• Kurangkan Masalah Jerawat, Berminyak Dengan Set Skincare Enfuselle Shaklee

    Anda mempunyai masalah jerawat? Kulit pula berminyak? Bukan senang untuk memilih set skincare (set kecantikan) yang bersesuaian dengan kondisi kulit kita. Dikhuatiri jika set tersebut memberikan kesan negatif pada kulit. Tambahan pula jika terdapatnya bahan kimia dalam pencuci muka atau toner atau krim tersebut. Apa kata anda cuba set skincare Enfuselle Shaklee yang dihasilkan daripada bahan semulajadi? Set ini terdiri daripada: ❂ Purifying Toner ❂ Purifying Cleansing Gel ❂ Balancing Moisturizer ❂ Eye Treatment Bagaimana set ini membantu anda? ✿ Mengecilkan liang-liang roma ✿ Membantu mengawal kulit berminyak ✿ Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit ✿ Mencerahkan tona kulit ✿ Membantu menyegarkan dan melembutkan kulit ✿ Membantu mengurangkan garis-garis…

  • Perbezaan Nutriwhite dan Enfuselle Set Kecantikan Shaklee

    “Set Enfuselle? Set Nutriwhite? Mana satu yang sesuai untuk saya ya?”… Confuse??! Anda keliru mana satu set kecantikan Shaklee yang patut anda pilih untuk kegunaan seharian? Jangan risau. Kami ingin share dengan anda beberapa panduan tentang perbezaan di antara Set Nutriwhite dan Set Enfuselle ini. Perkara pertama yang anda perlu tahu ialah samada anda masih mempunyai masalah jerawat atau tidak… Perkara kedua, ketahui samada kulit anda jenis kering, berminyak keseluruhan muka, atau berminyak di zone T sahaja. Sekiranya anda telah kenal pasti dua perkara ini, anda boleh hubungi pengedar Shaklee anda untuk mendapatkan cadangan set kecantikan Shaklee yang bersesuaian dengan anda. Pilihlah set kecantikan yang bersesuaian dengan jenis kulit anda,…

  • Kurangkan Masalah Kulit Kering dan Berjerawat dengan Set Enfuselle Shaklee

    Kulit kering sememangnya agak merimaskan sehingga kadang-kadang boleh menyebabkan kegatalan pada kulit muka. Tambahkan pula apabila timbulnya jerawat. Semakin rasa tidak selesa. Kan? Anda boleh cuba menggunakan facial set Shaklee iaitu Enfuselle Normal-Dry untuk mengurangkan masalah kulit kering anda dan juga mengurangkan jerawat. Set Enfuselle Normal-Dry terdiri daripada: ❀ Hydrating Cleansing Gel ❀ ➧ Menjadikan kulit halus, seimbang, dan berseri ➧ Mencerahkan tona kulit ➧ Membantu menyeimbangkan pH kulit ❀ Hydrating Toner ❀ ➧ Menyeimbangkan pH kulit ➧ Rumusan tanpa alkohol menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit ➧ Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit ➧ Melembutkan kulit dengan ekstrak witch hazel dan kamomil ❀ Hydrating Moisturizer ❀ ➧ Meningkatkan keanjalan kulit…

  • Kurangkan Masalah Jerawat dengan Set Kecantikan Enfuselle Shaklee

    Jerawat merupakan perkara biasa di kalangan wanita terutamanya. Lelaki pun ada juga jerawat. Ia merupakan suatu perkara normal, yang boleh disebabkan oleh beberapa perkara. Jerawat boleh dikurangkan dengan set kecantikan Shaklee iaitu Set Enfuselle. Jom kami terangkan sedikit bagaimana jerawat itu boleh terjadi. Jerawat terbentuk melalui liang pada kulit anda. Kelenjar minyak berkait dengan liang dan membentuk bahan yang dipanggil sebum. Jerawat terjadi setelah beberapa peringkat terjadi pada liang kulit anda iaitu…➊ Kelenjar minyak mengeluarkan terlalu banyak minyak➋ Lapisan liang akan memperbaharui fungsi sel nya dan melindungi sel-sel mati➌ Sel-sel mati ini akan bergabung dengan sebum dan membentuk plug➍ Liang tersebut tersekat dan membesar, membentuk comedo➎ Dinding liang yang pecah…

  • NutriWhite vs Enfuselle – Beza dan Fungsi

    Tentu ramai yang telah pun tahu tentang dua set kecantikan yang sangat diminati oleh peminat Shaklee, iaitu NutriWhite dan Enfuselle. Namun begitu, ramai yang keliru tentang perbezaan dua set ini.. Yang ni untuk apa, yang tu sesuai tak untuk kulit macam ni.. Oleh itu, hari ini kami ingin berkongsi dengan anda, perbezaan antara NutriWhite dan Enfuselle, serta fungsinya. Perbezaannya sangat mudah… Ketahui sama kulit muka anda mempunyai masalah JERAWAT atau tidak. JERAWAT atau mempunyai KULIT YANG SENSITIF akan menentukan set kecantikan yang bersesuaian dengan anda. Sekiranya anda mempunyai masalah JERAWAT atau KULIT SENSITIF, set Enfuselle boleh membantu anda. Dan anda seterusnya perlu tahu sama ada kulit muka anda berminyak atau…