Kenapa Supplement Shaklee Berbeza dengan Jenama Lain?

Shaklee sebenarnya dah lama sangat menapak di Malaysia ni. Sejak dari zaman mak-mak kita lagi, around 90-an. Cuma, disebabkan kesedaran masyarakat zaman sekarang ni dan juga kerana penularan di media sosial, Shaklee semakin famous di mata masyarakat Malaysia sejak kebelakangan ini. Tahu tak, mana yang tahu, kenal, dan amalkan Shaklee sejak dari dulu lagi, dah berapa tahun mereka amalkan supplement Shaklee? Boleh dikatakan hampir mencecah lebih dari 30 tahun. Kalau lahir anak, memang dah besar panjang dah. Kenapa mereka ni sangat setia mengamalkan supplement Shaklee dan bukan jenama lain? Kenapa ada yang try-and-error supplement brand lain tapi still consume semula Shaklee dan consistent sampai sekarang?

Pernah dengar tentang Landmark Study?

Landmark Study ni lah salah satu sebab kenapa Shaklee ni sangat berbeza dengan supplement jenama lain. Sebab syarikat lain belum ada yang buat landmark study ni. Melalui landmark study ni lah membuktikan bahawa supplement Shaklee selamat diamalkan walaupun untuk jangkamasa yang panjang. Ini ialah antara sebab utama yang perlu anda fikirkan kenapa ramai yang setia dengan produk Shaklee ni.

Sebab lain? Jom tonton video ni dulu.

Secara ringkas, KakMah rungkaikan sedikit perbezaan Shaklee dan jenama lain di pasaran antarabangsa.

  1. Produk Shaklee dihasilkan melalui kajian saintifik secara mendalam, bukannya timbang kati belakang rumah aje. Lebih 100,000 ujian kualiti diadakan setiap tahun untuk memastikan produk Shaklee yang dihasilkan sentiasa SELAMAT.
  2. Pihak Shaklee bukan senang-senang nak campurkan bahan terbaru dalam sesuatu produk. Segala bahan semulajadi yang digunakan tu disaring sebanyak 350 kali untuk pastikan tiada bahan kimia, pesticides, bahan pencemaran.
  3. Sebanyak 125 kajian saintifik diterbitkan. Bukan calang-calang produk Shaklee dihasilkan. Setiap produk ada kajian tersendiri. Contoh seperti Nutriferon. 40 tahun tau kajian dijalankan sebelum terhasilnya nutriferon tu. Produk jenama lain?
  4. Produk Shaklee ber-patent. Patent ni bermaksud hakcipta terpelihara. Orang lain tak boleh ciplak. Shaklee mempunyai 71 produk patent dan patent-pending.
  5. Produk Shaklee bukan sahaja diamalkan oleh orang biasa-biasa aje tau. Begitu ramai tokoh antarabangsa yang turut mengamalkan supplement Shaklee bertahun lamanya. Salah satunya ialah angkasawan NASA iaitu si kembar Mark and Scott Kelly. Para athlete pun ramai sangat amalkan supplement Shaklee. Antaranya para athlete di Sukan Olimpik 2016 di Rio. Kebanyakan penerima medal adalah athlete yang consume Shaklee.

Angkasawan NASA

 

Athlete Shaklee di Olimpic Rio 2016

 

Kalau tak nak gak faham apa KakMah dok celoteh dalam ni, boleh buka website Shaklee sendiri. Shaklee is 100% proven safe. Dan berkali-kali kami katakan yang ini dibuktikan melalui clinical studies. Berbanding dengan omongan orang lain yang hanya berlandaskan Uncle Google.

Dah faham kenapa Shaklee berbeza dengan jenama lain?

Jadi? Apa lagi yang meragukan anda?

Jangan fikir lagi dan amalkan supplement Shaklee dengan yakin. Hubungi KakMah untuk info lanjut dan untuk order supplement anda.

Tak Jadi Hilang Suara Lepas Bancuh Benda Ni

Boleh dikatakan dah seminggu Kak Mah selsema plus sakit tekak. Kak Mah memang gini. Jarang demam, selsema, batuk. Tapi once dah kena, lambat nak recover. But, alhamdulillah, tak kronik sangat lah. Still continue updose supplement yang boleh tingkatkan sistem imunisasi. Terutama vitamin c.

Al-kisah nya, semalam kakak beli ice cream. Eh. Mana boleh nak tolak kan. Ice cream tu. Hehe. Memanglah jadi favorite Kak Mah. So, bedal juga la satu cup tu. Haha. Nampak tak kedegilan Kak Mah disini? Jangan ikut. Malam tu, Kak Mah rasa tekak semakin gatal. Bila cakap, alamak. Keluar separuh suara Ella. Tapi tak boleh challenge Miss Luna dalam MLM suku akhir baru-baru ni. Hehe. Itu lagi kronik.

Before tidur, teringat ada satu supplement Kak Mah belum cuba lagi semenjak tak sihat ni. Kak Mah pun bancuh benda tu dengan air oren. Gulp, gulp. Sedap. Sejuk lak tu. Haha. Tak sedar diri lagi tu. Dah tahu batuk, lagi nak minum air sejuk. Tawakallah.

Alhamdulillah, esok paginya, suara Kak Mah elok macam biasa. Tak jadi hilang suara. Batuk pun tak sekuat sebelum ni. Selsema masih ada tapi kurang. Alhamdulillah. Syukur sangat. Kalau tak, tak dapat menikmati makanan. Hidung pun tak selesa sebab selsema tu. Yang bersyukurnya lagi, Ayra pun kurang batuk dan selsemanya. Alhamdulillah.

Nak tahu apa Kak Mah bancuh?

Nutriferon + Air Oren

Nutriferon membantu meningkatkan fungsi interferon dalam badan kita. Interferon ni lah yang menguatkan sistem imunisasi badan kita ni, untuk melawan jangkitan kuman dan meredakan selsema, batuk, demam.

Lihat kandungan dalam nutriferon ni. Lengkap dengan 100% bahan semulajadi. Lebih 40 tahun tau kajian dilakukan untuk menghasilkan nutriferon ni. Bukan calang-calang supplement.

Anda ada masalah sama? Boleh dapatkan nutriferon daripada Kak Mah.

*Disclaimer*

Pentingnya Telomeres dalam Kromosom DNA Kita

Adakah anda pernah dengar tentang TELOMERES? Yang mana belajar biologi, atau kedoktoran, rasanya pasti familiar dengan perkataan telomeres ni. Betul tak? Kak Mah ni bukan doktor, tapi hari ni Kak Mah nak share dengan anda apa tu telomeres.

Telomeres Shortening

Telomeres ni merupakan bahagian yang sangat penting dalam sel kita. dan kondisinya mempengaruhi bagaimana sel-sel kita akan/boleh hidup.

Ibarat tali kasut.

Anak baru masuk sekolah kan? Cuba tengok di hujung tali kasut sekolah anak, ada satu lapisan plastik. Apa terjadi bila lapisan plastik tu semakin lusuh atau rosak? Tali kasut tidak berfungsi dengan baik dan tak boleh digunakan lagi. Ia boleh menjadi lusuh dan rosak. Begitu jugalah ibaratnya dengan telomeres.

Telomeres ni adalah “TOPI” di akhir setiap rangkaian DNA yang melindungi kromosom kita, seperti lapisan plastik tali kasut tadi. Tanpa telomeres, sel-sel kita tidak dapat berfungsi dengan baik kerana DNA telah pun rosak.

Tahukah anda, sel-sel kita ini berpecah dan menduplikasi dirinya sendiri setiap hari. Bila sel duplicate, secara automatic telomeres ni juga akan memendek secara semulajadi (rujuk gambar). Semakin berusia kita, semakin pendeklah telomeres ni.

Telomeres yang telah pun pendek tidak bermaya untuk melindungi kromosom DNA kita daripada rosak. Ini yang boleh menyebabkan usia sel kita berhenti berfungsi secara semulajadi. Risiko mendapat penyakit kritikal seperti kanser menjadi semakin tinggi.

Telomeres juga boleh memendek disebabkan beberapa pertambahan faktor seperti stress, merokok, obestiti, diet tidak sihat, kurang bersenam.

Jadi, bagaimana kita dapat memastikan telomeres kita ini berfungsi dengan baik dan kekal panjang?

Menurut kajian landmark study shaklee, supplement VIVIX mampu melindungi telomeres kita, dan kajian juga menunjukkan pengamal VIVIX memiliki telomeres yang 11% lebih panjang berbanding mereka yang bukan pengamal supplement shaklee.

Disebabkan itu, VIVIX dikenali juga sebagai supplement yang membantu menjadikan diri awet muda dan anti aging.

Wow.
Best ke best?

Jadi, apakah pilihan anda?
Nak biarkan telomeres jadi kekal panjang, atau memendek?

Nak cuba vivix? Boleh roger Kak Mah okeh.

Shaklee dan Landmark Study

Adakah anda pernah dengar tentang Landmark Study?

Adakah anda sedar, sakit ni tak datang semalaman. Sakit ni tak terjadi sekelip mata. Ada penyakit yang ambil masa bertahun-tahun, mungkin 10-30 tahun untuk develop. Betul tak?

Keputusan Landmark Study Shaklee

Keputusan Landmark Study Shaklee

 

Pelbagai faktor boleh menyumbang kepada wujudnya penyakit. Antaranya pemakanan, lifestyle semua ni boleh jadi penyebab sesuatu penyakit.

dan….
Apa fungsi landmark study ni?

Landmark study menjalankan kajian ke atas mereka yang mengamalkan sesuatu supplement untuk suatu tempoh yang lama. Tahukah uolls yang tak banyak syarikat supplement yang berani buat landmark study ni. Kenapa? Itu tanya brand tu sendiri eh. Sebelum beli, cer tanya, “ada landmark study”?

Landmark study Shaklee menunjukkan mereka yang mengamalkan Shaklee mempunyai risiko lebih rendah untuk mendapat penyakit kritikal, jika dibandingkan dengan mereka yang mengamalkan supplement jenama lain atau mereka yang tidak mengamalkan sebarang supplement.

Sebagai contoh, diabetes (rujuk graf kat atas tu). 3.5% berisiko, berbanding 8-10% untuk mereka yang tidak mengamalkan supplement shaklee.

Sebab tu, saya dan SID lain sangat yakin untuk mengamalkan supplement Shaklee secara consistent dan untuk suatu tempoh yang lama. Banyak kebaikan yang saya perolehi. Antaranya badan bertenaga, kulit makin sihat. In shaa Allah. Semua ni dengan izin Allah jua.

Ehem. Jadi, adakah uolls masih ragu-ragu lagi dengan shaklee? Keputusan di tangan uolls, maka terpulang pada uolls okeh. Jangan cakap akak tak payung. Hahaha.

Nak order shaklee?
Roger ahlak cepat.

signature 3

Omega Guard Bantu Kurangkan Masalah Batuk Berkahak

Bila tak sihat, mesti rasa tak selesa kan. Terutama kalau batuk, selsema. Batuk lak ada kahak. Allah. Memang tak selesa jadinya. Nak batuk depan orang pun teragak-agak. Bising dan risau berjangkit. Kalau kita, dewasa ni, boleh lagi nak kawal. Tapi kalau budak-budak? Masa ni jugalah diorg paling rasa tak selesa. Muram dan takde mood nak bermain.

Yang mana bawah 2 tahun dan masih menyusu badan, boleh lagi nak dapat khasiat dari susu ibu. Mana dah besar sikit tu, tak kan nak bergantung pada ubat aje kan. Salah satu alternatif adalah dengan memberikan mereka supplement.

Batuk Berkahak dengan Omega Guard

Omega Guard adalah supplement minyak ikan yang kaya dengan omega-3. Ia bersifat anti radang dan membantu mencairkan kahak. Selain itu, jika diamalkan, ia dapat membantu anak-anak lebih fokus, bijak berfikir, dan aktif.

Antara testimoni yang dikongsikan oleh ibu-ibu yang memberikan Omega Guard kepada anak-anak mereka.

Batuk Berkahak Kurang

Anak Tidak Mudah Sakit

Batuk Berkahak Kurang

Jika anda ingin mendapatkan Omega Guard untuk anda atau anak-anak anda, boleh hubungi saya. In shaa Allah, saya akan bantu anda sebaiknya.

signature 3

*Disclaimer*