Berpuasa,  Breastfeeding,  Performance Drink,  Tenaga

Kenapa Anda Perlukan Performance Drink Semasa Berpuasa?

Sedar tak sedar, sekali lagi kita akan bertemu dengan bulan Ramadhan tak lama lagi. Betul tak? Alhamdulillah, kerana Allah masih mengizinkan kita untuk bertemu dengan Ramadhan lagi. Excited sangat kan? Bulan ni lah kita boleh meningkatkan amalan kita untuk dapatkan keberkatan Allah.

Tapi, ada masanya kerana kekangan kerja, cara kerja membuatkan kita rasa letih, tak bermaya. Jadi, bila nak sampai waktu berbuka tu, melepet masing-masing sebab tak larat kan? Bukan kanak-kanak baru nak belajar puasa je gitu. Yang dah dewasa pun apa kurangnya.

Masa bulan puasa, kita tak boleh makan dan minum. Namun rutin harian berjalan seperti biasa. Jadi, bila kurang air, kita rasa dehidrasi. Dan bila tak makan, kita rasa tak larat, kurang tenaga. Ish. Puasa sebenarnya tak boleh dijadikan alasan untuk kita downgrade rutin harian kita. Rutin harian kita perlu diteruskan seperti biasa, malah perlu lebih semangat dan produktif. Setuju?

Sebab tu, anda perlukan Performance Drink sebagai salah satu supplement yang anda perlukan sepanjang bulan Ramadhan. Performance Drink adalah air elektrolit yang bertindak untuk membantu membawa glukosa dan nutrisi lain ke dalam sel badan kita. Dan ini memastikan badan kita kekal bertenaga walaupun kita terhidrat.

Kenapa Performance Drink menjadi pilihan, terutama di bulan Ramadhan?

  • kandungan gula kurang berbanding minuman elektrolit lain.
  • mempunyai kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah, oleh itu membolehkan ia mudah diserap.
  • membantu mengurangkan dehidrasi kerana lengkap dengan natrium yang bantu mempercepatkan penyerapan air ke dalam tubuh.
  • mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium, chloride yang membantu membekalkan tenaga dan mengimbangi metabolisme tubuh.
  • membantu meningkatkan daya ketahanan otot.
  • mempunyai lebih 67% glikogen iaitu sumber tenaga.

Istimewa untuk anda sempena Ramadhan 2018 ini, beli twin pack (2 canister) dan anda layak mendapatkan discount 10%. Jimat sangat. Boleh diamalkan oleh seisi keluarga, tidak mengira usia. Shake, shake di waktu sahur. Nyaman je rasa. In shaa Allah, kekal aktif sepanjang berpuasa.

Dan jika anda dapatkan 2 set of twin pack, samada Performance Drink atau promosi lain iaitu Meal Shakes dan Cinch Shake Vanila, anda boleh mendapatkan Eco Bag secara percuma dan exclusive. Cantik sangat design dia tau.

Nak order? Hubungi KakMah sekarang.

*Disclaimer*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *