• Promosi Shaklee Oktober 2018

    Dah ready nak tahu promosi Shaklee untuk bulan Oktober ni? Pastinya, selain daripada promosi, Shaklee melancarkan 2 produk terbaru iaitu YOUTH™ Restoring Eye Treatment dan juga Zinc Plus. Dulu Shaklee ada Zinc Complex dan memang menjadi kegemaran ramai orang. Dan kini, Shaklee kembalikan produk nutrisi zinc dengan formulasi terbaru iaitu Zinc Plus. Walaupun Shaklee baru sahaja melancarkan 2 produk ini, tetapi Shaklee juga ada buat offer khas untuk anda semua tau. Info Tentang YOUTH™ Restoring Eye Treatment Mengandungi campuran peptida yang sangat unik, dimana melalui kajian klinikal ia dapat membantu mengurangkan penampilan garis halus, kedutan, dan garisan pada bahagian bawah mata seawal 7 hari (berdasarkan klinikal study selama 28 hari,…

  • Kulit Kembali Pulih Dari Masalah Jerawat

    Masalah jerawat boleh menyebabkan kita rasa kurang keyakinan diri, tidak yakin untuk bergaul dengan orang lain. Terutamanya jika jerawat bukan hanya sekadar seketul, dua. Ramai mengidamkan kulit bersih, cantik, dan sihat. Namun disebabkan penggunaan skincare yang tidak bersesuaian, maka masalah ini tidak berkurangan, atau menjadi semakin teruk (kulit breakout). Kulit wajah kita ni sangat sensitif. Kita perlu memastikan nutrisi dalaman kita mencukupi untuk sel kulit yang lebih sihat. Dan, adalah sangat penting untuk menggunakan skincare yang selamat, serta bebas daripada bahan kimia berbahaya. Merkuri sebagai contoh. Banyak skincare di pasaran yang claim produk mereka memberi kesan yang cepat. Tapi lama-kelamaan, kulit mereka menjadi semakin teruk dari sebelum ini. Namun, jangan…

  • 10 Tips Elak Jerawat

    Jerawat! Mesti gundah gulana bila bangun pagi, tiba-tiba ada pula jerawat seketul dua yang “singgah” kat kulit wajah kita yang comel ni kan? Bertambah stress bila parut jerawat yang sebelum ni pun, belum lagi pudar, dah tumbuh pula jerawat baru. Biasa kita dengar, bila hormon tak stabil iaitu masa nak datang haid, masa tu lah jerawat tumbuh. Tapi tu pun kadang tu seketul je. Namun, ada juga sesetengah orang yang mengalami masalah jerawat yang kritikal. Kebiasaannya, masalah jerawat yang serius terjadi apabila kulit breakout akibat tidak sesuai dengan sesetengah produk skincare yang digunakan. Apabila skincare tersebut mengandungi bahan kimia, sel kulit menjadi tidak sihat dan lama-kelamaan boleh rosak. Antara faktor…

  • Rahsia Kulit Muka Breakout Kembali Cantik

    Di pasaran tempatan sekarang, begitu banyak jenama skincare dihasilkan. Especially produk local, dihasilkan (atau dijenamakan) oleh orang Malaysia sendiri. Namun, kita sendiri tidak pasti samada skincare tersebut ada kajian dan selamat digunakan, atau sebaliknya. Dilambakkan dengan pelbagai “testimoni”, maka ramai tergoda untuk mencuba produk tersebut, tanpa berfikir samada adakah skincare ini tidak mengandungi bahan kimia? Adakah skincare ini sesuai dengan jenis kulit anda? Kulit kita ni ada pelbagai jenis. Ada yang kulit berminyak, berjerawat, ada juga yang mempunyai masalah kombinasi kulit. Jadi, penting untuk kita tahu jenis kulit muka kita supaya kita dapat memilih skincare yang bersesuaian. Pernah tak anda mengalami masalah kulit muka breakout akibat salah penggunaan skincare? Kulit…

  • 5 Steps Untuk Kenal Jenis Kulit Wajah

    Ada kalanya, bila kita nak cari skincare ataupun supplement yang sangat sesuai dengan kulit kita, kita tak tahu macam mana nak beritahu pada consultant atau distributor atau salesgirl tentang masalah kulit yang kita alami. Kulit wajah kita ni ada pelbagai kategori / jenis kulit. Penting untuk kita tahu sendiri jenis kulit kita supaya mudah untuk kita mencari produk bersesuaian. Paling biasa kita dengar ialah kulit kering, kulit berminyak, atau pun kombinasi kulit kering+berminyak. Bagaimana kita nak tahu jenis kulit kita ni macam mana? KakMah nak share dengan anda 5 steps untuk anda kenal pasti jenis kulit wajah anda. Step ini anda boleh buat di rumah, senang sahaja. Step 1: Cuci…