Sakit Gastric Selama 10 Tahun Hilang

Sesetengah orang mengalami masalah gastric yang sangat kronik. Sehinggakan tak mampu nak berdiri, nak duduk pun tak boleh nak duduk betul, nak makan pun tak larat. Sebab rasa sakit yang teramat sangat di bahagian perut, bawa ke ulu hati kita ni.

PENGALAMAN SENDIRI

KakMah sendiri pernah alami gastric yang boleh dikatakan kronik selepas bersalinkan Aisy (anak sulung KakMah). Lepas bersalin, Aisy terkena jangkitan kuman pada matanya menyebabkan mata berair dan bertahi mata yang sangat teruk (disebabkan terjangkit daripada ummi nya sendiri. huhu). Syukur KakMah segera bawa ke hospital. Jika tak, Nauzubillahi minzalik. Tak tahulah apa jadi pada Aisy. Masa tu, Aisy perlu ditahan di wad. Dan KakMah memilih untuk bersama dengan Aisy. Selama lebih kurang seminggu kami ditahan disebabkan Aisy perlu diberi antibiotic selama 4 hari (kalau tak silap. hehe).

Masa KakMah di hospital, makan memang tak menentu. Sebab kononnya, dalam wad tu, tak boleh makan di katil. Makan biskut pun sorok-sorok tau. Nak makan, kena ke pantry. Ya lah, sebab wad tu ada baby premature, dan masalah-masalah lain, jadi kebersihan memang dijaga dengan sangat ketat. Katil KakMah pula boleh dikatakan agak jauh daripada pantry. So, KakMah kadang-kadang malas nak ke sana, sebab risau Aisy menangis nak susu. Disebabkan makan tak berjaga, bila dah discharged dan balik rumah, KakMah kena gastric yang sangat kuat. Nak menyusukan Aisy pun KakMah rasa tak mampu sebab sakit sangat. Mujur pernah pam. Jadi, bagi Aisy susu dalam botol. Kesian dia. Bila 2-3 hari tetap sama juga, suami bawa KakMah ke salah satu klinik swasta di Seremban ni. Scan, memang perut banyak angin. Siap ambil sample dalam perut untuk check ada bakteria h.pylori ke tak.

POSITIF H.PYLORI

Tup-tup, result positif. KakMah ada bakteria h.pylori. Treatment nya ialah antibiotic. Dan, tak boleh breastfeeding disebabkan ubat antibiotic tu sangat kuat dan tak sesuai untuk baby. Allahu. Masa tu, memang runsing sangat. KakMah nak sangat susukan badan secara exclusive. KakMah tak mahu campur susu formula. Pastu KakMah buat research, dari bacaan KakMah, masih boleh menyusu badan walaupun ada bakteria tu – ia tidak berjangkit. Cuma ubat antibiotic tu je tak sesuai. Jadi, KakMah tekad, atas risiko KakMah sendiri, KakMah ambil Garlic Complex, Peppermint-Ginger Plus, dan ESP setiap hari. KakMah continue menyusukan Aisy. Dan KakMah jaga sangat pemakanan – no oil, no salt. Kukus, grill, panggang. Hehe. Alhamdulillah, selepas hampir seminggu amalkan begitu, akhirnya tiada lagi gastric kronik sebegitu. Syukur sangat.

Bila check semula dengan doktor pun, Alhamdulillah, dah clean. Syukur sangat dengan izin Allah. KakMah bukan sahaja sembuh daripada gastric tu, malah KakMah juga dapat continue susukan Aisy (direct feed).

GASTRIK SELAMA 10 TAHUN HILANG

Begitu juga dengan perkongsian Puan Farahana ni. Selama 10 tahun mengalami masalah gastric kronik. Dan semasa berpantangkan anak kedua, mengamalkan set berpantang Shaklee (antaranya ada ESP, ostematrix, dan Peppermint-Ginger Plus), alhamdulillah, tanpa disedari, gastric tak menjengah lagi dah. Happy sangat Puan Farahana ni. Syukur. Dengan izin Allah jua kan? Jom tonton perkongsian beliau.

 

Jika anda juga mengalami masalah yang sama, berjumpalah dengan pakar untuk pemeriksaan lanjut. Dalam masa yang sama, boleh ikhtiar dengan mengamalkan supplement Shaklee supaya badan kita ni lengkap dengan segala nutrisi dan mampu melawan bakteria atau jangkitan lain.

Untuk info lanjut, boleh hubungi KakMah.

*Disclaimer*

Masalah Gastric dan Supplement Shaklee

Gastric adalah salah satu masalah yang sering dialami oleh kebanyakan kita. Terutama mereka yang mengamalkan diet melampau hingga ke tahap sekat pemakanan dan sebagainya. Jangan ambil mudah atau ringan akan masalah gastric. Kerana jika berlarutan dan tidak dibendung dari awal, boleh mengakibatkan penyakit yang lebih serius.

Gastric ialah inflamasi (keradangan), kegatalan atau hakisan pada bahagian lapisan perut. Ia boleh berlaku dengan cara tiba-tiba atau berperingkat.

Masalah Gastric Shaklee

Apakah antara penyebab berlakunya gastric?

  • Muntah-muntah yang kerap dan kronik
  • Terlalu stress
  • Pengambilan ubat-ubatan
  • Bakteria H.pylori (helicobacter pylori) yang hidup dalam lapisan mukus perut. Jika tidak dirawat, ia boleh menyebabkan ulser, dan mungkin juga kanser perut
  • Pernicious Anemia yang berlaku apabila perut tidak mempunyai bahan semulajadi yang dapat menyerap vitamin B12 dengan baik
  • Bile reflux iaitu pengaliran balik hempedu ke dalam perut
  • Jangkitan yang disebabkan oleh bakteria dan virus

Apakah simptom terjadinya masalah gastric?

  • Rasa loya
  • Rasa sebu atau kembung pada bahagian perut
  • Sakit di bahagian perut
  • Kerap muntah
  • Rasa senak
  • Rasa tidak selesa atau sakit di dalam perut antara waktu makan atau malam
  • Kerap tersedu
  • Hilang selera makan
  • Muntah darah

Apakah supplement Shaklee yang boleh membantu mengurangkan simptom atau masalah gastric?

Shaklee Untuk Gastric Gastrik

 

  • ESP
    • supplement berasaskan protein yang membantu membina sel baru yang telah rosak akibat hakisan asid gastric
    • bersifat alkali yang membantu meneutralkan asid gastric
    • membantu memulihkan luka dalaman yang terhakis
  • Ostemarix
    • supplement berasaskan kalsium yang mengandungi vitamin D dan magnesium
    • kalsium membantu meneutralkan asid gastric 
  • Peppermint-Ginger Plus
    • membantu melegakan ketidakselesaan perut
    • membantu mengeluarkan angin di dalam perut
  • Garlic Complex
    • supplement yang membantu menguatkan antibodi untuk melawan serangan bakteria h.pylori

Testimoni?

Ramai telah mengamalkan supplement Shaklee untuk bantu mengurangkan simptom dan masalah gastric. Alhamdulillah.

Testimoni Peppermint-Ginger Kurangkan Gastric

Testimoni Gastric Shaklee 01 Testimoni Gastric Shaklee 02

 

Berminat untuk mencuba supplement shaklee sebagai salah satu jalan alternatif untuk anda?

Boleh hubungi ummi untuk order.

signature 3

*Disclaimer*

Kurangkan Masalah Gastric Ketika Hamil Dengan Peppermint-Ginger Plus

Masalah gastric ketika hamil adalah perkara yang biasa, terutama apabila ibu mengalami morning sickness yg kuat sehingga menyebabkan si ibu tidak berselera untuk makan. Bila nak makan pun, jadi too selective. Ada yang nak makan, ada yang tak nak. Biasa la, ibu hamil. Suami jangan stress pula ya? Dengarkan luahan isteri anda dan sentiasa bersama isteri, memberi semangat kepada isteri. Bila jadinya masalah gastric, jangan biarkan berlanjutan. Cari jalan supaya gastric berkurangan. Minum air suam, alas perut dengan paksa makan walaupun sedikit, ataupun dengan mengamalkan supplement Shaklee.

Supplement Shaklee ini selamat diamalkan oleh ibu hamil. Selain daripada membantu mengurangkan masalah gastric, boleh juga membantu meningkatkan tenaga semasa hamil. ESP, Ostematrix, dan Peppermint-Ginger Plus adalah 3 supplement yang anda perlu amalkan secara consistent.

Bagaimana 3 supplement ini boleh membantu anda?

Energizing Soy Protein (ESP)
✔ bersifat alkali yang membantu meneutralkan asid gastric
✔ khasiat protein membantu membina sel baru yang telah rosak akibat hakisan oleh asid gastric
✔ membantu memulihkan luka dalaman

Peppermint-Ginger Plus
✔ membantu melegakan ketidakselesaan perut
✔ membantu mengeluarkan angin
✔ membantu mengurangkan morning sickness

Ostematrix
✔ supplement kalsium yang juga bersifat alkali untuk membantu meneutralkan asid gastric

Harga? Hanya RM256 sahaja.
Amalkan secara consistent untuk kesan yang lebih baik. In Shaa Allah.
Supplement ini bukan hanya untuk ibu hamil, malah sesuai untuk semua jenis dan golongan masyarakat (lelaki, ibu menyusu, perempuan yang masih single).

Hubungi kami untuk order. Free consultation akan diberikan jika anda menjadi customer kami.

———————————————————
Puan Shima (SID # 885670)
msg/whatsapp: 0196972866
pm fb: http://bit.ly/PM_Kami
Pengedar Shaklee di Seremban
———————————————————

**Disclaimer**

Khasiat Halia = Peppermint-Ginger Shaklee!

Halia… pasti ramai yang tidak tahu betapa banyaknya khasiat halia untuk kesihatan kita. Halia sangat mudah didapati di pasaran dan merupakan antara bahan penting yang diperlukan dalam masakan. Yang menariknya, halia ini mempunyai banyak khasiat kesihatan yang mungkin kita tidak tahu.

 Apakah khasiat Halia untuk kesihatan?
❀ Mengekalkan peredaran darah pada tahap normal

❀ Mengurangkan perasaan mabuk seperti mabuk laut, morning sickness
❀ Meningkatkan penyerapan dan merangsang nutrisi penting dalam badan
❀ Mengurangkan rasa demam dan selsema
❀ Membantu pencernaan dan meningkatkan penyerapan makanan (bantu menghindari sakit perut)
❀ Membantu mengurangkan kesakitan dan keradangan
❀ Mengurangkan batuk kerana halia membantu mengembangkan paru-paru dan mencairkan kahak
❀ Menguatkan sistem imunisasi

 —————————————————————————————————————-
Dan yang menariknya lagi adalah, Shaklee mempunyai Peppermint-Ginger Plus!!

Peppermint-Ginger Plus dirumuskan khas dengan beberapa herba dan juga Halia itu sendiri. Selain halia, antara herba yang diformulasikan ke dalam Peppermint-Ginger Plus ialah…
➺ Daun Pudina
➺ Pokok Adas
➺ Cekur Manis

Ingin tahu apakah kebaikan setiap herba tersebut? Click link ini ➲ http://bit.ly/1fItRoA

Berminat?
✆ Hubungi kami dan dapatkan Peppermint-Ginger Plus anda, beserta dengan FREE CONSULTATION!!
✎ msg/whatsapp: 0196972866
✍ pm fb: http://bit.ly/PM_Kami
✉ email: suppl3ment4all@gmail.com

**These statements have not been evaluated by Food and Drug Administration**
**These products are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Khasiat Peppermint-Ginger Plus dari Shaklee

Peppermint-Ginger Plus merupakan supplement yang dihasilkan daripada kombinasi 4 herba yang sangat bagus untuk penghadaman. Peppermint Ginger Shaklee ini dapat membantu mengurangkan risiko masalah penghadaman. Peppermint Ginger mempunyai banyak khasiat dan kebaikan kepada mereka yang mengamalkannya.

Apakah 4 herba yang terdapat dalam Peppermint Ginger Plus Shaklee?
Apakah Khasiat herba tersebut?

1. DAUN PUDINA

❁ Membantu dalam proses penghadaman
❁ Membantu mengurangkan mabuk laut/darat atau morning sickness
❁ Membantu mengurangkan sakit gastrik, pedih hulu hati, cirit-birit
❁ Membantu mengurangkan kesan sampingan daripada kimoterapi (muntah, hilang selera makan)
❁ Merangsang pengeluaran peluh – mengurangkan risiko demam akibat selsema
❁ Membantu menajamkan pemikiran agar lebih fokus

2. HALIA

❁ Merangsang rembesan enzim Salvia untuk mencernakan makanan
❁ Melegakan sakit perut
❁ Mengurangkan sakit senggugut
❁ Membantu mengurangkan loya atau mual akibat morning sicknesss
❁ Mengurangkan rasa loya dan ingin muntah selepas pembedahan

3. FENNAL (POKOK ADAS)

❁ Membantu menghilangkan kembung perut
❁ Melegakan kesakitan perut
❁ Membantu mengurangkan masalah alergi pada saluran usus

4. CEKUR MANIS (ANISE)

❁ Melegakan masalah pencernaan
❁ Mengurangkan kesakitan akibat haid seperti senggugut
❁ Merangsangkan rembesan jus gastrik untuk pencernaan
❁ Membantu memberikan peredaran tenaga di dalam badan

Click link ini untuk Testimoni!!

Hubungi kami untuk dapatkan khasiat Peppermint-Ginger Plus anda.

msg/whatsapp/wechat: 0196972866
email: suppl3ment4all@gmail.com
fb page: http://www.facebook.com/Supplement4all (jom like!)
PM kami di FB page –> http://bit.ly/PM_Kami

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**