Adakah Rumah Kita Mesra Alam?

Sejak ada anak, baru ada kesedaran tentang chemicals, etc. Sebelum ni biaq pi la (cara orang Kedah habaq). Hehe. Paraben pun tak tahu apa tu.

Pada awal kelahiran Aisy, kulit dia agak sensitif. Tak sesuai guna sabun baby biasa. Apa akal barangan Shaklee baby belum masuk Malaysia time tu (sekarang pun belum. dalam proses). Hehe. Kalau tak, memang guna tu je. So, cari sabun mandi baby yang hypoallergenic.

Tak cukup dengan tu je. Sabun basuh baju-baju dia pun terpaksa tukar. Bermulalah guna fresh laundry concentrate from Shaklee. Alhamdulillah, since then, kulit Aisy bertambah sihat.

And for his bottles, guna dish wash concentrate ni. sisa susu tak melekat, puting botol bersih.

Go Green

Slowly, walaupun mungkin pada sesetengah orang supplement or barangan Shaklee ni mahal, tapi pada saya, saya perlu tukar pada Shaklee. Beli sikit-sikit, lama-lama satu rumah tukar kepada Shaklee. Sebab saya percaya dan sangat yakin, Shaklee dihasilkan daripada 100% bahan semulajadi. Ladang-ladang yang Shaklee tanam bahan mentah pun, adalah ladang organik. Tak guna racun untuk singkirkan perosak. Even nak tangkap ikan untuk Omega Guard pun, guna satelit tau. Ekau hado? Hehe.

Shaklee memang mengutamakan kehijauan alam semulajadi. Motto nya pun sentiasa selamat, sentiasa berkesan, sentiasa semulajadi kan.

So, uolls bila nak bertukar kepada produk Shaklee? Dari supplement, households, skincare pun ada tau. Jom tukar and lets go green.

roger ahkak kalau nak shaklee ok.

signature 3

Berpuasa Dengan Supplement Shaklee Lebih Sihat Dan Bertenaga

Tinggal lebih kurang sebulan lagi untuk umat Islam menjalani ibadah berpuasa di bulan Ramadhan. Berpuasa bermaksud menahan lapar, dahaga, serta nafsu daripada terbitnya waktu fajar hingga ke terbenamnya matahari (atau dalam erti kata lain dari waktu imsak sehingga ke maghrib). Berpuasa bersama dengan supplement Shaklee adalah salah satu usaha untuk anda berasa lebih sihat dan bertenaga sepanjang hari. Kenapa? Kerana supplement Shaklee membantu memberikan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh kita.
Mari tonton video ini!
Siapa yang sesuai mengamalkan supplement ini?
✔ Wanita
✔ Lelaki
✔ Remaja
✔ Ibu Hamil
✔ Ibu Menyusu
✔ Warga Emas
✔ dan ramai lagi
Pokok pangkalnya, semua boleh minum Mighty 3 Gems Set ini.
Hubungi kami untuk order supplement Shaklee anda, dan anda akan mendapat free consultation daripada kami.
———————————————————
Puan Shima (SID # 885670)
msg/whatsapp: 0196972866
———————————————————

**Disclaimer**

Pantang Larang dan Tips Semasa Pengambilan Supplement Shaklee

Haaa.. jangan tak tahu ya.. nak amalkan supplement Shaklee ni pun, ada pantang larang dia.. ada beberapa perkara yang anda tak boleh buat semasa anda mengamalkan supplement Shaklee. tapi jangan risau, bukan lah pantang larang macam orang pakai susuk, tak boleh melintas sungai.. hehe.. pantang larang yang simple tetapi penting untuk anda amalkan.. tujuannya untuk memastikan supplement yang anda ambil memberi kesan kepada anda dan memberikan feedback positif kepada kesihatan anda. Kami juga ingin berkongsi beberapa tips menarik semasa pengambilan supplement Shaklee pilihan anda!
Alfalfa Complex TIDAK BOLEH diambil bersama dengan VITAMIN E atau GLA COMPLEX kerana kandungan vitamin E akan mengganggu penyerapan alfalfa
Vitalea mengandungi zat besi dan seeloknya TIDAK DIAMBIL dengan minuman bersusu atau OsteMatrix (mempunyai kandungan kalsium) kerana kedua-dua nutrisi ini cenderung untuk “bind” dan ini boleh menyebabkan penyerapan kedua-dua nutrisi ini terganggu
➌ ELAKKAN pengambilan minuman ber-caffeine semasa ingin mengambil supplement kerana caffeine mengurangkan efisiensi penyerapan supplement
➊ Pengambilan protein seperti ESP atau CINCH SHAKE digalakkan pada WAKTU PAGI semasa perut kosong kerana kadar metabolisme kita tinggi pada waktu pagi
Kalsium ataupun OsteMatrix digalakkan untuk diambil sebelum tidur untuk membantu penyerapan kalsium ke dalam badan semasa tidur
Vitalea DIGALAKKAN diambil bersama dengan VITAMIN C kerana zat besi di dalam vitalea memerlukan vitamin c supaya nutrisinya lebih mudah diserap
➍ Vitamin larut lemak iaitu A,D,E,K adalah DIGALAKKAN untuk diambil selepas pengambilan makanan berlemak / berminyak kerana ia memerlukan lemak untuk kadar penyerapan yang lebih tinggi
➎ Sekiranya demam atau selsema, VITAMIN C adalah digalakkan untuk DIPATAHKAN DUA semasa pengambilan untuk menggalakkan penyerapan yang lebih baik ke sistem badan
—————————————————————
Hubungi kami untuk mendapatkan supplement Shaklee anda. Kami ada READY STOCK, In Shaa ALLAH..

✎ msg/whatsapp: 0196972866
✍ pm fb: http://bit.ly/PM_Kami

—————————————————————

**Disclaimer**

PMS = Period -> Symptom dan Cara Kurangkan

:: Wanita – Perempuan – Period – Senggugut – PMS – Datang Bulan – Haid ::
Setiap bulan wanita akan didatangi waktu ini (period atau bahasa melayu nya “datang bulan”). Ada juga yang period nya tidak stabil, tidak datang setiap bulan. Yang tak best nya bila period ni, kita akan rasa PMS! Sakitttttt… huhu… Okeh… Ketahui symptom PMS dan cara untuk kurangkan PMS. Jangan biarkan period mengganggu hari-hari anda. PMS atau bahasa panjangnya PreMenstrual Syndrome adalah perkara yang normal untuk kebanyakan wanita. 

Seminggu atau dua minggu sebelum period, ada di antara anda telah mula merasakan tanda-tanda PMS seperti mengalami kembung perut, sakit kepala, mood swings, atau pun perubahan fizikal yang lain. 85% wanita mengalami PMS yang sedikit, selebihnya lagi mengalami tanda yang lebih teruk sehingga boleh mengganggu kerja seharian – dikenali sebagai PreMenstrual Dysphoric Disorder (PMDD).

Antara symptom-symptom PMS adalah seperti:

Siapa yang akan mengalami PMS?

  • Pada usia di antara 20-an hingga 40-an
  • Usia di lewat remaja lebih cenderung untuk dapat PMS yang lebih teruk berbanding mereka yang baru masuk usia remaja
  • Kemungkinan mereka yang berumur 40-an mengalami PMS yang lebih teruk
  • Wanita yang telah hamil (walaupun sekali) lebih cenderung mendapat PMS
  • Wanita yang pernah mengalami masalah kemurungan atau mood disorder boleh mengalami lebih banyak symptom PMS
Apa yang menyebabkan PMS?
  • Mengikut kajian, tahap estrogen dan progesterone akan menurun seminggu sebelum kedatangan haid – mencetuskan symptom PMS
  • Perubahan kimia dalam otak serta kekurangan vitamin dan mineral tertentu juga boleh menyebabkan PMS
  • Mengambil makanan yang terlalu masin, ber-alkohol, serta mengandungi caffeine boleh menyebabkan symptom PMS bertambah teruk
Bagaimana cara untuk Kurangkan PMS?
PENGAMBILAN SUPPLEMENT?
Yaaaa!!!!!
Pengambilan supplement boleh membantu mengurangkan PMS. Antara supplement yang boleh diambil ialah:
  1. Folic Acid (400 mcg)
  2. Magnesium (400 mg)
  3. Vitamin E (400 IU)
  4. Kalsium (1,000 mg – 1,300 mg)
  5. Vitamin B6 (50 mg – 100 mg)
SHAKLEE ada ke semua tu?
Haruslah ADA! Hehehe…
  1. Folic Acid + Vitamin B6 = B Complex (13.6 mg vitamin B6 dan 200 mcg Folic Acid)
  2. Magnesium + Kalsium = OsteMatrix (dilengkapi dengan magnesium 100 mg dan 250 mg kalsium untuk setiap caplets)
  3. Vitamin E = Vita E Complex (satu kapsul mengandungi 400 IU vita E)
  4. GLA (satu kapsul mengandungi 300 mg GLA – sumber terbaik omega-6, digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E)
jadi kepada wanita-wanita di luar sana, janganlah biarkan diri anda diganggu dengan masalah PMS ini. Jaga pemakanan, amalkan tips untuk mengurangkan PMS. Atau pun, cuba ambil supplement!

PM kami sekiranya anda berminat. FREE CONSULTATION akan diberi secara percuma dari kami!
msg/whatsapp/wechat: 0196972866
email: suppl3ment4all@gmail.com
fb page: http://www.facebook.com/Supplement4all (jom like!)

Opsss…

Maaf ye, para lelaki sekalian. Post kali ini khas untuk wanita. Tapi tidak salah kiranya anda juga ingin belajar tentang sakit yang istimewa ini (wanita aje boleh rasa tau!). Boleh lebih memahami pasangan anda. ✌

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration** 
 ** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

What Is Vitamin E?

Cewwah… tajuk nak english.. hehe… “What is Vitamin E?” – “Apa itu Vitamin E?”… Adakah anda tahu apa kebaikan vitamin E? Siapa yang perlukan Vitamin E? Bagaimana nak dapatkan vitamin E (makanan apa yang kaya dengan vitamin E? Post kali ni, kami nak kongsi dengan anda tentang “Apa itu Vitamin E”.

WHAT IS VITAMIN E? – APA ITU VITAMIN E?
Soalan yang sama, bahasa sahaja lain… 
Vitamin E merupakan vitamin yang larut dalam lemak. Ianya terkandung dalam makanan seperti minyak sayur-sayuran, bijirin, daging, ayam, telur, dan banyak lagi. Vitamin E bertindak dengan cara membantu melambatkan proses yang boleh merosakkan sel-sel dalam badan kita. Ianya amat diperlukan untuk memastikan organ dan sel dalam badan kita berfungsi dengan betul.
SIAPA YANG MEMERLUKAN VITAMIN E?

  • Mereka yang mempunyai masalah penyakit jantung
  • Mereka yang ingin melawan kanser
  • Wanita yang hamil (mengelakkan pre-eklampsia)
  • Mereka yang ingin meningkatkan ketahanan fizikal, meningkatkan tenaga
  • Mereka yang mempunyai masalah kulit
  • Lelaki yang ingin meningkatkan kiraan sperma mereka 

    APA MAKANAN YANG KAYA VITAMIN E?
    • Almond
    • Brocolli
    • Minyak Jagung
    • Kuning Telur
    • Sayur-sayuran berdaun hijau
    • Hazelnut
    • Mangga
    • Marjerin
    • Mayonnaise
    • Buah Zaitun
    • Betik
    • Labu
    • Minyak Bunga Matahari
    • Kentang
    • Walnuts
    • Minyak Safflower
    • Gandum

    BERAPA KANDUNGAN VITAMIN E YANG DIPERLUKAN?
    • Bayi sehingga usia 6 bulan – 4 mg sehari
    • Bayi usia 7 hingga 12 bulan – 5 mg sehari
    • Kanak-kanak berumur 1 hingga 3 tahun – 6 mg sehari
    • Kanak-kanak berumur 4 hingga 8 tahun – 7 mg sehari
    • Kanak-kanak berumur 9 hingga 13 tahun – 11 mg sehari
    • Mereka yang berumur 14 tahun dan ke atas – 15 mg sehari

    SHAKLEE ADA VITAMIN E?
    Jawapannya: ADA! 
    Ya, Shaklee mempunyai supplement Vitamin E yang diperlukan. Bagi mereka yang susah nak makan makanan yang kaya dengan Vitamin E tu, boleh lah mengambil supplement bagi memenuhi keperluan nutrisi yang diperlukan oleh badan kita.
    Hubungi kami untuk dapatkan Vitamin E anda hari ini juga!
    msg/whatsapp/wechat: 0196972866
    ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
    ** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**