Berat Turun 16kg Dengan Mengamalkan 4 Tips Bersama Shaklee

Ramai ingin menurunkan berat badan. Ada yang ingin menurunkan berat badan dengan mengamalkan senaman, kawal pemakanan, tanpa mengamalkan supplement/vitamin. Ada juga yang membeli product yang diperkatakan dapat menurunkan berat badan dalam masa yang singkat (persoalannya: selamatkah?). Ada juga yang berjaya menurunkan berat badan dengan mengamalkan supplement serta consistent mengamalkannya, disamping melakukan senaman, kawal pemakanan.

Pilihan anda bagaimana?

Ramai pengguna bijak yang memilih mengamalkan supplement Shaklee, disamping tetap menjaga pemakanan, melakukan senaman ringan. Ini adalah cara yang sangat tepat, kerana pengambilan supplement semata-mata tidak menjamin penurunan berat badan yang efektif. Sebab tu ramai salahkan supplement, bila dah makan tapi berat tak turun-turun. Bertambah lapar lagi adalah kan. Hehe. Itu sebenarnya, anda tidak memahami lagi konsep pengambilan supplement.

Supplement membantu memberikan nutrisi mencukupi kepada mereka yang mengamalkannya. Benar, masih boleh kurus tanpa mengamalkan supplement, terutamanya supplement Shaklee. Persoalannya, adakah kurus itu 100% sihat? Ada juga kes, dimana seseorang itu memang kurus, tapi masih mengalami masalah kolesterol tinggi, tekanan darah tinggi. Ada juga yang kerap demam, selsema, akibat kekurangan nutrisi yang menyebabkan sistem imunisasi lemah. Jadi, pilihlah supplement yang selamat diamalkan dan dibuktikan melalui kajian saintifik tentang selamatnya sesuatu produk tersebut. Shaklee adalah pilihan paling tepat.

Mari kita dengarkan perkongsian kakak cantik ni. Beliau berjaya menurunkan berat badan sebanyak 16kg, dengan mengamalkan 4 tips yang sangat mudah, dan pastinya, dengan mengamalkan supplement Shaklee juga.

Set Detox Shaklee terdiri daripada Vivix, Nutriferon, DTX Complex, Peppermint-Ginger Complex, Alfalfa Complex, serta Herb-lax.

Set Cinch Shaklee yang membantu menurunkan berat badan dengan efektif pula ialah Cinch Shake dan Cinch Tea.

Untuk lebih info tentang produk yang diamalkan oleh Puan Nurul ini, anda boleh hubungi KakMah.

*Disclaimer*

Berat Naik Lepas Bersalin?

Ramai ibu yang runsing dan risau akan kenaikan berat badan semasa hamil. Ada yang naik 10kg, ada yang naik 20kg. Tapi, boleh ke berat tu turun semula ke berat asal selepas bersalin nanti? Wanita sememangnya sangat menjaga berat badan. Kalau boleh, tak mahu makin berat selepas bersalin. Nak maintain macam anak dara or better than that kan?

Betul ke Berat Susah Turun Lepas Bersalin?

Sebenarnya, salah satu tips untuk mudah turun berat badan selepas bersalin adalah dengan menyusukan baby. Sebab setiap kali anda menyusukan baby, samada direct feeding atau pam, anda sebenarnya membakar sangat banyak kalori. Sebab tu kalau anda perasan, masa menyusu, kita rasa mengantuk sangat. Macam ada setan yang kuat sangat kat mata ni, paksa kita untuk tidur kan? Sebenarnya kalori kita sedang dibakar masa menyusu, dan sebab itulah kita rasa sangat penat.

Itulah antara sebab kenapa KakMah sangat menggalakkan ibu untuk menyusukan baby. Berusahalah agar anda dapat menyusukan baby anda sehingga sekurang-kurangnya usia baby 6 bulan, dan sebaiknya sehingga berusia 2 tahun. Ini juga tertulis dalam Al-Quran, kerana sememangnya menyusukan baby bukan hanya memberi manfaat pada ibu, malah juga sangat memberi manfaat pada baby.

Antara perkara yang menyebabkan berat naik selepas bersalin ialah:

  • Jarang bersenam
  • Pemakanan tak seimbang
  • Kurang rehat
  • Emosi yang turun naik / stress

Maka, kalau nak berat turun atau terkawal selepas bersalin, jangan jadikan alasan “BABY” sebagai sebab anda tak boleh nak kawal 4 perkara asas tu. Sebab baby sebenarnya boleh jadi dorongan dan galakan untuk anda kawal 4 perkara tu.

Pengalaman KakMah

Ini KakMah. Sebelum KakMah hamil, memang berat KakMah tak terkawal. Mana tak nya, masa kerja ada 3 kali time break. Selera makan lak boleh tahan time tu. Hehe. Masa hamil anak pertama, KakMah naik 10kg. Alhamdulillah, tak banyak sangat naik. Mungkin asbab pengambilan Omega Guard semasa hamil, jadi berat badan KakMah terkawal semasa hamil.

Selepas bersalinkan anak pertama, habis berpantang, KakMah turun 20kg. Ya, 10kg kurang daripada berat sebelum hamil. Antara sebab KakMah turun banyak masa ni ialah penjagaan pemakanan semasa berpantang. Kalau ingat dalam post KakMah sebelum ni, KakMah alami masalah gastric yang sangat kuat. Sampai tahap nak bangun/berdiri/duduk pun tak boleh. Apatah lagi nak menyusukan baby, Allah je yang tahu KakMah tak mampu sangat time tu. Disebabkan tu, masa berpantang tu, KakMah kawal pemakanan. KakMah tak makan makanan berminyak, tak ambil garam. KakMah amalkan ni selama hampir sebulan. Alhamdulillah, lepas habis berpantang, turun mendadak sampai 20kg.

Masuk balik kerja, ramai tegur KakMah dah kurus sangat. Kurus berbanding sebelum hamil. Syukur, dengan izin Allah. Berat KakMah maintain sampailah masa KakMah hamil sekali lagi. Masa kehamilan kedua, KakMah naik 15kg. Dan syukur, lepas bersalin, juga turun ke berat asal. Tak turun sangat lagi dah. Hehe. Still, ada ramai tegur kata KakMah nampak kurus. Padahal KakMah rasa banyak gak makan.

Alhamdulillah, KakMah rasa, atas asbab pengambilan supplement Shaklee sepanjang kehamilan, berpantang, dan sepanjang menyusukan baby ni sangat membantu KakMah untuk kawal 4 perkara yang menyumbang kepada kenaikan berat badan lepas bersalin. Emosi terkawal, senang membuang, pemakanan terjaga.

Antara tips lain untuk kekal maintain berat badan lepas bersalin ialah:

  • Jaga pemakanan (kurangkan pengambilan minyak dan garam).
  • Jangan ambil gula. Banyakkan minum air masak (suam sebaiknya).
  • Jangan malas. Banyakkan exercise walaupun yang ringan-ringan seperti jalan kaki ke, naik turun tangga ke.
  • Teruskan breastfeeding – ni KEY dia.
  • Amalkan pemakanan sihat, dan amalkan supplement seperti Shaklee.

 

Supplement Shaklee Yang Semulajadi dan Selamat Diamalkan

 

Untuk info lanjut, boleh hubungi KakMah.

*Disclaimer*

Berat Badan Turun dengan Omega Guard (Testimoni)

Omega Guard adalah supplement minyak ikan yang terbaik. Dihasilkan daripada hati minyak ikan, bukan lemak ikan tau. Dan ianya 3x lebih tumpat. Tahu tak bahawa minyak ikan dapat membantu menurunkan berat badan. Sebab apa? Kandungan asid lemak omega-3 dalam minyak ikan membantu meningkatkan aliran darah ke otot semasa bersenam. Selain itu, ia juga dapat membantu merangsang enzim yang berperanan dalam menyingkirkan lemak agar lemak dapat dimanfaatkan untuk penghasilan tenaga. Oleh itu, pengambilan supplement minyak ikan adalah salah satu alternatif terbaik dan efektif untuk membantu menurunkan berat badan. Dan lebih baik, jika disenambungkan dengan bersenam.

Tak percaya? Jom kita tengok 2 testimoni ni.

omega-guard-kurus-01

omega-guard-kurus-02

Haaa… Percaya ke percaya? Hehe.

Kalau consistent dan amalkan pemakanan sihat, in shaa Allah, Omega Guard Shaklee dapat membantu.

Nak order Omega Guard? Boleh roger Ummi okeh. Nak supplement lain untuk bantu anda kurangkan berat badan pun, boleh juga. Ada Cinch Shake, Lecithin, ESP, Herblax. Roger Ummi, kita borak-borak.

signature 3

*Disclaimer*

Risau Berat Badan Naik Selepas Bersalin? Cuba 7 Tips ini

Kebanyakan ibu yang sedang hamil, perkara pertama paling dirisaukan ialah berat badan selepas bersalin/berpantang. Tambah pula kalau berat badan naik mendadak dan mencanak-canak semasa hamil. Lagilah hati tu risau dan gundah gulana kan? Sebelum nak dekat-dekat bersalin tu, macam-macam yang anda google nak cari cara untuk turunkan berat badan, cari produk itu ini. Meh kami nak share dengan anda 7 tips mudah untuk bantu anda turunkan berat badan selepas bersalin/berpantang.
 7 Tips Mudah Kurus Selepas Bersalin
1. Breastfeeding (Menyusukan Bayi)
  • Cara paling mudah untuk bantu anda menurunkan berat badan adalah dengan menyusukan bayi anda. Tahu kenapa?
  • Ini kerana setiap kali kita menyusukan bayi, anda membakar sehingga 500 kalori setiap kali sesi penyusuan. Banyak tu lemak dibakar.
  • Selain dari itu, bayi pun mendapat khasiat dari susu ibu. Bayi tidak mudah untuk demam dan lebih sihat.

2. Sibukkan Diri Urus Keperluan Bayi

  • Untuk ibu bekerjaya, bila time weekend tu, time ni lah untuk kita menguruskan keperluan bayi dari sejak waktu bangun tidur, hinggalah ke malam.
  • Mulakan dengan mandikan bayi, gantikan lampin, dukung bayi, susukan bayi, bermain dengan bayi. Ini merupakan senaman paling mudah untuk anda ketika di rumah.

3. Kerap Turun Naik Tangga

  • Pada mereka yang duduk di ruma dua tingkat, atau di pangsapuri, apartment, condo. Ataupun di pejabat… Gunakan tangga yang ada di sekitar anda sebaiknya.
  • Kerap turun dan naik tangga membantu membakarkan lebih lemak tanpa anda sedar.

4. Bermain dengan Bayi

  • Maksud bermain dengan bayi ni ialah, “ajak” bayi anda untuk bersenam juga. Sambil anda menghabiskan masa dengan mereka dengan bermain, anda pun sebenarnya bersenam juga.
  • Kalau bayi jenis nak sangat berkepit, boleh cuba babywearing sambil bersenam. Bayi senyap, kita pun dapat senam sekali.

5. Menguruskan Rumah

  • Apabila anda mengurus dan melakukan kerja-kerja rumah seperti mop lantai, sapu sampah, vacuum carpet, menguruskan bayi.. sebenarnya di waktu ini anda juga sedang membakar kalori secara tidak sengaja.
  • Bila badan kita berpeluh, itu bermakna kalori sedang dibakar. Tapi kalau berpeluh dan rasa sejuk, something is not right. Segera rujuk pakar (selingan.. hehe).

6. Senam di Bilik Tidur

  • Masa bayi tengah tidur, anda boleh bersenam sambil mata memerhatikan mereka. Sebagai ibu, kena kerap lakukan kerja 2 in 1. Asal ada masa, buatlah 2 kerja sekaligus.
  • Anda boleh cuba tekan tubi ke, lari setempat ke. Tapi jaga-jaga ya. Jangan paksa diri. Rasa-rasa luka bersalin tu.

7. Perbanyakkan Minum Air Suam

  • Air suam sebenarnya banyak membantu untuk menurunkan berat badan, dan juga sekaligus bantu memperbanyakkan susu badan.
  • Pada nisbah 1:3 untuk satu gelas, amalkan 8 gelas air suam setiap hari.

 

Selain daripada tips ni, anda juga boleh cuba amalkan supplement. Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi kami. Supplement yang selamat anda amalkan, walaupun anda seorang breastfeeding mom.
———————————————————
Puan Shima (SID # 885670)
msg/whatsapp: 0196972866
pm fb: http://bit.ly/PM_Kami
Pengedar Shaklee di Seremban

———————————————————

**Disclaimer**

Anda Perlukan Cinch Shake Jika Nak Kurangkan Berat Badan

Pernah tak anda lihat orang yang berjaya mengurangkan berat badan mereka, tetapi badan mereka menggeleber, tak fit, tak cantik. Ini kerana lemak di dalam badan mereka dibakar tetapi tidak digantikan dengan otot yang sihat. Sebab itu, anda perlukan Cinch Shake Mix daripada Shaklee untuk menyokong proses diet anda.
Nak tahu apa kenapa anda perlukan Cinch Shake?
Keistimewaan Cinch Shake Mix Shaklee
Bagaimana Cinch Shake dikatakan berkesan untuk membantu menurunkan berat badan?
☕ Ia diformulasikan untuk mengekalkan jisim otot tanpa lemak
☕ Kaya dengan kandungan leucine
☕ Ia membantu mengawal rasa lapar
☕ Membantu memberikan tenaga walaupun berdiet (mengamalkan menu sihat)
☕ Membantu menyokong proses meningkatkan metabolisme tubuh
Oleh itu, jika anda ingin diet (mengurangkan berat badan, ingin kurus), pastikan anda amalkan Cinch Shake Mix ini. Dengan pengambilan consistent, in shaa Allah, ia akan memberi kesan positif kepada anda.
Hubungi kami utk order sekarang. Atau click link ini untuk order secara online.
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=c253727b5fb33bbcbab7fd7153739e03
———————————————————
Puan Shima (SID # 885670)
msg/whatsapp: 0196972866
pm fb: http://bit.ly/PM_Kami
Pengedar Shaklee di Seremban / Damansara
———————————————————

**Disclaimer**