftar ahli, dan untuk mendapatkan produk kegemaran anda.

*Disclaimer*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *