Alfalfa,  ESP,  Herb-Lax,  Ibu Menyusu,  Kurus Cara Sihat,  Lecithin,  Set Kurus

Ibu Menyusu – Kurus walaupun Breastfeeding

BERITA BAIK untuk ibu-ibu yang tengah breastfeeding, tetapi mempunyai masalah untuk kuruskan badan. Shaklee boleh membantu anda. Shaklee menawarkan beberapa supplement yang boleh membantu anda mendapatkan berat yang ideal, dan maintain sihat! BEST kan? Kurus dengan cara yang sihat, dalam masa yang sama susu badan tidak berkurang – still maintain. Ibu-ibu menyusu perlu memastikan bahawa nutrisi dalam badannya lengkap kerana mereka menyusukan bayi mereka. Kalau nutrisi tidak cukup, bayi pun tak gembira. Oleh itu, pengambilan supplement yang betul boleh membantu untuk breastfeed, dalam masa yang sama bantu anda untuk kurus!
Tahukah anda sebenarnya breastfeeding mom boleh membakar kalori sekurang-kurangnya 500 kalori setiap kali anda menyusukan bayi anda. Namun begitu, masih ramai ibu-ibu yang yang masih naik berat badan. Kami ingin share dengan anda Faktor Kenaikan Berat Badan serta Tips untuk Mengatasinya.
FAKTOR KENAIKAN BERAT BADAN
  • Anda mengambil jumlah kalori yang lebih daripada tenaga yang anda perlukan
  • Pengambilan makanan yang berlebihan ini akan bertukar menjadi lemak, bukan tenaga
  • Anda lebih cenderung untuk mengambil makanan dengan kuantiti yang banyak selepas menyusukan bayi anda kerana anda rasa lapar. Ini disebabkan kalori anda telah dibakar semasa penyusuan. Cuba tukarkan diet pemakanan anda itu kepada yang lebih berkhasiat. Contohnya, minum lebih banyak air selepas menyusu atau makan buah-buahan.
  • Lemak-lemak anda yang terkumpul tidak dapat dikeluarkan dengan baik kerana anda mempunyai sistem penghadaman yang lemah

BAGAIMANA UNTUK MENGATASI MASALAH BERAT BERLEBIHAN
  • Minum air 3-4 liter sehari kerana ibu yang menyusu lebih memerlukan air untuk penghasilan susu yang banyak
  • Makan mengikut diet / keperluan yang perlu, jangan berlebihan
  • Selepas menyusukan bayi anda, jangan makan snek kerana snek boleh menambahkan berat badan. Seeloknya anda mengambil 2 gelas air kosong atau pun buah-buahan (lebih berkhasiat!)
  • Lakukan senaman yang dapat meningkatkan kadar metabolisme badan anda, dan sekaligus dapat membantu meningkatkan sistem fungsi penghadaman anda
  • Pengambilan supplement boleh membantu anda sekiranya anda tiada masa untuk bersenam kerana supplement boleh membantu anda melawaskan perut, memecahkan lemak, dan membantu mengurangkan selera makan. Pilih supplement yang sesuai untuk anda. Supplement Shaklee HALAL dan SELAMAT untuk dimakan
Hubungi kami untuk dapatkan supplement anda! Kami akan memberikan FREE CONSULTATION untuk anda, bagi membantu anda mencapai berat badan yang anda idamkan.
msg/whatsapp/wechat: 0196972866
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *