Boleh ke Kurus Selepas Bersalin? – Video Sharing

Ramai mengeluh, risau. Bimbang berat badan semakin bertambah selepas melahirkan anak. Betul tak? Masa KakMah mula-mula disahkan hamil anak pertama dulu, KakMah tak risau sangat benda ni. Tak sedar diri sebelum ni punyalah gemuk KakMah ni. Sungguh. Boleh tengok post KakMah sebelum ni. Beza semasa belum hamil, dan selepas melahirkan 2 orang anak.

Namun Alhamdulillah. KakMah dapat menurunkan berat badan sebanyak 20kg selepas melahirkan anak pertama. 10kg lebih kurang berbanding semasa awal kehamilan. Sebab tu, kelihatan perbezaan yang sangat ketara. KakMah mula-mula tak perasan pun. Tak timbang pun berat badan KakMah berapa. Tapi bila masuk kerja, kebanyakannya tegur kata KakMah dah kurus. Bila timbang, pastu compare dengan berat asal (check dalam buku pink), baru perasan turun 20kg. Alhamdulillah. Syukur sangat.

Rezeki KakMah? Mungkin. Alhamdulillah, KakMah berjaya menurunkan berat badan selepas bersalin.

Tapi sebenarnya ramai lagi ibu-ibu di luar sana yang berjaya menurunkan berat badan selepas bersalin tau. Jom kita dengar tips daripada Puan Salwa ni. Tak banyak pun tips yang Puan Salwa ni kongsikan. Ada 4 tips penting.

Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.

Dah faham?

Tips pertama: Susukan anak sepenuhnya.
Tips kedua: Amalkan pengambilan air kosong yang mencukupi.
Tips ketiga: Kawal pengambilan kalori.
Tips Keempat: Jaga pemakanan, pengambilan nutrisi mencukupi. Supaya makanan dalam badan dapat ditukarkan kepada tenaga, dan bukan lemak.

Nak cuba Set Berpantang, Set Kurus, atau pun Set Kecantikan Shaklee? Boleh hubungi KakMah untuk info lanjut.

*Disclaimer*

Testimoni: Susu Drop Tanpa ESP

Testimoni hangat sungguh ni sebab fresh lagi, baru keluar dari ladang. Hehe. Al-kisahnya, customer ni pada permulaan memang ambil supplement Shaklee untuk bantu berikan dia tenaga, tambahkan susu sepanjang journey penyusuan susu ibu ni. Dan, ada satu minggu ni dia buat eksperimen. Tak minum ESP selama seminggu.

Ish… ish… hehe…

Tengok apa dia kata…

SUSU DROP IBU MENYUSU

Sabar je la… Sanggup buat eksperimen.. hehe…

Bila perasan susu dah drop, dia pun cepat-cepat lah minum semula ESP. dan Alhamdulillah, susu kembali meriah seperti sebelum ni. Haaa, kan dah kata, in shaa Allah, ESP membantu dalam perjalanan kita sebagai seorang ibu yang ingin menyusukan anak sehingga umur 2 tahun ni. Sebab, ESP ada khasiat protein. Selain tu, dihasilkan daripada soya yang BUKAN GMO. Seperti yang sedia maklum, soya kan milk booster.

Nak dapatkan Set Menyusu Shaklee, boleh hubungi ummi atau beli secara online melalui link di bawah.

Shop Now

Set Menyusu Shaklee – Susu Pekat dan Banyak (Testimoni)

Alhamdulillah, semakin lama semakin ramai yang meminati set menyusu Shaklee! Set menyusu Shaklee memenuhi nutrisi ibu dan sekaligus membantu menambahkan susu badan untuk si kecil. Alhamdulillah, customer kami berpuas hati setelah 2 minggu mengamalkan supplement Shaklee. Jom tengok testimoni ini… susu menjadi pekat dan banyak selepas mengambil supplement Shaklee selama 2 minggu!
Apa supplement yang customer kami amalkan?
ESP
✔ membekalkan protein yang mencukupi kepada ibu yang sedang menyusukan
✔ mengandungi isoflavones yang membantu menambahkan susu badan ibu
✔ dihasilkan dengan kacang soya yang bermutu tinggi dan diproses secara semulajadi yang mengekalkan khasiat asal kacang soya tersebut
 
❂ Alfalfa Complex ❂
✔ kaya dengan kandungan protein, kalsium, klorofil yang membantu menambahkan susu badan
✔ amat dipercayai sejak turun temurun kerana memberikan 1001 khasiat penting
 
OsteMatrix
✔ membekalkan kandungan kalsium yang amat diperlukan oleh ibu menyusu
✔ kalsium ibu dikongsi dengan baby sewaktu menyusukan dan ibu perlu mengekalkan kadar kalsium yang diperlukan untuk menghasilkan lebih banyak susu badan
Anda mempunyai masalah penyusuan? Hubungi kami, dan in shaa ALLAH, kami akan membantu anda!
✎ msg/whatsapp: 0196972866
Setiap pembelian supplement Shaklee daripada kami, Supplement4all, akan mendapat FREE CONSULTATION!

**These statements have not been evaluated by Food and Drug Administration**
**These products are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Testimoni Set Breastfeeding Shaklee Bantu Tambah Susu Badan

Ada baca post kami yang lepas? Tentang Set Breastfeeding Shaklee? Set Breasfeeding Shaklee dapat membantu ibu-ibu tambah susu badan untuk keperluan bayi anda. Alhamdulillah, ramai customer kami yang berpuas hati dengan Set Breastfeeding Shaklee, dan ianya dapat membantu ibu-ibu tambah susu badan mereka. Bila ibu happy, baby pun jadi happy dan cepat membesar. Alhamdulillah. Kami ingin share testimoni dari customer kami… Testimoni ini tidak diedit ayatnya ye? Ikhlas dari customer kami… Alhamdulillah… ^^

Alhamdulillah.. Set Breastfeeding Shaklee telah membantu ramai ibu-ibu menyusukan bayi mereka secara ekslusif sejak dari selepas bersalin hingga paling minimum 6 bulan, seperti mana yang disarankan. Surah Al-Baqarah ayat 233 juga ada menyebut, “Dan ibu-ibu hendaklah menyusukan anak-anak mereka selama 2 tahun genap iaitu bagi orang yang ingin menyempurnakan penyusuan itu….” Banyak kelebihan yang ibu dan bayi boleh perolehi daripada susu badan ibu.
Sekiranya ingin bertanya lanjut tentang Set Breastfeeding Shaklee ini, boleh lah hubungi kami. Kami akan segera reply msg/whatsapp/wechat/email anda. Boleh juga isi Inquiry Form ye?
msg/whatsapp/wechat: 0196972866
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration**

** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Testimoni Meal Shakes + Set Menyusu

Hari ini, kami ingin share lagi dengan anda testimoni dari pengguna supplement Shaklee! Alhamdulillah, kami telah membantu customers kami.. Semuanya dengan izin Allah.. Kami sekadar kongsi ilmu dan pengalaman.. Syukur, Alhamdulillah…
Customer kami ini ingin mencari supplement untuk 2 situasi (atau masalah)… 

Anak Kurang Selera Makan…

    Kata customer…… “Saya menyusukan baby umur 5 bulan sekarang ni secara exclusive.. Alhamdulillah susu memang banyak… sampai tak tau nak simpan kat mana lagi.. Cuma saya nak make sure yang susu saya sentiasa pekat dan berkhasiat untuk anak saya… Some sort like nak kan booster kind of thing… apa yang syima boleh suggest ye..? “

    Kami suggest ESP + OsteMatrix

      • ESP membantu untuk memrikan 9 asid amino yang diperlukan oleh tubuh kita.. Kandungan protein dan asid amino ini membantu memberikan khasiat kepada ibu dan juga bayi…
      • OsteMatrix Shakee bukan hanya sekadar kalsium… Ianya juga lengkap dengan vitamin D serta magnesium yang membantu penyerapan kalsium ke dalam tubuh.. Ini dapat membantu perkembangan tulang bayi…
        Ingin Pekatkan Susu…

          Kata customer…….. “Anak saya yang umur 6 tahun..girl… sangat susah nak makan… sehari x makan pun okay kot dia… tak nampak lembik pun… tapi hati ibunya yang lembik tengok anak xde selera nak makan… Apa yang syima boleh suggest..?”

          Kami suggest Meal Shakes

            • Mengandungi kesemua 9 asid amino yang diperlukan untuk tumbesaran.. Makanan segera yang rendah lemak dan rendah glisemik.. sesuai diberikan untuk anak-anak yang kurang selera makan (mengikut dos yang bersesuaian)…

              Ini kata customer kami…. ^^
              TESTIMONI MEAL SHAKES + SET MENYUSU
              dan ini apa yang customer kami consume…

              Alhamdulillah.. Tahniah kepada customer kami ini kerana telah menampakkan perubahan positif dan berpuas hati dengan produk Shaklee… 
              Anda ingin mendapatkan supplement anda?
              Hubungi kami!
              Kami akan memberikan konsultasi percuma untuk anda, hanya dari Supplement4all..
              msg/whatsapp: 0196972866