• Anak Kecil Sembelit, Menangis Sampai Keletihan

    Baru-baru ni, anak kedua KakMah yang baru sahaja berusia setahun mengalami masalah sembelit. KakMah seperti biasa ambil Ayra dari babysitter. Mula-mula tak perasan sangat pun yang Ayra alami sembelit. Tapi bila tengok dia tak nak duduk untuk tempoh masa yang lama, buat KakMah jadi risau. Selalunya kalau dia leka dengan satu-satu mainan tu, dia akan duduk dan main. Tapi masa tu, Ayra mencangkung aje. Tak nak duduk. Dan KakMah perasan, riak mukanya seperti menahan sakit. Ayra tak seceria kebiasaannya. KakMah pun buka pampers dan check jika ada apa-apa yang tidak normal. Masa tu, masih lagi tak conclude yang Ayra sebenarnya ada masalah sembelit. Ingatkan dia melecet sebab nampak sedikit kemerahan…

  • Selamat Berpuasa dan Salam Ramadhan

    Alhamdulillah. Bertemu kita dengan Ramadhan tahun ini. Semoga segala amal ibadah kita diterima Allah. Sama-samalah kita memperbanyakkan amal ibadah. Bukan setakat solat 5 waktu, tapi juga perbanyakkan bacaan Al-Quran dan terjemahannya, selawat, zikir, solat-solat sunat, solat terawikh. Jika anda inginkan supplement yang boleh membantu anda kekal bertenaga sepanjang hari, boleh dapatkan Set Ramadhan dari KakMah. In Shaa Allah, dengan izin-Nya, anda boleh rasakan kelainan berpuasa dengan supplement Shaklee. Hubungi KakMah untuk order. ESP bakal masuk stok pada minggu hadapan. Jadi, boleh pre-order bermula sekarang (beserta payment). *Disclaimer*

  • Kenapa Anda Perlukan Meal Shakes Shaklee?

    Adakah anda mencari supplement multivitamin dalam bentuk minuman, yang bukan sahaja boleh diambil oleh dewasa, malah kanak-kanak juga boleh. Pendek kata, supplement seisi keluarga. Shaklee menghasilkan Meal Shakes yang rasanya amat digemari oleh semua peringkat umur. Terutama di bulan Ramadhan ni, memang ramai menyimpan stok Meal Shakes untuk bantu memberikan tenaga pada mereka sepanjang berpuasa. Kanak-kanak juga boleh minum dan amalkan ketika bersahur. In shaa Allah, kekal bertenaga hingga ke waktu berbuka nanti. Seperti supplement Shaklee yang lain, dan bersesuaian dengan moto nya yang sentiasa selamat, semulajadi ni.. Meal Shakes juga dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi seperti kacang soya, buah-buahan, sayur-sayuran. Ia juga mengandungi khasiat lactalbumin iaitu sejenis organisma protein yang…

  • Lecithin, Meal Shakes, Vitalea Children ada Promosi Jun 2016

    Walaupun hari ni dah 6 Jun, tapi rasanya masih belum terlewat untuk Ummi kongsikan dengan anda semua, apakah promosi Shaklee bulan Jun 2016 ni. Sempena bulan kelahiran Ummi, Shaklee pun bagi promosi meletops punya.. Hehe.. Sesuai sangatlah dengan bulan Ramadhan..   Jika ingin tahu lebih lanjut tentang 3 supplement hebat ni, boleh click link berikut: Vitalea for Children – Retail Price: RM 111 Meal Shakes – Retail Price: RM 113.75 Lecithin – Retail Price: RM 52.50 Supplement ini sesuai diamalkan sepanjang bulan Ramadhan ini. Yang dewasa, boleh amalkan Meal Shakes dan Lecithin. Yang kanak-kanak, boleh amalkan Meal Shakes dan Vitalea for Children. Supplement ini membantu anda lebih bertenaga, ceria, tidak…

  • Makanan Tambahan (Supplement) Untuk Perkembangan Kanak-Kanak

    Anak-anak memerlukan nutrisi yang lengkap untuk menyokong tumbesaran mereka. Antaranya kalsium, vitamin C, zat besi, dan pelbagai lagi nutrisi. Namun, oleh kerana kesibukan parents di luar sana, mampukah anda menyediakan makanan yang lengkap dengan nutrisi ni? Jangan bimbang. Anda boleh memberikan mereka makanan tambahan (supplement) untuk membantu menyokong tumbesaran mereka. Apa supplement yang bersesuaian untuk mereka? ☃ Vitalea for Children ☃ Meal Shakes ☃ Chewable Vita-C Plus ☃ Omega Guard Apa istimewanya 4 supplement ni untuk mereka? Jom berikan anak-anak kita supplement ni. Terutama mereka yang mempunyai masalah tidak mahu makan, sukar untuk fokus, kerap demam, dan macam-macam lagi. Hubungi kami untuk ketahui supplement bersesuaian untuk anak anda. ——————————————————— Puan…