Berhenti Merokok dengan Cepat, Senang

Ramai yang ingin berhenti merokok, tapi tak tahu apa cara paling mudah untuk merokok. Untuk suami-suami terutamanya, anda diwajibkan berhenti merokok jika anda sayangkan isteri anda, anak-anak anda. Tahu kan, perokok sekunder berisiko lebih tinggi untuk mengalami komplikasi akibat asap rokok, berbanding dengan perokok tegar itu sendiri. Jadi, jangan pentingkan diri sendiri. Sayangi keluarga anda, ikhtiar untuk berhenti merokok.

Jom kita dengar sharing istimewa daripada Encik ni. Berbelas tahun merokok, akhirnya terasa “bosan” dan “penat” untuk merokok. Lantas, ikhtiar dengan mengamalkan Vivix Shaklee. Pada saat video ini dibuat, beliau telah berhenti merokok selama 1 tahun.

Berhenti Merokok Dengan Cepat untuk Selama-Lamanya from iReach HD on Vimeo.

Nak tahu macam mana Vivix membantu perokok berhenti merokok, boleh click LINK INI.

So, dah decide nak berhenti? Hubungi Kak Mah untuk order Vivix.

Berhenti Merokok dengan Resveratrol

Adakah anda seorang perokok tegar? Adakah anda pernah terfikir untuk berhenti merokok tapi tak tahu cara paling baik untuk berhenti? Konon tekad nak berhenti, tapi bila disogok dengan rokok, kalah juga akhirnya kan. Adakah anda telah berkeluarga? Adakah anda sayangkan pasangan dan anak-anak anda?

Pelbagai persoalan timbul apabila seseorang itu merokok. Tak fikir keluarga ke? Tak nak berhenti ke? Ada sesetengah orang tu nak berhenti, tapi bak kata pepatah, angat-angat tahi ayam. Kata je lebih, buatnya idok. Sudahnya sampai bila pun tak berjaya nak berhenti merokok. Kak Mah nak share salah satu ikhtiar yang anda boleh ambil untuk bantu anda berhenti merokok dengan cara selamat, dengan izin Allah.

Pernah dengar tentang Resveratrol dan Polifenol? Ia mengandungi khasiat anti oksidan yang sangat kuat, meresap hingga ke peringkat sel dan DNA badan kita ni. Vivix daripada Shaklee adalah supplement yang terbaik yang mengandungi kedua khasiat nutrisi tersebut. Dan ya, ramai berjaya berhenti merokok selepas amalkan vivix. Ada yang sedar, ada yang tak sedar boleh berhenti merokok dengan vivix.

Bagaimana Vixix dapat membantu individu berhenti merokok?

  • Nikotin menyebabkan rasa ketagihan merokok. Vivix membantu membuang nikotin daripada dalam darah, otak, dan juga organ lain. Bila nikotin mula kehilangan dan tak ada, maka rasa ketagihan untuk merokok pun turut sama hilang.
  • Mereka yang suka merokok ni, katanya, bila time rokok, seakan ada satu “feel” yang tidak dapat digambarkan tu. Sebab tu, jadi tak keruan bila tak hisap rokok. Macam mana kuat pun kononnya nak tahan, tapi hati tu mesti kuat suruh hisap rokok juga kan untuk dapatkan balik “feel” tu. Well, vivix dapat membantu mengurangkan “feel” tu. Jadi, takde lah si dia mencari rokok lagi.
  • Ramai bimbang tentang simptom withdrawal bila berhenti merokok kan? Simptom ni boleh sampai tahap sangat teruk sehinggakan ada yang badannya seakan “terkejut” sebab selama ni terlalu bergantung dengan nikotin. Sebab tu tak jadi nak berhenti. Betul kan? Dengan pengambilan vivix, vivix dapat membantu mengurangkan simptom withdrawal dan kejutan tu.

Well, perlu diingatkan yang vivix ni adalah supplement. Dimana kesannya mungkin mengambil masa. Jika anda benar-benar tekad dan nekad nak berhenti, maka janganlah berputus asa dan teruskan consume vivix ni. Lagipun elok untuk kesihatan lain juga seperti untuk kolesterol, darah tinggi, kawal gula dalam darah, jantung, dan lain-lain lagi.

Ada ke testimoni mereka yang berjaya berhenti merokok dengan vivix? Meh Kak Mah share sikit antara testimoni yang telahpun berjaya.

Untuk info lanjut dan untuk dapatkan vivix ni, boleh hubungi Kak Mah ya.

Kurangkan Bacaan Gula Dalam Darah Dengan Vivix

Penyakit kencing manis atau diabetes merupakan salah satu masalah kesihatan utama di negara kita. Kandungan gula yang tinggi di dalam darah ini bukan hanya boleh terjadi dikalangan yang berusia (40-50 tahun ke atas), malah, seawal usia 20an juga boleh mengalami bacaan gula yang tinggi dalam darah. Pemakanan yang tidak seimbang, kurang senaman adalah antara faktor kenapa hal ini boleh terjadi.

Baru-baru ini, sahabat Kak Mah berkongsi cerita dimana rakan sekampungnya meninggal dunia akibat kencing manis, di usia yang sangat muda. Baru mencecah 30 tahun. Mengikut perkongsian sahabat Arwah, beliau memang gemar minum air gas. Kadang-kadang sehingga berbotol-botol dalam satu hari. Innalillahi wainna ilaihiraji’un. Semoga kita semua dihindari daripada masalah seperti ini.

Ada kajian membuktikan khasiat resveratrol dapat membantu mengurangkan kadar bacaan gula di dalam darah. Resveratrol membantu meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap insulin. Resveratrol juga mampu menghasilkan dan mengaktifkan enzim SIRT1 yang bertanggungjawab membantu merembeskan hormon insulin.

Vivix adalah supplement yang kaya dengan khasiat resveratrol, juga dilengkapi dengan 15 polyphenols. Landmark study membuktikan vivix dapat membantu mengurangkan risiko diabetes (namun tidak sesuai untuk ibu hamil yang mengalami masalah Gestational Diabetes), sekaligus dapat membantu mengawal dan menurunkan kadar gula dalam darah.

Lihat apa kata mereka yang pernah dan masih lagi consistent mengamalkan vivix setiap hari.

Luka semakin beransur pulih

 

Dari 20 unit turun ke 6 unit insulin

 

Gula terlampau tinggi hingga tidak boleh berjalan

 

Dulu belas, sekarang 1 angka je

 

Tak pernah belas-belas

 

Paras gula turun

 

Alhamdulillah. Ramai yang mendapat kesan positif selepas mengamalkan vivix secara consistent. Jika ingin ikhtiar dengan mengamalkan vivix, hubungi Kak Mah.

Apa Itu Resveratrol?

Pernah dengar tentang resveratrol? Adakah anda tahu apakah yang dimaksudkan dengan Resveratrol?

RESVERATROL

Tahu tak dalam vivix terdapat khasiat komponen resveratrol yang 10 kali lebih berkesan daripada resveratrol biasa kerana digabungkan dengan polifenol untuk membantu menghasilkan sel yang sihat sehingga ke peringkat DNA.

Resveratrol merupakan sejenis sebatian polifenol yang yang mengandungi anti oksidan yang sangat tinggi. Resveratrol adalah bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan untuk melindungi diri dari jangkitan kuman, kulat, tekanan, sinar UV, dan banyak lagi. Polifenol adalah daripada kumpulan phytonutrien yang juga terdapat secara semulajadi dalam tumbuhan. Polifenol juga kaya dengan anti oksidan dan melindungi sel daripada rosak secara efektif.

Antara tumbuhan yang mengandungi resveratrol yang tinggi adalah anggur muscadine, raspberi. Resveratrol telah dibuktikan dalam pelbagai kajian, dapat membantu melindungi sel, menyihatkan sel, awet muda, dan banyak lagi.

jadi, kenapa VIVIX?

Vivix dihasilkan daripada anggur muscadine, japanese knotweed, elderberry, dan purple carrot. Disebabkan itu,  vivix supplement anti oksidan yang sangat hebat. Tahukah anda, 1 sudu vivix bersamaan dengan khasiat resveratrol dalam 100 gelas wine.

Hebat kan?

Jom sama-sama amalkan 1 sudu vivix setiap hari untuk kesihatan yang lebih baik.

roger ummi untuk order vivix anda hari ini juga.

Promosi Vivix Sangat Jimat

Ummi sangkakan dah update tentang promosi bulan awal tahun (Januari 2017). Rupanya belum lagi ya? Hehe. Maaf. Biasalah, sibuk melayan karenah anak-anak, disamping bisnes Shaklee yang semakin maju ni. Alhamdulillah.

Ni ummi nak share, bulan ni promosi super tonic anti oxidant, anti aging, anti cancer shaklee iaitu VIVIX. Ya, pembelian vivix bulan ni membantu anda untuk lebih jimat dan berpeluang dapat cashback bonus yang banyak. Pada yang belum pernah mencuba vivix, inilah masanya.

Promosi Januari 2017

 

Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan botol vivix anda hari ini juga. Grab promosi ini dan nantikan 15 Februari untuk anda dapatkan cashback bonus anda tu.

Nak tahu kenapa vivix ni best?

Click link ini untuk tahu apa istimewanya vivix.

Click link ini untuk tahu kaitan vivix dan DNA kita.

Info lanjut, boleh roger Ummi okeh.