• 6 Sebab Ibu Hamil Jangan Abaikan Supplement Semasa Hamil

    Bila disahkan hamil oleh pakar perubatan, kebiasaannya perkara pertama yang dinasihatkan oleh pakar adalah makan vitamin (supplement). Macam-macam bekalan supplement yang diberikan oleh pakar, dengan tujuan untuk membantu dan menyokong kesihatan kandungan sepanjang kehamilan. Tapi……. masih ramai lagi yang masih culas dan tak mahu makan supplement. Tahu tak betapa pentingnya pengambilan supplement ni? Well, kalau anda yakin pemakanan anda tu lengkap (read: sangat lengkap) dan dijamin bersih, tiada bahan kimia, semulajadi, then anda mungkin boleh skip supplement (highly not recommended). Ada 6 sebab utama kenapa anda tak boleh abaikan pengambilan supplement ketika hamil. Membantu mengurangkan risiko kelahiran bayi pramatang Membantu mengurangkan risiko kecacatan bayi ketika hamil Membantu memberi tenaga dan…

  • Retinal Detachment – Masalah Mata Yang Serius

    Pernahkah anda dengar tentang masalah Retinal Detachment? Ia merupakan satu masalah mata yang amat serius, dimana retina terpisah daripada tisu disekelilingnya. Ia boleh menyebabkan anda kehilangan penglihatan secara kekal sekiranya masalah Retinal Detachment ini tidak diatasi dengan segera. Siapakah yang berisiko mengalami masalah Retinal Detachment ini? Mengalami masalah rabun jauh yang sangat teruk. Pernah mengalami kecederaan mata. Pernah menjalani pembedahan katarak. Mempunyai sejarah kekeluargaan yang juga mengalami masalah Retinal Detachment. Apakah simptom yang dirasai sekiranya mempunyai masalah Retinal Detachment? Tidak tahan dengan kilauan cahaya. Melihat “floaters“, iaitu seperti ada benang-benang atau tompokan kecil yang dilihat. Sisi penglihatan anda gelap Adakah supplement Shaklee yang boleh membantu mengurangkan risiko Retinal Detachment ini?…

  • Promosi Cun September 2016

    Pejam celik, pejam celik, dah masuk bulan September. Ingat tak satu lagu tu, “Wake me up when September ends”. Hehe. Ok, takde kena mengena pun sebenarnya. Bulan ni, kita meraikan Hari Raya Aidiladha kan? Ada sesetengah negeri atau tempat, yang meraikan Aidiladha ni dengan penuh kemeriahan, sama macam Aidilfitri. Antaranya Kelantan, Terengganu. Betul tak? Time ni juga lah kita nak berketrampilan cun melecun gitu. Kan? So, ummi nak share dengan anda, promosi gempak Shaklee sepanjang bulan September ni. Sempat lagi nak membeli sebelum raya. Nak tahu produk apa menjadi pilihan bulan ni? Ta-daaa!! Haaa.. best ke best? ESP dan juga Vitamin C. Kombinasi supplement terbaik untuk kulit kita. Tak percaya?…

  • Promosi Vitamin C Bulan November 2015

    Dah tau ke belum bulan ni promosi apa? Haaa.. Pada yang belum tahu tu, meh cheq nak habaq sikit naaa.. Bulan ni promosi Sustained Release Vita-C Plus.. Vitamin C yang digemari ramai tu. Pada mereka yang memang penggemar setia vitamin C, inilah masanya untuk anda simpan stok anda. Sebotol kalau makan sebiji sehari, boleh tahan 6 bulan. Tapi macam ummi, kadang-kadang 2-4 biji sehari. Tengok pada keadaan. Hehe. Jadi, tunggu apa lagi.. Kalau berkenan nak membeli tu, boleh roger ummi okeh. COD di sekitar Seremban / Senawang ni, atau poslaju ke seluruh Malaysia. Tak ada masalah. ——————————————————— Puan Shima (SID # 885670) msg/whatsapp: 0196972866 pm fb: http://bit.ly/PM_Kami Pengedar Shaklee di…

  • Jom Cantik Sebelum Raya – Promosi Hebat Shaklee

    Shaklee ni, memang tahu-tahu je ramai yang nak melawa bila tiba menjelang raya. So, dia pun offer lah promosi hebat ni untuk semua pengguna Shaklee yang setia. Pada sesiapa yang ada misi untuk cantik sebelum menjelang raya ni, molek sangatlah kalau anda grab offer bulan ni. Jimat dan sangat berbaloi sebab tahan lama. Nak lagi jimat? Jom join ahli. Untungnya lagi bulan ni, dapat FREE vitalea. FREE tau, siapa nak bagi sebotol vitalea yang berharga RM 88.75 ni secara PERCUMA selain Shaklee sendiri. Jom join ahli, beli Vitamin C dan Vitamin E. Automatic anda akan dapat vitalea tu PERCUMA. Untung berganda sebab anda juga dapat harga ahli bila dah register…