Pentingkah Collagen untuk Sendi (Lutut)

Umum tahu, masalah sendi ni adalah satu kebiasaan terutama di kalangan orang tua dan wanita. Namun ramai juga di awal peringkat usia (30 atau 40-an) telah mula merasakan masalah kesihatan sendi terutama di bahagian lutut.

Bahasa saintifik untuk masalah sendi ini ialah Osteoathritis. Sendi mula rasa keradangan, kalsium berkurangan, menyebabkan lutut atau sendi lain rasa sakit. Pergerakan menjadi terbatas. Yang umat Islam, sukar untuk solat dengan betul. Terpaksa solat duduk. Masalah lutut ini menyebabkan sukar untuk membengkokkan lutut seperti mereka yang lain. Sakitnya, Allah saja yang tahu.

Osteoathritis (OA)

 

Collagen merupakan komponen terbesar untuk menghubungkan tisu-tisu dalam badan. Ia juga penting untuk kulit, saraf. Lebih kurang 30% daripada protein dalam badan adalah berasaskan collagen. Collagen membantu mengembalikan keanjalan pada sendi, mengurangkan kekejangan dan keradangan.

Sebab itu, ramai pengguna Shaklee yang mengamalkan Shaklee Collagen Powder merasakan perubahan yang amat ketara pada masalah lutut, terutamanya. Jom lihat beberapa testimoni pengambilan Collagen Shaklee secara consistent.

Dulu nak solat pun sakit, kini dah hilang.

Kesan seawal 5 sachet pengambilan.

Muka lembap, parut hilang. Lutut pun tak sakit dah.

 

Alhamdulillah. Semuanya dengan izin Allah.

Berminat nak cuba Shaklee Collagen Powder? Boleh roger Ummi sekarang.

*Disclaimer*

Tips Senaman Untuk Kurangkan Sakit Lutut

Sakit lutut juga dikenali sebagai Osteoathritis sebagai perkataan klinikalnya. Sampai satu tahap, anda akan merasakan kesakitan yang teramat disebabkan lutut anda. Antara penyebab sakit lutut adalah bendalir sinovia dan tulang rawan atau “minyak hitam” pada lutut anda tu telah pun berkurangan. Apa kata anda amalkan beberapa exercise yang boleh mengurangkan risiko anda menghadapi sakit lutut? In Shaa ALLAH, sekiranya anda amalkan senaman yang simple ini, mungkin anda akan BEBAS sakit lutut. ^^

⚓ Warm up sebelum senaman. Antara yang boleh dilakukan ialah cycling dalam masa 5 minit, berjalan selama 2 minit, atau lakukan wall push-up selama 15-20 minit.
⚓ Baring atas lantai dan bengkokkan sebelah kaki (tapak kaki flat atas lantai). Kaki sebelah lagi di angkat ke ketinggian sama paras dengan lutut sebelah. Ulang selama 10-15 minit (3 sets)
⚓ Berdiri sambil memegang kerusi (di bahagian belakang). Angkat sebelah kaki anda ke arah punggung anda sejauh yang boleh dan kekalkan kedudukan itu. Lakukan selama 15 minit (3 sets)
⚓ Baring secara meniarap dan letakkan kedua-dua kaki dalam keadaan lurus. Angkat sebelah kaki anda selama 3-5 saat, turunkan, dan ulang semula. Ulang sebanyak 10-15 kali dan diikuti dengan kaki sebelah lagi.
⚓ Berdiri pada kedudukan menyandar pada dinding, tapak kaki dijarakkan sedikit. Perlahan-lahan, bengkokkan lutut anda (punggung dan belakang anda masih menyandar pada dinding), dan biarkan pada posisi ini selama 5-10 saat. Ulang semula dan cuba untuk berada dalam posisi tersebut dalam tempoh lebih lama pada setiap set.
⚓ Anda boleh lakukan aktiviti ini di anak tangga. Pegang pada birai tangga dengan kedudukan tumit anda sedikit tergantung pada hujung anak tangga. Dengan perlahan, naikkan tumit anda setinggi yang boleh, kemudian turunkan. Ulang selama 10-15 minit (3 sets).

Ok… anda boleh cuba dahulu senaman ini dan semoga memberi manfaat kepada anda. But please limit yourself. Jangan memaksa. Cuba sedaya yang mampu. In Shaa ALLAH, sedikit sebanyak ia akan tetap dapat membantu anda.

Sekiranya anda ingin mendapatkan supplement untuk membantu mengurangkan masalah sakit lutut anda, hubungi kami dan kami akan bantu anda!

———————————————————
msg/whatsapp: 0196972866
———————————————————

**Disclaimer**

Kurangkan Masalah Sakit Lutut Anda dengan Set Joint Health Shaklee

Masalah sakit lutut merupakan masalah yang sering dihadapi oleh kebanyakan orang yang meningkat usia. Ini kerana tulang rawan pada tulang lutut semakin berkurangan dan menyebabkan dua tulang (pada joint) tersebut semakin rapat dan menjadi sakit apabila berjalan. Masalah ini juga dikenali sebagai Osteoathritis, iaitu bahasa klinikal untuk sakit lutut.
Kurangkan masalah sakit lutut anda dengan SET JOINT HEALTH daripada Shaklee!
Sekiranya anda mengalami symptom berikut, anda perlu dapatkan JOINT HEALTH SET ini!
✔ Ketegangan
✔ Lenguh
✔ Bengkak
✔ Kesakitan semasa jalan
✔ Bunyi “kriuk” pada sendi lutut anda
————————————————————-
Untuk melihat testimoni, click link ini ➲ http://on.fb.me/18PD5yU
————————————————————-
✆ Hubungi kami untuk mendapatkan JOINT HEALTH SET anda SEKARANG!!!
✎ msg/whatsapp: 0196972866
✍ pm fb: http://bit.ly/PM_Kami 
☎ cod: Seremban / Senawang / Mantin & Port Dickson (weekend)
 

Advanced Joint Health Tablet Shaklee (AJHT) Untuk Kesihatan Sendi Anda

Advanced Joint Health Tablet (AJHT) daripada Shaklee merupakan supplement yang diminati oleh kebanyakan customer Shaklee, terutama orang yang mempunyai masalah tulang (especially di bahagian sendi / joint).
Bagaimana sendi yang sihat berfungsi?
❁ TULANG RAWAN
✔ Bertindak sebagai kusyen iaitu pelindung kepada sendi
✔ Membenarkan tulang-tulang untuk bergelincir atas satu sama lain
❁ BENDALIR SINOVIA
✔ Bertindak sebagai pelincir dalam sendi
✔ Memberikan khasiat kepada tulang rawan
❁ TENDON
✔ Strukturnya berserat yang membantu menghubungkan otot pada struktur tulang
❁ LIGAMEN
✔ Merupakan serat yang fleksibel yang mengikat tulang bersama
Apakah symtom kesihatan sendi yang kurang sihat?
☀ Ketegangan
☀ Lenguh
☀ Bengkak
☀ Kesakitan
☀ Bunyi bising pada sendi
ADVANCED JOINT HEALTH TABLET SHAKLEE
✤ Ekstrak Boswellia
➻ mengandungi asid boswellik yang menghalang formasi leukotrien, sejenis bahan kimia yang dihasilkan oleh tubuh yang menyerang tisu sendi yang boleh menyebabkan ketidakselesaan sendi
➻ mengandungi konsentrasi yang tinggi AKBA untuk menghasilkan bioaktiviti yang lebih baik
➻ memberi keselesaan sendi
➻ membantu pergerakan agar lebih mudah

✤ Ekstrak Jagung
➻ membekalkan sumber glucosamine yang pekat
➻ glucosamine merupakan satu jenis gula amino yang berfungsi sebagai blok utama pembinaan struktur proteoglycans, komponen struktur rawan dan cecair di antara tulang yang bekalkan pelinciran
➻ mengandungi glucosamine hydrochloride iaitu sumber yang paling tinggi konsentrasinya untuk memudahkan pergerakan
➻ diperolehi daripada sumber sayuran

✤ Vitamin C
➻ membekalkan 100% DV (nilai harian) vitamin C yang diperlukan bagi menghasilkan sintesis collagen

✤ Zinc, Kuprum, Manganese
➻ diperlukan untuk membina tisu penghubung

Ramuan istimewa ini dirumuskan secara scientific yang membantu untuk
⚘ menggalakkan mobiliti
⚘ meningkatkan fleksibiliti
⚘ meningkatkan fungsi sendi
⚘ menyokong kesihatan sendi untuk jangkamasa panjang

Berapa lama boleh menampakkan kesan?
➲ mengikut kajian bahan utama dalam AJHT boleh bertindak dengan meningkatkan keselesaan sendi dalam jangkamasa seawal 5 hari
➲ bertindak 28% lebih pantas dari jenama terkemuka kebangsaan
45% lebih berkesan meningkatkan keselesaan sendi berbanding jenama terkemuka di pasaran

Apakah ciri-ciri AJHT?
✔ 100% bebas kekerang
✔ 100% daripada sumber sayuran
✔ 100% bebas kondroitin, iaitu bahan yang mengganggu penyerapan glucosamine
✔ bentuk caplet yang mudah ditelan
✔ tiada perasa tiruan, pemanis tiruan, dan pengawet tiruan
✔ bebas gluten

Hubungi kami untuk keterangan lanjut!
 ✎ msg/whatsapp: 0196972866
Setiap pembelian supplement Shaklee dari kami, Supplement4all, akan mendapat FREE CONSULTATION yang EXCLUSIVE daripada kami!
**These statements have not been evaluated by Food and Drug Administration**
**These products are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Supplement Untuk Masalah Sakit Lutut

Masalah sakit lutut (atau juga dikenali sebagai Osteoathritis (OA)) adalah disebabkan oleh beberapa faktor seperti faktor usia, berat badan, pekerjaan seharian, dan banyak lagi. Masalah sakit lutut ini adalah perkara biasa yang akan dialami sekiranya tidak dicegah dengan cara yang betul. Ada beberapa cara untuk mengurangkan masalah sakit lutut. Pengambilan supplement merupakan salah satu cara yang boleh diambil untuk membantu masalah pesakit OA.
Shaklee offers you JOINT HEALTH SET!
Ta-daa!!
3 Supplement ini adalah digalakkan untuk mereka yang mempunyai masalah lutut sakit / sendi.
ADVANCED JOINT HEALTH TABLET
  • Mengandungi ekstrak boswellia yang membantu untuk menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan pada sendi.
  • Tidak mengandungi kondroitin. Kondroitin sulfat boleh menyebabkan penyerapan glucosamin terganggu.
  • Perbezaan antara AJHT dan jenama lain:

  • Kajian menunjukkan pengambilan omega-3 bersama dengan glucosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi
  • Kandungan omega-3 dalam Omega Guard membantu melambatkan degradasi tulang rawan
  • Membantu mengurangkan keradangan dalam sendi
  • Bertindak sebagai pelincir – membantu memudahkan pergerakan terutama pada bahagian lutut
  • Lebih daripada sekadar kalsium!
  • Juga mengandungi magnesium serta vitamin D yang membantu penyerapan kalsium ke dalam tulang
  • Mengandungi nutrisi lain seperti zinc, boron, tembaga dan banyak lagi
  • OsteMatrix diserap sepenuhnya selepas 12 jam diambil
Sekiranya anda ada bajet, tak mahu beli semua dahulu.. tidak mengapa.. kami ingin membantu anda, oleh itu kami akan menyarankan supplement yang bersesuaian dengan anda mengikut bajet yang anda sendiri tentukan. Beritahu kami, dan kami akan bantu anda!
Hubungi kami sekiranya ada pertanyaan, atau pun berminat untuk mencuba!
msg/whatsapp/wechat: 0196972866
boleh juga isi Inquiry Form!
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**