Kenapa Supplement Shaklee Berbeza dengan Jenama Lain?

Shaklee sebenarnya dah lama sangat menapak di Malaysia ni. Sejak dari zaman mak-mak kita lagi, around 90-an. Cuma, disebabkan kesedaran masyarakat zaman sekarang ni dan juga kerana penularan di media sosial, Shaklee semakin famous di mata masyarakat Malaysia sejak kebelakangan ini. Tahu tak, mana yang tahu, kenal, dan amalkan Shaklee sejak dari dulu lagi, dah berapa tahun mereka amalkan supplement Shaklee? Boleh dikatakan hampir mencecah lebih dari 30 tahun. Kalau lahir anak, memang dah besar panjang dah. Kenapa mereka ni sangat setia mengamalkan supplement Shaklee dan bukan jenama lain? Kenapa ada yang try-and-error supplement brand lain tapi still consume semula Shaklee dan consistent sampai sekarang?

Pernah dengar tentang Landmark Study?

Landmark Study ni lah salah satu sebab kenapa Shaklee ni sangat berbeza dengan supplement jenama lain. Sebab syarikat lain belum ada yang buat landmark study ni. Melalui landmark study ni lah membuktikan bahawa supplement Shaklee selamat diamalkan walaupun untuk jangkamasa yang panjang. Ini ialah antara sebab utama yang perlu anda fikirkan kenapa ramai yang setia dengan produk Shaklee ni.

Sebab lain? Jom tonton video ni dulu.

Secara ringkas, KakMah rungkaikan sedikit perbezaan Shaklee dan jenama lain di pasaran antarabangsa.

  1. Produk Shaklee dihasilkan melalui kajian saintifik secara mendalam, bukannya timbang kati belakang rumah aje. Lebih 100,000 ujian kualiti diadakan setiap tahun untuk memastikan produk Shaklee yang dihasilkan sentiasa SELAMAT.
  2. Pihak Shaklee bukan senang-senang nak campurkan bahan terbaru dalam sesuatu produk. Segala bahan semulajadi yang digunakan tu disaring sebanyak 350 kali untuk pastikan tiada bahan kimia, pesticides, bahan pencemaran.
  3. Sebanyak 125 kajian saintifik diterbitkan. Bukan calang-calang produk Shaklee dihasilkan. Setiap produk ada kajian tersendiri. Contoh seperti Nutriferon. 40 tahun tau kajian dijalankan sebelum terhasilnya nutriferon tu. Produk jenama lain?
  4. Produk Shaklee ber-patent. Patent ni bermaksud hakcipta terpelihara. Orang lain tak boleh ciplak. Shaklee mempunyai 71 produk patent dan patent-pending.
  5. Produk Shaklee bukan sahaja diamalkan oleh orang biasa-biasa aje tau. Begitu ramai tokoh antarabangsa yang turut mengamalkan supplement Shaklee bertahun lamanya. Salah satunya ialah angkasawan NASA iaitu si kembar Mark and Scott Kelly. Para athlete pun ramai sangat amalkan supplement Shaklee. Antaranya para athlete di Sukan Olimpik 2016 di Rio. Kebanyakan penerima medal adalah athlete yang consume Shaklee.

Angkasawan NASA

 

Athlete Shaklee di Olimpic Rio 2016

 

Kalau tak nak gak faham apa KakMah dok celoteh dalam ni, boleh buka website Shaklee sendiri. Shaklee is 100% proven safe. Dan berkali-kali kami katakan yang ini dibuktikan melalui clinical studies. Berbanding dengan omongan orang lain yang hanya berlandaskan Uncle Google.

Dah faham kenapa Shaklee berbeza dengan jenama lain?

Jadi? Apa lagi yang meragukan anda?

Jangan fikir lagi dan amalkan supplement Shaklee dengan yakin. Hubungi KakMah untuk info lanjut dan untuk order supplement anda.

Pengalaman Menghadiri Shaklee Convention 2017

Hujung minggu lepas (29 April), Shaklee mengadakan Shaklee Convention 2017 di Sunway Resort Hotel & Spa. Beribu-ribu Shaklee Independent Distributor (SID) yang hadir dari serata Malaysia (Selatan, Utara, Sabah, Sarawak, Pantai Timur). Semua SID berkumpul untuk meraikan mereka yang layak menerima Stars Achievers Award (SAA) berdasarkan pencapaian mereka sepanjang cycle 2016/17 yang berakhir March 2017 yang lalu. Ada few categories ditawarkan. Dan semestinya, ini menjadi idaman setiap SID yang aktif ber-bisnes. Sebab, ia bagaikan satu penghargaan selepas penat lelah dan bertungkus lumus berusaha, sharing sepanjang satu tahun tu.

Belum rezeki Kak Mah lagi tahun ni. Tapi, in shaa Allah, dengan izin-Nya, Kak Mah juga bakal naik ke pentas itu tahun depan. Berimpian itu percuma. Jadi, kenapa perlu berhenti bermimpi? Best nya menjadi penerima SAA ni sebab bukan hanya award sahaja boleh dapat. Tapi juga boleh dapat incentive bonus.

Masa SC ni, kami meraikan Master Coordinators baru. Mereka turun berkongsi dengan peserta, tentang cerita mereka dengan bisnes Shaklee ni. Teringat pada salah seorang Master ni. Beliau kata, beliau nak berikan vivix pada husband, parents, anak-anak. Tapi umum pun tahu, vivix ni mahal. Namun begitu, masih ramai berhempas pulas untuk beli vivix disebabkan khasiatnya yang memang tiada tandingan. Beliau pun bukan antara orang yang “kaya” untuk sponsor orang sekeliling dan tersayang dengan sebotol vivix setiap bulan. Beliau kata, “So how? Find money lo”. Disebabkan tu, beliau buat shaklee ni betul-betul. Stay focus. And now, she is Master Coordinator with income more than 6 digits per year (or maybe per month).

Begitu juga dengan Master Adilah Manaf dan Fahmy Shuhaimi. Mereka consistent buat 3S iaitu Sharing, Sponsoring, Servicing. Plus 1 lagi S iaitu Solat. Dan best nya lagi mereka ni, mereka jual pada harga Retail. Ya, retail pada mereka yang bukan ahli. So, siapa kata jual harga retail takde orang nak beli?

Boleh dengar perkongsian mereka dalam video ni.

Shaklee Conference 2017 Master Adilah & Master Fahmy from iReach HD on Vimeo.

Memang terkesan dengar perkongsian Master-Master hebat. Terutama dengan Master Lyna Noh dan Zainul Anuar. Mereka ni adalah top upline Kak Mah. Dulu, Master Z ni tak support pun wife nya buat bisnes Shaklee. Tapi Master Lyna tetap consistent, sebab beliau ada push factor yang sangat kuat. Bila Master Z dah nampak keberkesanan dan future in shaklee business, maka beliau pun start bantu wife nya. Dan sekarang, both bergerak bersama-sama buat Bisnes Shaklee.

Sebab tu, Shaklee is a family business.

Kak Mah berbangga ada dalam group paling hebat di Malaysia, iaitu iReach. Alhamdulillah.

#ireachfamily – cuba teka Kak Mah dimana?

Semoga Kak Mah juga turut berjaya seperti mereka yang lain. Ameen.

Anda juga ingin turut serta join bisnes Shaklee? Boleh roger Kak Mah.

Seronok ke Buat Shaklee?

Sejak ber-Shaklee ni, macam-macam perubahan saya dapat. Bukan hanya Shaklee effect, tapi juga dari segi perwatakan, kerohanian, serba serbi. Saya kenal ramai orang melalui bisnes Shaklee yang saya buat ni. Sebab saya ada support group yang sangat membantu dan beri dorongan untuk lebih sharing dan tetapkan target. Dari persahabatan itu, saya belajar banyak benda. Sesekali, mereka kongsi tips bisnes. Sesekali, mereka kongsi tips berkaitan agama. Ada masanya, hal tak terfikir dek akal pun dikongsikan. Supaya sama-sama timba ilmu bersama.

Menarik Tentang Shaklee

Alhamdulillah, saya bersyukur ditemukan dengan group saya sekarang ni. Sebab masing-masing tak lokek ilmu. Sering berkongsi. Dan paling best, masing-masing kerap beri semangat.

Terima kasih pada mommy Suzie saya (group: Suzie Shakleenator), ibu Ct (group: The Dream Builders), mama Azrin (group: OSF), mami Hadha (group: Supermom), mami Lyna (group: ireach), dan kak N (group: Euphoria).

Banyakkan group saya. Tapi dari group inilah saya banyak dapat ilmu duniawi dan agama.

Selain bonus yang menyebabkan saya kuat dan kekal bersama Shaklee, Shaklee juga tawarkan percutian bertaraf 5 bintang secara PERCUMA. Samada percutian dalam negara, luar negara, malah Umrah pun ada. Kalau cukup point, layaklah join percutian tu. Kalau tak cukup, tengok je la kawan-kawan lain pergi. Tapi jangan patah semangat. Nak jeles, silakan jeles. Tapi biarlah jeles yang positif. Jadikan itu sebagai pemangkin semangat untuk lebih berjaya.

Dan itu yang saya sedang buat. in shaa Allah, one day saya juga akan berjaya seperti mereka yang lain. Ameen.

Uolls nak join group ahkak (group: Stars Achievers)? Meh roger cepat.

signature 3

Adakah Rumah Kita Mesra Alam?

Sejak ada anak, baru ada kesedaran tentang chemicals, etc. Sebelum ni biaq pi la (cara orang Kedah habaq). Hehe. Paraben pun tak tahu apa tu.

Pada awal kelahiran Aisy, kulit dia agak sensitif. Tak sesuai guna sabun baby biasa. Apa akal barangan Shaklee baby belum masuk Malaysia time tu (sekarang pun belum. dalam proses). Hehe. Kalau tak, memang guna tu je. So, cari sabun mandi baby yang hypoallergenic.

Tak cukup dengan tu je. Sabun basuh baju-baju dia pun terpaksa tukar. Bermulalah guna fresh laundry concentrate from Shaklee. Alhamdulillah, since then, kulit Aisy bertambah sihat.

And for his bottles, guna dish wash concentrate ni. sisa susu tak melekat, puting botol bersih.

Go Green

Slowly, walaupun mungkin pada sesetengah orang supplement or barangan Shaklee ni mahal, tapi pada saya, saya perlu tukar pada Shaklee. Beli sikit-sikit, lama-lama satu rumah tukar kepada Shaklee. Sebab saya percaya dan sangat yakin, Shaklee dihasilkan daripada 100% bahan semulajadi. Ladang-ladang yang Shaklee tanam bahan mentah pun, adalah ladang organik. Tak guna racun untuk singkirkan perosak. Even nak tangkap ikan untuk Omega Guard pun, guna satelit tau. Ekau hado? Hehe.

Shaklee memang mengutamakan kehijauan alam semulajadi. Motto nya pun sentiasa selamat, sentiasa berkesan, sentiasa semulajadi kan.

So, uolls bila nak bertukar kepada produk Shaklee? Dari supplement, households, skincare pun ada tau. Jom tukar and lets go green.

roger ahkak kalau nak shaklee ok.

signature 3

Kenapa Shaklee Jadi Pilihan Hati?

Perkenalan saya dengan supplement Shaklee ni masa saya tengah usaha nak hamil. Sahabat saya suggest. Sebab masa tu, saya baru lepas keguguran kandungan pertama. Saya bermula tahun 2012. Walaupun time tu belum ada rezeki untuk hamil, tapi apa yang buat saya jatuh cinta dengan produk shaklee ialah saya dapat kesan positif lain terutama kat kulit muka ni. Hehe.

Pengedar Shaklee Seremban

Bila dah seronok consume supplement Shaklee, dah rasa kelebihan dan khasiat dia, saya decide nak join bisnes Shaklee pula. Lagi pun, bisnes shaklee ni sangat adil. U buat, u dapat. U buat bodo, takdo apo u dapat. Nganga je la sorg-sorg. Jangan salahkan org lain kalau u tak success. Itulah bisnes Shaklee.

Dan kenapa dan apa yang buat saya kekal dengan shaklee ni dan masih consistent amalkan supplement shaklee ialah because of everything. Dari landmark study nya, marketing system nya, shaklee effect nya. Everything. Alhamdulillah. Allah bukakan jalan dan temukan saya dengan bisnes ni.

And of course, saya buat bisnes ni bukan takat nak dapat side income je. Saya nak change kepada main income. Settlekan segala hutang, having my time freedom. And most important thing is, become a WAHM. in shaa Allah.

Pada yang membaca, doakan saya ya. Doakan saya jadi WAHM sebelum September 2017 dengan income berpuluh ribu setiap bulan. Ameen.

signature 3