• 10 Kesilapan Semasa Diet

    Ada orang suka diet. Sebab nak kurangkan berat badan or kurus. Diet ni memang baik, antara jalan yang boleh bantu kita untuk sihat dan bertenaga. Tapi ramai orang buat kesilapan semasa diet. Jadi, mereka tidak mencapai berat badan yang diingini. Badan pun rasa tidak sihat, letih, lesu disebabkan diet yang tidak seimbang tu. Diet bukan bermaksud tak makan. Diet yang seimbang kena makan, tapi dengan portion yang betul. The best is, buat detoks. Detoks adalah cara paling selamat dan berkesan untuk singkirkan toksin dan lemak berlebihan dalam badan, sekaligus dapat membantu mengurangkan berat badan dan lebih sihat. Pastikan anda tak buat 10 kesilapan ni semasa diet supaya diet anda menjadi…

  • Nutrisi Untuk Sistem Penghadaman

    Pernah mengalami masalah penghadaman / pencernaan? Macam-macam simptom yang menunjukkan kita mungkin mengalami masalah penghadaman. Cuma, antara kita sedar atau tidak sedar sahaja. Ada masanya bila kita terlalu banyak makan, perut rasa sebu. Itu adalah salah satu simptom bahawa kita mungkin mengalami masalah tersebut. Pencernaan atau penghadaman adalah satu proses yang sangat kompleks, dimana proses ini menukarkan makanan yang kita makan menjadi nutrien, yang seterusnya digunakan oleh tubuh badan kita untuk memberikan kita tenaga, pertumbuhan, dan pembaikan sel untuk kita survive. Proses ini juga termasuk dengan menyingkirkan bahan yang badan kita tidak perlukan. Saluran pencernaan kita adalah tiub panjang yang berpusing-pusing bermula daripada mulut dan berakhir di bahagian dubur kita.…

  • Omega Guard ada Sales – Less 5%

    Siapa peminat tegar Omega Guard? Sekaranglah masanya jika anda nak dapatkan offer Omega Guard pada harga sangat lumayan dan berbaloi. Dari kanak-kanak, sehinggalah dah berusia, boleh sangat amalkan Omega Guard ni. Biasa dengar Omega-3, DHA kan? Semua khasiat asas ni ada dalam Omega Guard Shaklee. Bezanya, Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada hati minyak ikan itu sendiri, bukannya lemak ikan seperti kebanyakan product lain di pasaran. Sebab itu ia 3x lebih tumpat berbanding jenama lain. Tekstur capsule yang lembut, memang mudah sangat nak telan. Kanak-kanak pun suka sebab boleh chew, cuma rasa ikan sikitlah. Hehehe. So, apa promosi Omega Guard bulan ni? Apa antara khasiat dan kebaikan Omega Guard ni? Bantu…

  • Bagaimana Resveratrol Bantu Menurunkan Berat Badan?

    Ramai yang mengamalkan Vivix dan mendapat bonus penurunan berat badan, selain daripada kadar kesihatan yang lebih baik. Resveratrol iaitu salah satu bahan yang terdapat di dalam Vivix, merupakan antara nutrisi yang dapat membantu mengawal/menurunkan berat badan dengan selamat. Hebat kan? Macam-macam khasiat resveratrol ni. Sebab tu ramai sangat yang mencari Vivix dan mendapatkannya, walaupun harganya mahal. Bagaimana Resveratrol dapat membantu menurunkan berat badan? Resveratrol dikatakan dapat menggalakkan penurunan berat badan melalui 2 cara. Menurut kajian, resveratrol dikatakan merangsang genes SiRT1 dalam tubuh badan kita. Genes ini membantu mengurangkan lemak bagi mereka yang mengamalkan diet pengurangan kalori. Dengan pengambilan resveratrol semasa diet, ia memberikan lebih significant pengurangan kalori. Selain itu, disebabkan…

  • Berat Turun 16kg Dengan Mengamalkan 4 Tips Bersama Shaklee

    Ramai ingin menurunkan berat badan. Ada yang ingin menurunkan berat badan dengan mengamalkan senaman, kawal pemakanan, tanpa mengamalkan supplement/vitamin. Ada juga yang membeli product yang diperkatakan dapat menurunkan berat badan dalam masa yang singkat (persoalannya: selamatkah?). Ada juga yang berjaya menurunkan berat badan dengan mengamalkan supplement serta consistent mengamalkannya, disamping melakukan senaman, kawal pemakanan. Pilihan anda bagaimana? Ramai pengguna bijak yang memilih mengamalkan supplement Shaklee, disamping tetap menjaga pemakanan, melakukan senaman ringan. Ini adalah cara yang sangat tepat, kerana pengambilan supplement semata-mata tidak menjamin penurunan berat badan yang efektif. Sebab tu ramai salahkan supplement, bila dah makan tapi berat tak turun-turun. Bertambah lapar lagi adalah kan. Hehe. Itu sebenarnya, anda…