• Masalah Eczema – Simptom dan Tips Mengurangkan

    Selalu kan dengar tentang masalah eczema ni? Eczema adalah masalah berkaitan dengan kulit, dimana kulit keradangan dan iritasi. Kulit menjadi kering, kemerahan, gatal-gatal, ada juga yang seakan kulit pecah. Masalah eczema ni boleh terjadi di mana-mana bahagian badan. Ada beberapa jenis eczema tapi yang paling biasa terjadi ialah atopic dermatitis atau atopic eczema. Atopic bermaksud penyakit yang boleh diwarisi dan boleh mencetuskan alahan lain seperti asma, demam. Ada beberapa situasi yang boleh trigger eczema ni untuk terjadi seperti stress, panas, berpeluh, kulit kering, terlalu sejuk, atau mungkin terdedah kepada persekitaran yang boleh mengakibatkan iritasi seperti kayu, kain synthetic, sabun. Ketahui Simptom Eczema Kulit kering, gatal, kelihatan seperti kulit tebal dan…

  • 7 Makanan Yang Perlu Dielakkan Oleh Pesakit Diabetes

    Menurut sumber Berita Harian online yang bertarikh 15 November 2017 yang lalu, Kementerian Kesihatan Malaysia menganggarkan lebih 3.6 juta rakyat Malaysia menghidapi masalah diabetes, iaitu kandungan gula di dalam darah adalah tinggi (juga dikenali sebagai kencing manis). Lebih memeranjatkan lagi ialah, separuh daripada bilangan tersebut, iaitu 1.8 juta rakyat Malaysia masih belum di-diagnosed kerana masih masih menjalani ujian saringan. Selain itu, 1.78 juta penghidap diabetes di Malaysia adalah kaum wanita. Adalah penting untuk kita menjaga pemakanan seharian, agar dapat mengelakkan daripada risiko penyakit ini. Amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang, juga lakukan senaman ringan setiap hari untuk lebih sihat, cerdas, dan cergas. Bagi mereka yang telah di-diagnosed menghidap masalah diabetes…

  • Promosi Si Merah Vivix Disember 2017

    Shaklee ni pandai tau. Awal tahun dah buat promosi ni, hujung tahun pun sama juga nak buat promosi yang sama, sempena penutup 2017. Hebat kan? Si Merah Vivix, sememangnya menjadi pujaan hati ramai orang. Sebab itu, Vivix berada di ranking pertama dalam senarai Top Seller Products di Malaysia. Hebat kan? Sungguhpun harganya mencecah RM475 sebotol for non-member, tapi tetap ramai yang mengamalkan Vivix dalam diet seharian. Sebab, kesan anti oksidannya yang jauh lebih baik berbanding product lain di pasaran, terutama product tempatan. Dan, semestinya, Vivix dihasilkan dari hasil kajian yang sangat terperinci. Kerana Shaklee sentiasa ingin memastikan product nya selamat diamalkan, dihasilkan secara semulajadi, dan paling penting, berkesan. Vivix dihasilkan…

  • Infographic: Kenapa Vivix Bagus Untuk Kesihatan Sendi

    Kita memerlukan sendi yang sihat supaya pergerakan kita lancar dan mudah. Namun semakin kita meningkat usia, kesihatan sendi kita boleh berkurangan sekiranya nutrisi di dalam badan tidak mencukupi, atau radikal bebas menyerang bahagian dalaman kita. Sememangnya kita sentiasa terdedah dengan serangan radikal bebas. Stress (tekanan) juga adalah salah satu radikal bebas (tahu tak?). Pengambilan resveratrol yang consistent dapat membantu meningkatkan kesihatan sendi kita. Bagaimana? KakMah share kan infographic untuk anda. Berminat untuk mendapatkan Vivix untuk anda atau orang tua anda? Boleh hubungi KakMah sekarang. Pembelian 2 botol membolehkan anda mendapat keahlian Shaklee secara percuma. Dan anda layak juga mendapatkan bonus sehingga RM35. Info lanjut, hubungi KakMah. *Disclaimer*

  • Sakit Lutut Berkurangan dengan Vivix

    Orang tua berisiko mengalami masalah sakit lutut sekiranya di usia mudanya kurang pengambilan kalsium, omega-3. Kebiasaannya, wanita lebih ramai mengalami masalah sakit lutut berbanding lelaki. Ini kerana wanita lebih mudah kekurangan nutrisi. Namun, abam-abam sado jangan ambil enteng pula ya. Pengambilan supplement/susu yang kaya dengan khasiat kalsium, magnesium, vitamin D, omega-3 adalah baik untuk sendi, tulang yang sihat. Resveratrol juga dikatakan baik untuk kesihatan sendiĀ  kita. Terdapat kajian yang membuktikan resveratrol dapat membantu menguatkan sendi, mengurangkan kesan keradangan pada sendi. Sebab itu, selain OsteMatrix, Omega Guard, dan Collagen Powder, ramai pengamal supplement Shaklee memilih Vivix sebagai supplement (makanan tambahan) untuk menguatkan kesihatan sendi mereka. Alhamdulillah, dengan izin Allah, pengambilan supplement…