• Adakah Rumah Kita Mesra Alam?

    Sejak ada anak, baru ada kesedaran tentang chemicals, etc. Sebelum ni biaq pi la (cara orang Kedah habaq). Hehe. Paraben pun tak tahu apa tu. Pada awal kelahiran Aisy, kulit dia agak sensitif. Tak sesuai guna sabun baby biasa. Apa akal barangan Shaklee baby belum masuk Malaysia time tu (sekarang pun belum. dalam proses). Hehe. Kalau tak, memang guna tu je. So, cari sabun mandi baby yang hypoallergenic. Tak cukup dengan tu je. Sabun basuh baju-baju dia pun terpaksa tukar. Bermulalah guna fresh laundry concentrate from Shaklee. Alhamdulillah, since then, kulit Aisy bertambah sihat. And for his bottles, guna dish wash concentrate ni. sisa susu tak melekat, puting botol bersih.…

  • Berpuasa Dengan Supplement Shaklee Lebih Sihat Dan Bertenaga

    Tinggal lebih kurang sebulan lagi untuk umat Islam menjalani ibadah berpuasa di bulan Ramadhan. Berpuasa bermaksud menahan lapar, dahaga, serta nafsu daripada terbitnya waktu fajar hingga ke terbenamnya matahari (atau dalam erti kata lain dari waktu imsak sehingga ke maghrib). Berpuasa bersama dengan supplement Shaklee adalah salah satu usaha untuk anda berasa lebih sihat dan bertenaga sepanjang hari. Kenapa? Kerana supplement Shaklee membantu memberikan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh kita. Mari tonton video ini! Siapa yang sesuai mengamalkan supplement ini? ✔ Wanita ✔ Lelaki ✔ Remaja ✔ Ibu Hamil ✔ Ibu Menyusu ✔ Warga Emas ✔ dan ramai lagi Pokok pangkalnya, semua boleh minum Mighty 3 Gems Set ini. Hubungi…

  • Pantang Larang dan Tips Semasa Pengambilan Supplement Shaklee

    Haaa.. jangan tak tahu ya.. nak amalkan supplement Shaklee ni pun, ada pantang larang dia.. ada beberapa perkara yang anda tak boleh buat semasa anda mengamalkan supplement Shaklee. tapi jangan risau, bukan lah pantang larang macam orang pakai susuk, tak boleh melintas sungai.. hehe.. pantang larang yang simple tetapi penting untuk anda amalkan.. tujuannya untuk memastikan supplement yang anda ambil memberi kesan kepada anda dan memberikan feedback positif kepada kesihatan anda. Kami juga ingin berkongsi beberapa tips menarik semasa pengambilan supplement Shaklee pilihan anda! ➊ Alfalfa Complex TIDAK BOLEH diambil bersama dengan VITAMIN E atau GLA COMPLEX kerana kandungan vitamin E akan mengganggu penyerapan alfalfa ➋ Vitalea mengandungi zat besi…

  • PMS = Period -> Symptom dan Cara Kurangkan

    :: Wanita – Perempuan – Period – Senggugut – PMS – Datang Bulan – Haid :: Setiap bulan wanita akan didatangi waktu ini (period atau bahasa melayu nya “datang bulan”). Ada juga yang period nya tidak stabil, tidak datang setiap bulan. Yang tak best nya bila period ni, kita akan rasa PMS! Sakitttttt… huhu… Okeh… Ketahui symptom PMS dan cara untuk kurangkan PMS. Jangan biarkan period mengganggu hari-hari anda. PMS atau bahasa panjangnya PreMenstrual Syndrome adalah perkara yang normal untuk kebanyakan wanita.  Seminggu atau dua minggu sebelum period, ada di antara anda telah mula merasakan tanda-tanda PMS seperti mengalami kembung perut, sakit kepala, mood swings, atau pun perubahan fizikal yang…

  • What Is Vitamin E?

    Cewwah… tajuk nak english.. hehe… “What is Vitamin E?” – “Apa itu Vitamin E?”… Adakah anda tahu apa kebaikan vitamin E? Siapa yang perlukan Vitamin E? Bagaimana nak dapatkan vitamin E (makanan apa yang kaya dengan vitamin E? Post kali ni, kami nak kongsi dengan anda tentang “Apa itu Vitamin E”. WHAT IS VITAMIN E? – APA ITU VITAMIN E? Soalan yang sama, bahasa sahaja lain…  Vitamin E merupakan vitamin yang larut dalam lemak. Ianya terkandung dalam makanan seperti minyak sayur-sayuran, bijirin, daging, ayam, telur, dan banyak lagi. Vitamin E bertindak dengan cara membantu melambatkan proses yang boleh merosakkan sel-sel dalam badan kita. Ianya amat diperlukan untuk memastikan organ dan…