• Pengedar Shaklee Aktif di Seremban

    Adakah anda penggemar supplement Shaklee dan menetap di Seremban? Anda perlukan supplement Shaklee pada kadar segera dan boleh COD? Jangan risau kerana KakMah adalah pengedar Shaklee di sekitar Seremban / Senawang / Seremban 2.  Jika anda memerlukan supplement atau barangan Shaklee yang lain seperti YOUTH skincare, Get Clean Set, Herbal Blend Cream, anda boleh menghubungi KakMah. NOOR HASYIMAH BT ZAINAL SID # 885670 FB: Shima Zainal No Tel: 0196972866 KakMah mengamalkan supplement Shaklee sejak tahun 2012, sebagai ikhtiar untuk hamil. Sejak dari itu, KakMah meneruskan pengambilan supplement Shaklee sehinggalah sekarang. KakMah boleh bantu anda dengan masalah berikut dan dapat memberikan konsultasi terbaik berdasarkan pengalaman dan pembacaan KakMah. Kesuburan Kehamilan…

  • Nak Jana Income Sampingan RM2000 Sebulan?

    Side income sekarang ni boleh dikatakan bukan lagi satu pilihan. Tapi boleh dikatakan sesuatu yang wajib dan kena buat untuk tampung perbelanjaan kos setiap hari. Sebab, 86 – 90% isi rumah tiada simpanan. Bermakna gaji mereka setiap bulan adalah untuk membayar hutang tertunggak. Hutang pun dibayar secara installment. Jadi, memang setiap bulan kena bayar jumlah yang sama. Hutang belajar, hutang kereta, rumah, personal loan. Semua tu memang dah tolak siap-siap dalam gaji bulanan kita. Macam mana kita nak menyimpan? Simpanan ni penting bukan saja untuk hari tua kita kelak, tapi juga untuk anak-anak, kecemasan. Takkan kalau ada kecemasan, nak buat pinjaman lagi? Maka, bertambahlah hutang. Jom! KakMah ingin mengajak anda…

  • Hutang PTPTN RM17k Langsai Dengan Bonus Shaklee

    Memang resah bila dibebani dengan hutang. Zaman sekarang ni kadang tu memang tak boleh lari daripada hutang. Mana tidaknya. Pendapatan isi rumah tanpa simpanan melebihi 86% di bandar, manakala di luar bandar pula sebanyak 90%. Peratusan yang amat tinggi sekali sebenarnya. Betul tak? Kita sebenarnya tidak sedar. Kita tiada simpanan untuk masa depan, hari tua kita nanti. Sebab masing-masing berada di dalam zon selesa (comfort zone). Zon ni sebenarnya sangat bahaya. Anda rasa anda selesa, tapi keselesaan anda sebenarnya dibelenggu dengan hutang. Dan sekarang ni, berapa ramai yang sambung pengajian dengan hutang? Benar, pinjaman seperti PTPTN, MARA membantu anak-anak untuk sambung pengajian di universiti. Tidak kiralah samada universiti tempatan atau…

  • Gaji Hanya Untuk Bayar Hutang

    Fakta yang sangat menakutkan. Tapi inilah hakikat kebanyakan orang terutama di Malaysia ni. Masing-masing ada gaji, tapi banyak diperuntukkan untuk membayar hutang. Tidak kiralah samada hutang rumah, kereta, credit card, personal loan. Sehinggakan tiada saving (simpanan) untuk saat kecemasan, masa depan, hari tua kita nanti. Paling menakutkan, kita tiada simpanan untuk masa depan anak-anak, pembelajaran mereka. Disebabkan itu, kita tidak boleh lagi bergantung harap pada gaji semata-mata. Ramai berada di zon selesa yang sebenarnya adalah tidak selesa dan memakan diri sendiri. Ini kerana, mereka tahu, setiap bulan gaji masuk. What if, ada termination. What if, kita sakit lama dan tak dapat bekerja, peruntukan MC pun habis. Justeru, cuti tanpa gaji.…

  • Harapan Tahun Baru 2018

    Kejap sangat dah masuk tahun baru. Rasanya banyak sangat lagi azam 2017 belum tercapai. Tapi, live must go on. Kan? Kena stay positif dan stay focus untuk 2018. Semoga membawa sinar baru untuk kita semua. Tahu tak sebenarnya KakMah banyak follow orang-orang hebat. Tak semestinya dalam bisnes Shaklee tapi juga dalam bidang-bidang lain. Suka baca penulisan mereka, cerita mereka, perkongsian mereka. Kadang-kadang jeles pun ada gak tau. Hehe. Tapi take it as a positive way. Jeles ni boleh jadi inspirasi untuk lebih berjaya, bukan untuk down kan kita. Kenapa mereka boleh, tapi KakMah tak boleh? Apa beza KakMah dengan mereka? Kita sama-sama manusia ciptaan Allah kan? Bezanya kecekalan, kerajinan, usaha.…