• Tak Jadi Hilang Suara Lepas Bancuh Benda Ni

    Boleh dikatakan dah seminggu Kak Mah selsema plus sakit tekak. Kak Mah memang gini. Jarang demam, selsema, batuk. Tapi once dah kena, lambat nak recover. But, alhamdulillah, tak kronik sangat lah. Still continue updose supplement yang boleh tingkatkan sistem imunisasi. Terutama vitamin c. Al-kisah nya, semalam kakak beli ice cream. Eh. Mana boleh nak tolak kan. Ice cream tu. Hehe. Memanglah jadi favorite Kak Mah. So, bedal juga la satu cup tu. Haha. Nampak tak kedegilan Kak Mah disini? Jangan ikut. Malam tu, Kak Mah rasa tekak semakin gatal. Bila cakap, alamak. Keluar separuh suara Ella. Tapi tak boleh challenge Miss Luna dalam MLM suku akhir baru-baru ni. Hehe. Itu…

  • Demam Kebah dengan Nutriferon

    Selalunya kita mesti standby panadol, paracetamol bila dijangkiti demam, selsema kan. Pastu ubat batuk pun dah tentu-tentu standby kat rumah. Senang, bila demam ke atau batuk ke, ambil je ubat tu dulu. Apa kata, tukar panadol/paracetamol kepada makanan tambahan (supplement) yang lebih semulajadi dan selamat diamalkan. Dan paling penting, juga dapat bantu menguatkan sistem imun kita ni. Tak percaya? Jom tengok beberapa testimoni ni.       Bagaimana Nutriferon membantu menguatkan sistem imun badan, sekaligus membantu kebahkan demam?   Pastikan rumah anda mempunyai stok satu kotak Nutriferon, sepertimana anda simpan stok panadol / paracetamol / ubat batuk / ubat selsema di dalam rumah. Rasakan kelainannya. Dan yang pasti, Nutriferon lebih…

  • Promosi November Lebih Gempak

    Uolls dah tahu ke apa promosi November kali ni? Mesti uolls suka sebab promosi kali ni ada pelbagai khasiat. Especially untuk mereka yang tengah usaha nak kurangkan berat badan. Inilah masanya untuk dapatkan supplement favorite uolls dengan promosi menarik. Nak tahu apa? Harganya? NUTRIFERON Twinpack less 5% – RM344.38 Buy 6 Free 1 – RM1,087.50   BUY 3 FREE 1 PROMOTION Alfalfa S (300 biji) – RM161.25 Alfalfa L (700 biji) – RM292.50 Lecithin – RM157.50 Vitalea for Children – RM333 Untuk info lanjut tentang kebaikan produk ni, bolehlah hubungi saya, Shima. Terus order okeh. Jangan tunggu last minit. Nanti terlupa pula. Terus ambil phone, dan hubungi saya.

  • Masalah Tekanan Darah Tinggi dan Supplement Shaklee

    Masalah tekanan darah tinggi adalah antara masalah atau penyakit yang serius di kalangan rakyat Malaysia. Menurut kajian pada 2010, kira-kira 4.8 juta rakyat Malaysia adalah pesakit tekanan darah tinggi (ini berdasarkan kajian 6 tahun dahulu. bayangkan sekarang ini). Tekanan darah tinggi adalah pembunuh senyap kerana ia jarang menunjukkan simptom ketara. Perkataan lain untuk tekanan darah tinggi adalah Hipertensi. Seseorang akan di-diagnose mengalami hipertensi apabila tekanan darah tinggi melebihi 140/90 secara berterusan. Mereka yang berpotensi mengalami masalah hipertensi ialah mempunyai keturunan yang ada masalah hipertensi, jantung, diabetes berumur lebih 55 tahun berat berlebihan tidak aktif merokok makan makanan tinggi kandungan garam mengambil ubat-ubatan   Berapakah bacaan tekanan darah yang dianggap normal,…

  • Khasiat Chewable Vitamin C Shaklee Untuk Semua Peringkat Umur

    Pengambilan vitamin C tidak hanya terhad kepada kita yang dewasa. Malah, kanak-kanak juga memerlukan vitamin C, terutama bagi mereka yang kerap demam, selsema, batuk. Vitamin C membantu meningkatkan tahap imunisasi badan mereka. Chewable vitamin C dihasilkan untuk semua peringkat umur, termasuk kanak-kanak. Sekiranya kanak-kanak itu telah pandai kemam, hisap, Chewable Vita-C Plus ini sesuai untuk mereka. Chewable vitamin C dirumus khas dengan Rose Hips dan Citrus Bioflavanoids untuk meningkatkan khasiat vitamin C dan mengelakkan oksidasi dalam badan.   KEBAIKAN CHEWABLE VITA-C PLUS ☕ Membantu menyokong sistem pertahanan badan ☕ Merupakan supplement anti-oksida yang semulajadi ☕ Membantu mengekalkan integriti sel ☕ Membantu menyokong kesihatan mata, gusi, tulang, sendi, dan saluran darah…