• Konsultasi Percuma Tentang Produk Shaklee

    Ramai yang pm saya bertanyakan tentang cara makan supplement itu, ini.. Kenapa bila dia makan supplement ni badan dia jadi macam ni? Kenapa dia tak nampak kesan lepas makan supplement? Kenapa dia rasa lapar lepas makan supplement? Dan pelbagai soalan lagi diajukan kepada saya. Tetapi…… mereka semua bukanlah customer saya.. Mereka mendapatkan supplement Shaklee daripada kedai / booth / kiosk yang sememangnya TIDAK DIBENARKAN sama sekali oleh pihak Shaklee.. dan hasilnya, mereka tidak mendapat konsultasi percuma tentang produk Shaklee… Adalah diingatkan bahawa anda berhak untuk mendapatkan konsultasi secara percuma daripada pengedar Shaklee yang menjual supplement Shaklee kepada anda. Dari saat anda usha-usha tentang produk, sehinggalah ke sepanjang tempoh pengambilan, anda…

  • Jumlah Kalsium Seharian Yang Diperlukan

    Gigi, tulang memerlukan jumlah kalsium yang mencukupi untuk memastikan gigi, tulang kita kuat dan tidak rapuh. Oleh itu, pengambilan makanan atau supplement yang tinggi kalsium adalah digalakkan untuk diambil dan diamalkan seharian. Semakin usia meningkat, semakin banyak kandungan kalsium yang diperlukan. Begitu juga dengan ibu-ibu yang sedang hamil dan menyusu, kerana kalsium mereka berkongsi dengan baby. Berapakah jumlah kalsium seharian yang diperlukan? Oleh itu, pastikan anda mengamalkan pemakanan yang tinggi kandungan kalsium agar risiko anda untuk mengalami masalah kekurangan kalsium dapat dikurangkan. Antara contoh yang paling sering didengari ialah Osteoporosis, dimana tulang kita menjadi rapuh dan tidak padat.  Pengambilan supplement kalsium juga adalah amat digalakkan. Namun begitu, anda perlu memilih…

  • Pantang Larang dan Tips Semasa Pengambilan Supplement Shaklee

    Haaa.. jangan tak tahu ya.. nak amalkan supplement Shaklee ni pun, ada pantang larang dia.. ada beberapa perkara yang anda tak boleh buat semasa anda mengamalkan supplement Shaklee. tapi jangan risau, bukan lah pantang larang macam orang pakai susuk, tak boleh melintas sungai.. hehe.. pantang larang yang simple tetapi penting untuk anda amalkan.. tujuannya untuk memastikan supplement yang anda ambil memberi kesan kepada anda dan memberikan feedback positif kepada kesihatan anda. Kami juga ingin berkongsi beberapa tips menarik semasa pengambilan supplement Shaklee pilihan anda! ➊ Alfalfa Complex TIDAK BOLEH diambil bersama dengan VITAMIN E atau GLA COMPLEX kerana kandungan vitamin E akan mengganggu penyerapan alfalfa ➋ Vitalea mengandungi zat besi…