Anti-Oksidan,  Kesihatan Jantung,  Tekanan Darah Tinggi,  Testimoni Supplement,  Testimoni Vivix,  Vivix

Jangan Abaikan Masalah Tekanan Darah Tinggi

Tekanan darah tinggi ni merupakan pembunuh # 1 yang paling senyap di dunia. Ia dikatakan sebagai pembunuh senyap kerana ia jarang menunjukkan simptom yang ketara. Tekanan darah tinggi boleh menyerang sesiapa sahaja, tidak kira wanita atau lelaki, tua atau muda. Persekitaran boleh menyumbang kepada masalah tekanan darah tinggi seperti stress, pemakanan tidak sihat, kurang bersenam, merokok. Sekiranya anda mengambil bacaan tekanan darah, dan bacaan anda lebih daripada 140/90 untuk tempoh yang lama, anda adalah pesakit yang mempunyai masalah tekanan darah tinggi atau hipertensi.

Pemakanan seimbang, terutama mengurangkan pengambilan garam dalam makanan harian, boleh membantu mengurangkan risiko tekanan darah tinggi. Selain itu, pengambilan makanan yang tinggi nutrisi diperlukan seperti potassium, kalsium, magnesium, bawang putih, omega-3, juga dapat membantu mengawal tekanan darah. Resveratrol juga dikatakan dapat membantu mengawal tekanan darah dengan baik. Resveratrol dapat membantu mengurangkan masalah iritasi dan membantu melancarkan peredaran darah.

Ikuti kisah Puan Wan Zainab yang berkongsikan kisah ibunya yang menghidap masalah tekanan darah dan kolesterol yang tinggi.

Assalamualaikum. Saya Wan Zainab bt Wan Muhammad. Saya ingin ceritakan Shaklee Effect ibu saya.

Emak saya mengalami masalah darah tinggi dan masalah ini sudah lama dialami beliau. Kesihatan beliau sering terganggu.

Emak saya seorang surirumah sepenuh masa dan mempunyai 11 orang anak. Sekarang adalah waktu rehat beliau, memandangkan anak2 sudah besar.

Beliau kerap demam, sakit kepala dan sakit-sakit badan. Emak saya seorang yang anti kepada perubatan moden. Jika demam atau tak sihat, beliau akan ke perubatan alternatif.

Sehingga satu hari, beliau sangat sakit kepala walaupun dah ambil ubat perubatan alternatif. Lalu, kami anak-anak menyuruh ibu ke klinik biasa berjumpa doktor.

Alangkah terperanjatnya, tekanan darah emak sangat tinggi. Doc bekalkan ubat darah tinggi. Kolestrol beliau juga tinggi.

Lalu saya sarankan emak amalkan Vivix disamping amalkan ubat yang doktor beri. Selepas 6 bulan, beliau buat ujian darah sekali lagi.

Alhamdulillah, result ujian darah emak sangat bagus. Bacaan kolestrol turun dan bacaan darah pun turun. Beliau mula amalkan makanan sihat dan jaga kesihatan sungguh-sungguh.

Selepas itu, beliau stop vivix. Sebab dah rasa lebih baik. Tapi beliau silap, bila buat ujian darah untuk next appoinment, result kolestrol naik semula. Walaupun dah makan makanan sihat, tapi ianya tak membantu.

Emak mahu amalkan vivix semula dan juga Pyhtocol ST untuk masalah kolestrol beliau. Alhamdulillah, sekarang dah 2 botol Vivix beliau amalkan. Emak semakin sihat dan tiada sakit kepala lagi.

Saya sangat bersyukur kerana emak kembali sihat. Terima Kasih Allah. Terima kasih Shaklee.

Testimoni dikongsi dari page Supermom Shaklee Story.

Vivix kaya dengan khasiat resveratrol dan polifenol, juga merupakan supplement yang kaya dengan khasiat anti oksidan. Kajian menunjukkan ia dapat mengawal tekanan darah. Selain itu, ia juga adalah supplement anti aging, yang membantu menyihatkan sel kita dan melindungi sel daripada rosak akibat serangan radikal bebas seperti persekitaran, stress.

Jika ingin mendapatkan vivix, boleh hubungi KakMah.

*Disclaimer*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *