Kekeluargaan,  Keperluan Harian,  Testimoni Thyroid,  Thyroid

Hyperthyroid Berkurangan dan Berat Badan Kembali Normal

Thyroid adalah salah satu organ dalam badan kita yang bentuknya seperti rama-rama. Ianya terletak di hadapan leher kita ni. Ia berfungsi untuk mengawal metabolisma badan kita seperti menukarkan makanan kepada tenaga, juga berpengaruh terhadap jantung, otot, tulang dan kolestrol kita. Di dalam situasi tertentu, ada risiko terjadinya masalah pada kelenjar thyroid. Iaitu samada hyperthyroid atau hypothyroid.

Hyperthyroid berpunca apabila kelenjar thyroid menghasilkan hormon thyroid yang berlebihan dari sepatutnya. Hyperthyroid sebenarnya sering menyerang dan jika tidak dikawal dengan baik, boleh mengakibatkan komplikasi jantung yang serius, masalah tulang, sehingga boleh mencapai peringkat krisis iaitu thyroid Storm.

Ikuti kisah yang dikongsikan oleh En Mohamad Isa bin Shafii, yang merupakan suami kepada seorang isteri yang mengalami masalah Hyperthyroid yang dikesan apabila usia anak pertama mereka mencecah 7 bulan. Mula menyedari perubahan isterinya apabila berat badan semakin berkurangan. Sampai satu tahap selalu menggigil dan berdebar dengan kuat bila lewat makan. Tekanan darah memang cepat naik dan jantung pula pam terlalu laju.

Apabila pemeriksaan dijalankan dan isteri beliau sah mengalami Hyperthyroid, beliau membuat research dan memberi isterinya supplement Shaklee sebagai ikhtiar untuk mengawal masalah ini, disamping mengamalkan ubat-ubatan yang diberikan oleh doktor.

Alhamdulillah, dengan pengambilan set Shaklee untuk mengawal masalah Hyperthyroid ini, isterinya kembali sihat dan tiada lagi masalah Hyperthyroid. Berat badan isterinya juga mula naik dan selera makan bertambah semula.

VIVIX

  • anti oksidan terbaik yang meresap hingga ke peringkat sel badan kita
  • membantu merawat sel yang rosak dengan baik

ESP

  • membantu membekalkan tenaga
  • membantu menguatkan sistem pertahanan badan dan baik untuk sel yang sihat

B complex

  • untuk meredakan sistem saraf agar berfungsi dengan baik
  • untuk menukarkan makanan kepada tenaga

Ostematrix

  • membantu mengurangkan stress
  • membantu menggalakkan tidur yang lebih lena dan berkualiti

Sustained Release Vita-C Plus

  • membantu menguatkan sistem imunisasi badan

Omega Guard dan GLA Complex

  • membantu menstabilkan semula hormon wanita

Jika anda mengalami masalah yang sama dan ingin ikhtiar dengan mengamalkan supplement Shaklee, hubungi KakMah dan dapatkan supplement anda sekarang. Anda juga boleh beli supplement ini melalui sistem online kami. Hanya click sahaja.

Hubungi kami untuk dapatkan konsultasi secara percuma dengan setiap pembelian dari website kami.

*Disclaimer*

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *