Retinal Detachment – Masalah Mata Yang Serius

Pernahkah anda dengar tentang masalah Retinal Detachment? Ia merupakan satu masalah mata yang amat serius, dimana retina terpisah daripada tisu disekelilingnya. Ia boleh menyebabkan anda kehilangan penglihatan secara kekal sekiranya masalah Retinal Detachment ini tidak diatasi dengan segera.

retinal-detachment-shaklee

Siapakah yang berisiko mengalami masalah Retinal Detachment ini?

  • Mengalami masalah rabun jauh yang sangat teruk.
  • Pernah mengalami kecederaan mata.
  • Pernah menjalani pembedahan katarak.
  • Mempunyai sejarah kekeluargaan yang juga mengalami masalah Retinal Detachment.

Apakah simptom yang dirasai sekiranya mempunyai masalah Retinal Detachment?

  • Tidak tahan dengan kilauan cahaya.
  • Melihat “floaters“, iaitu seperti ada benang-benang atau tompokan kecil yang dilihat.
  • Sisi penglihatan anda gelap

Adakah supplement Shaklee yang boleh membantu mengurangkan risiko Retinal Detachment ini?

  • Vitamin anti-oksidan seperti vitamin C, E, beta-carotene
    • Sustained Release Vita-C Plus Shaklee
      • lengkap dengan 120mg Citrus Bioflavanoids Complex yang membantu penyerapan vitamin C ke dalam sel tubuh badan kita.
      • kuasa “sustained release” membolehkan khasiat vitamin C ini diserap ke dalam tubuh sepanjang 5 jam.
      • membantu melindungi sel akibat pencemaran sekitar
    • Vita-E Complex
      • dihasilkan daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum, iaitu makanan semulajadi yang kaya dengan vitamin E.
      • mengandungi 10mg selenium semulajadi untuk membantu penyerapan maksima ke dalam badan.
      • sebiji kapsul vitamin E mengandungi 400IU khasiat vitamin E yang bersamaan dengan 8kg sayur bayam, 500g badam.
    • Carotomax
      • mengandungi beta-carotene, lutein, zeaxanthin yang penting untuk kesihatan mata.
      • khasiat 13mg (21,500 IU) karatenoid berbanding supplement lain yang hanya mengandungi 8mg.
      • membantu mengurangkan risiko AMD (age-related macular degeneration).
  • Supplement yang mengandungi Resveratrol
    • Vivix
      • mengandungi resveratrol yang tinggi anti-oksidan, anti-inflamasi, dan anti-kanser.
      • dihasilkan daripada anggur jenis muscadine yang tinggi kandungan resveratrol.
      • kajian menunjukkan resveratrol dapat membantu dalam masalah berkaitan retina dan AMD.

 

Jika anda ingin mendapatkan supplement shaklee ini, sebagai salah satu alternatif untuk mengurangkan risiko Retinal Detachment ini, anda boleh menghubungi ummi. Terutama jika anda telah mengalami simptom awal. Jangan biarkan sehingga penglihatan anda hilang secara kekal.

signature 3

*Disclaimer*

 

Promosi Shaklee Gempak Bulan Oktober 2015 – Omega Guard, GLA Complex, Vitamin E, Vitalea for Children

Ehem.. ehem.. pastinya anda menantikan, apa agaknya promosi bulan Oktober ni kan.. Tapi saya pasti, anda semua ni tentunya up-to-date. 1hb, semua dah tahu apa promo hebat dan gempak bulan ni. Tapi takpe, saya nak juga beritahu. Ada 4 supplement promosi bulan ni tau. Supplement untuk gebu gebas, cun melecun, kurus, subur, semuanyalah. Memang rugi tak grab promosi bulan ni.
Promo Oktober 2015

Promosi Oktober Vitamin E 2015

Gempak kan?
Nak tahu apa khasiat dan kebaikan setiap supplement tu, meh rajin-rajin sikit click link ini.
Tunggu apa lagi. Hubungi kami sekarang untuk order.
Nak promosi special dari kami, kena cepat-cepat PM. Anda pasti teruja nak tahu.
———————————————————
Puan Shima (SID # 885670)
msg/whatsapp: 0196972866
pm fb: http://bit.ly/PM_Kami
Pengedar Shaklee di Seremban
———————————————————

**Disclaimer**

Bantu Tingkatkan Kesuburan Pasangan Dengan Set Bajet Shaklee (Tak Sampai RM500)

Masalah kesuburan yang tidak serius masih boleh diusahakan dengan mengamalkan pemakanan sihat yang boleh membantu meningkatkan tahap kesuburan suami dan isteri. Tapi zaman sekarang ni, susah nak dapat makanan yang sihat, segar, dan berkhasiat. Kalau ada pun, kena masak dengan cara sendiri. Kebanyakan pasangan sekarang ni, dua-dua kerja. Jadi, tak berapa sempat nak masak sendiri kan? Oleh itu, anda boleh mengambil inisiatif lain iaitu dengan mengamalkan supplement.

Ramai beranggapan supplement ni mahal. Terutama bila sebut supplement Shaklee. Ya ke mahal? Betul ke? Ish..ish..ish.. Supplement Shaklee ni sebenarnya tak mahal pun. Berbaloi dengan tempoh penggunaan dia, berbaloi jugalah dengan khasiat dia. Nama pun supplement semulajadi kan. Jadi, kepada anda yang mencari supplement bajet yang turut boleh membantu meningkatkan tahap kesuburan anda, suami dan isteri, anda boleh cuba amalkan supplement ini.

SET BAJET UNTUK KESUBURAN LELAKI PEREMPUAN

Bagaimana supplement bajet ni boleh membantu anda?

LELAKI
♂ Menurut pakar, khasiat zinc dan vitamin E dapat membantu meningkatkan kesuburan sperma lelaki, samada dari segi kuantiti mahupun kualiti.
♂ Pengambilan secara consistent, mengikut dos yang mencukupi, boleh membantu memberikan kekuatan kepada sperma.

WANITA
♀ Kitaran haid yang tidak normal boleh mengganggu tahap kesuburan. GLA membantu menstabilkan semula kitaran hormon dan haid anda. Oleh itu, lebih mudah untuk anda mengetahui bilakah waktu subur anda.
♀ GLA juga membantu meningkatkan kualiti lendir serviks semasa subur.
♀ Pengambilan B complex yang mengandungi asid folic dapat membantu persenyawaan telur oleh sperma.

Soalan yang selalu diaju pada saya adalah “Perlu ke ambil semua?”. Jawapan saya “Ya”. Sebab setiap supplement memberikan khasiat dan kebaikan yang berlainan. Dan kombinasi supplement ini penting untuk meningkatkan lagi kebarangkalian isteri untuk hamil.

Dengan harga yang sangat berpatutan, supplement ini mampu bertahan antara 2 ke 4 bulan. Lama kan? RM80 je average yang perlu kita spend sebulan.

Hubungi kami untuk dapatkan supplement anda. In shaa Allah, kami juga akan memberikan konsultasi exclusive serta berkongsi tips-tips yang dapat membantu meningkatkan lagi tahap kesuburan anda dan pasangan. Ingat, usaha + doa + tawakal. In Shaa Allah.

Ingin ketahui tips untuk mengesan bilakah waktu subur anda (atau isteri anda)? Click LINK ini.

———————————————————
Puan Shima (SID # 885670)
msg/whatsapp: 0196972866
pm fb: http://bit.ly/PM_Kami
Pengedar Shaklee di Seremban

———————————————————

**Disclaimer**

Jom Cantik Sebelum Raya – Promosi Hebat Shaklee

Shaklee ni, memang tahu-tahu je ramai yang nak melawa bila tiba menjelang raya. So, dia pun offer lah promosi hebat ni untuk semua pengguna Shaklee yang setia. Pada sesiapa yang ada misi untuk cantik sebelum menjelang raya ni, molek sangatlah kalau anda grab offer bulan ni. Jimat dan sangat berbaloi sebab tahan lama.

Nak lagi jimat? Jom join ahli. Untungnya lagi bulan ni, dapat FREE vitalea. FREE tau, siapa nak bagi sebotol vitalea yang berharga RM 88.75 ni secara PERCUMA selain Shaklee sendiri.

Jom join ahli, beli Vitamin C dan Vitamin E. Automatic anda akan dapat vitalea tu PERCUMA. Untung berganda sebab anda juga dapat harga ahli bila dah register sebagai ahli shaklee. Yuran pendaftaran? Tak sampai RM70 pun. murah sangat. lifetime membership lak tu. 
PM us now!
———————————————————
Puan Shima (SID # 885670)
msg/whatsapp: 0196972866
pm fb: http://bit.ly/PM_Kami
Pengedar Shaklee di Seremban / Damansara
———————————————————

**Disclaimer**

Testimoni Vitamin E dan Vitamin C Bantu Atasi Masalah Kulit

Rasanya memang ramai sedia maklum, vitamin E dan vitamin C adalah gabungan nutrisi yang sangat penting untuk kesihatan kulit kita. Kami ingin share dengan anda testimoni daripada mereka yang mengamalkan pengambilan vitamin E dan vitamin C. Lihat bagaimana kesan dua supplement ini membantu mengatasi masalah kulit mereka.

Bagaimana 2 nutrisi ini membantu untuk memperbaiki masalah kulit?

VITAMIN E
❤ membantu memulihkan tekstur kulit
❤ membantu memulihkan tona kulit supaya lebih sekata
❤ kaya dengan anti-oksida
❤ mengurangkan kesan parut

VITAMIN C
❤ merangsang pembentukan collagen
❤ membantu mencerahkan kulit
❤ membantu melambatkan penuaan
❤ membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman
Pengambilan secara consistent dapat memberikan kesan kepada anda. Keberkesanannya bergantung kepada penerimaan individu. Samada cepat atau lambat, bergantung kepada tahap penerimaan sistem badan anda.
Dapatkan vitamin E dan vitamin C anda dari kami sekarang!!
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=3985c3f6f10fa559cb7403cd0121d5c1
———————————————————
Puan Shima (SID # 885670)
msg/whatsapp: 0196972866
pm fb: http://bit.ly/PM_Kami
Pengedar Shaklee di Seremban / Damansara
———————————————————

**Disclaimer**