Omega Guard Bantu Kurangkan Masalah Batuk Berkahak

Bila tak sihat, mesti rasa tak selesa kan. Terutama kalau batuk, selsema. Batuk lak ada kahak. Allah. Memang tak selesa jadinya. Nak batuk depan orang pun teragak-agak. Bising dan risau berjangkit. Kalau kita, dewasa ni, boleh lagi nak kawal. Tapi kalau budak-budak? Masa ni jugalah diorg paling rasa tak selesa. Muram dan takde mood nak bermain.

Yang mana bawah 2 tahun dan masih menyusu badan, boleh lagi nak dapat khasiat dari susu ibu. Mana dah besar sikit tu, tak kan nak bergantung pada ubat aje kan. Salah satu alternatif adalah dengan memberikan mereka supplement.

Batuk Berkahak dengan Omega Guard

Omega Guard adalah supplement minyak ikan yang kaya dengan omega-3. Ia bersifat anti radang dan membantu mencairkan kahak. Selain itu, jika diamalkan, ia dapat membantu anak-anak lebih fokus, bijak berfikir, dan aktif.

Antara testimoni yang dikongsikan oleh ibu-ibu yang memberikan Omega Guard kepada anak-anak mereka.

Batuk Berkahak Kurang

Anak Tidak Mudah Sakit

Batuk Berkahak Kurang

Jika anda ingin mendapatkan Omega Guard untuk anda atau anak-anak anda, boleh hubungi saya. In shaa Allah, saya akan bantu anda sebaiknya.

signature 3

*Disclaimer*

Berat Badan Turun dengan Omega Guard (Testimoni)

Omega Guard adalah supplement minyak ikan yang terbaik. Dihasilkan daripada hati minyak ikan, bukan lemak ikan tau. Dan ianya 3x lebih tumpat. Tahu tak bahawa minyak ikan dapat membantu menurunkan berat badan. Sebab apa? Kandungan asid lemak omega-3 dalam minyak ikan membantu meningkatkan aliran darah ke otot semasa bersenam. Selain itu, ia juga dapat membantu merangsang enzim yang berperanan dalam menyingkirkan lemak agar lemak dapat dimanfaatkan untuk penghasilan tenaga. Oleh itu, pengambilan supplement minyak ikan adalah salah satu alternatif terbaik dan efektif untuk membantu menurunkan berat badan. Dan lebih baik, jika disenambungkan dengan bersenam.

Tak percaya? Jom kita tengok 2 testimoni ni.

omega-guard-kurus-01

omega-guard-kurus-02

Haaa… Percaya ke percaya? Hehe.

Kalau consistent dan amalkan pemakanan sihat, in shaa Allah, Omega Guard Shaklee dapat membantu.

Nak order Omega Guard? Boleh roger Ummi okeh. Nak supplement lain untuk bantu anda kurangkan berat badan pun, boleh juga. Ada Cinch Shake, Lecithin, ESP, Herblax. Roger Ummi, kita borak-borak.

signature 3

*Disclaimer*

Masalah Tekanan Darah Tinggi dan Supplement Shaklee

Masalah tekanan darah tinggi adalah antara masalah atau penyakit yang serius di kalangan rakyat Malaysia. Menurut kajian pada 2010, kira-kira 4.8 juta rakyat Malaysia adalah pesakit tekanan darah tinggi (ini berdasarkan kajian 6 tahun dahulu. bayangkan sekarang ini). Tekanan darah tinggi adalah pembunuh senyap kerana ia jarang menunjukkan simptom ketara. Perkataan lain untuk tekanan darah tinggi adalah Hipertensi. Seseorang akan di-diagnose mengalami hipertensi apabila tekanan darah tinggi melebihi 140/90 secara berterusan.

Tekanan Darah Tinggi dan Shaklee

Mereka yang berpotensi mengalami masalah hipertensi ialah

  • mempunyai keturunan yang ada masalah hipertensi, jantung, diabetes
  • berumur lebih 55 tahun
  • berat berlebihan
  • tidak aktif
  • merokok
  • makan makanan tinggi kandungan garam
  • mengambil ubat-ubatan

 

Berapakah bacaan tekanan darah yang dianggap normal, atau telah mencecah bacaan hipertensi?

Bacaan Hipertensi (Tekanan Darah Tinggi)1

 

Apakah yang boleh dilakukan untuk mengelak daripada risiko tekanan darah tinggi?

  • Kekalkan berat badan sihat (ideal). Berat badan berlebihan meningkatkan risiko anda kepada 2 hingga 6 kali untuk mengalami tekanan darah tinggi.
  • Sentiasa bersenam walaupun hanya senaman ringan. Mereka yang bersenam mampu menurunkan risiko 20 – 50% berbanding mereka yang kurang aktif.
  • Kurangkan pengambilan garam dalam masakan/makanan.
  • Untuk mereka yang bukan beragama Islam, kurangkan atau elakkan pengambilan alkohol.
  • Elakkan stress

 

Nutrien diperlukan untuk bantu mengelakkan dan mengawal risiko tekanan darah tinggi

  • Potassium
  • Kalsium
    • 1,000 mg kalsium untuk dewasa berumur 19 – 50 tahun
    • 1,200 mg kalsium untuk dewasa berumur lebih 50 tahun, ibu hamil, dan ibu menyusu
  • Magnesium
  • Minyak ikan yang kaya dengan Omega-3
  • Bawang Putih

 

Apakah supplement Shaklee yang boleh membantu mengurangkan risiko tekanan darah tinggi?

TEKANAN DARAH TINGGI SHAKLEE

 

  • VIVIX
    • mengandungi resveratrol yang menurut kajian dapat mengawal tekanan darah terutama bahagia sistolik.
    • selain itu, resveratrol juga membantu mengurangkan iritasi dan melancarkan perjalanan darah melalui saluran darah.
  • GARLIC COMPLEX
    • setiap 2 tablet mengandungi khasiat 1,000 mg khasiat bawang putih tulen iaitu bersamaan dengan 2 ulas bawang putih.
    • membantu menurunkan paras tekanan darah dan mengawal kolesterol.
  • OSTEMATRIX
    • supplement kalsium yang lengkap dengan vitamin D dan magnesium.
  • OMEGA GUARD
    • mengandungi EPA, DHA, Omega-3
    • merupakan supplement minyak ikan yang paling tulen, 3 kali lebih tumpat dari hati minyak ikan.

 

Testimoni?

Testimoni Darah Tinggi Vivix Shaklee

 

Untuk info lanjut dan untuk mendapatkan supplement Shaklee anda, untuk membantu mengurangkan tekanan darah tinggi anda, hubungi Ummi.

signature 3

*Disclaimer*

Testimonial dari Pengguna Omega Guard!

Assalamualaikum…
Pasti ramai yang ingin tahu adakah Omega Guard betul-betul berkesan?
Jom kita tengok testimoni dari customers Shaklee yang consume Omega Guard..

 Anak yang berusia 2 tahun ini diberikan Omega Guard, Vitamin E, ESP, dan disapukan dengan krim Herbal Blend untuk merawat sakit eczema nya.. Alhamdulillah.. selepas 5 hari, nampak kesan positif!

Puan Khadeejah Hasmad memberikan anaknya Omega Guard kerana eczema.. Alhamdulillah, hasil usaha dan doa yang tidak putus-putus, eczema anaknya berkurangan..
Puan Surynn Zain memberikan anaknya Meal Shakes dan Omega Guard kerana asthma.. Alhamdulillah, anak nya semakin pulih.. dah kurang pengambilan nebulizer…
Beliau memberikan suami consume Omega Guard dan Vitalea as Energy Booster! Alhamdulillah, suaminya semakin bersemangat dan kurang letih… Anaknya juga diberikan Omega Guard dan Vitamin E untuk mengurangkan masalah eczema.. Alhamdulillah.. dengan izin Allah, anaknya juga sihat!
Jadi, tunggu apa lagi.. Grab Omega Guard cepat!
Hubungi sy untuk keterangan lanjut…

msg/whatsapp: 019 697 2866
email: suppl3ment4all@gmail.com

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.   
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.