Boleh ke Kurus Selepas Bersalin? – Video Sharing

Ramai mengeluh, risau. Bimbang berat badan semakin bertambah selepas melahirkan anak. Betul tak? Masa KakMah mula-mula disahkan hamil anak pertama dulu, KakMah tak risau sangat benda ni. Tak sedar diri sebelum ni punyalah gemuk KakMah ni. Sungguh. Boleh tengok post KakMah sebelum ni. Beza semasa belum hamil, dan selepas melahirkan 2 orang anak.

Namun Alhamdulillah. KakMah dapat menurunkan berat badan sebanyak 20kg selepas melahirkan anak pertama. 10kg lebih kurang berbanding semasa awal kehamilan. Sebab tu, kelihatan perbezaan yang sangat ketara. KakMah mula-mula tak perasan pun. Tak timbang pun berat badan KakMah berapa. Tapi bila masuk kerja, kebanyakannya tegur kata KakMah dah kurus. Bila timbang, pastu compare dengan berat asal (check dalam buku pink), baru perasan turun 20kg. Alhamdulillah. Syukur sangat.

Rezeki KakMah? Mungkin. Alhamdulillah, KakMah berjaya menurunkan berat badan selepas bersalin.

Tapi sebenarnya ramai lagi ibu-ibu di luar sana yang berjaya menurunkan berat badan selepas bersalin tau. Jom kita dengar tips daripada Puan Salwa ni. Tak banyak pun tips yang Puan Salwa ni kongsikan. Ada 4 tips penting.

Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.

Dah faham?

Tips pertama: Susukan anak sepenuhnya.
Tips kedua: Amalkan pengambilan air kosong yang mencukupi.
Tips ketiga: Kawal pengambilan kalori.
Tips Keempat: Jaga pemakanan, pengambilan nutrisi mencukupi. Supaya makanan dalam badan dapat ditukarkan kepada tenaga, dan bukan lemak.

Nak cuba Set Berpantang, Set Kurus, atau pun Set Kecantikan Shaklee? Boleh hubungi KakMah untuk info lanjut.

*Disclaimer*

Promosi Berganda Nov 2014 – Omega Guard

Jangan tak tahu.. bulan ni sekali lagi Shaklee memberikan promosi berganda yang teramat istimewa! Omega Guard adalah supplement minyak ikan yang terbaik, dan kaya dengan omega-3, EPA, DHA, dan banyak lagi khasiat. dan bulan November 2014 ini adalah bulan
PROMOSI BERGANDA OMEGA GUARD!! 

itu dia.. dua pilihan menarik untuk anda. samada dapatkan free 1 botol bila beli 6 botol omega guard ATAU beli 2 botol dan dapatkan 5% discount. u choose!!

Ketahui kebaikan Omega Guard di LINK ini. jom jangan lepaskan peluang.. peluang datang sekali sekala sahaja.

Berminat untuk dapatkan supplement anda ini? Hubungi kami sekarang!

———————————————————
Puan Shima (SID # 885670)
msg/whatsapp: 0196972866
pm fb: http://bit.ly/PM_Kami
Pengedar Shaklee di Seremban / Damansara
———————————————————

**Disclaimer**

Perbezaan Omega Guard dan Phytocol ST Untuk Mengurangkan Kolesterol

Kolesterol jahat sememangnya adalah kolesterol yang perlu kita kawal tahapnya. Ini kerana ia boleh memberi kesan kepada tahap kesihatan kita, antarannya ialah masalah sakit jantung. Pemakanan harian kita sememangnya ada kolesterol. Jika pandai kawal, maka tak banyaklah kolesterol yang kita ambil. Namun begitu, disebabkan kerja harian yang sibuk, boleh ke kita kawal pengambilan kolesterol kita? Maka dengan itu, Shaklee ada dua supplement yang membantu mengurangkan kadar kolesterol. Apa perbezaan Omega Guard dan Phytocol-ST ni?
Perbezaannya sangat mudah. Antara menghalang dan membersihkan kolesterol.
Sebelum makan, digalakkan mengambil Phytocol-ST dahulu. Ini kerana, Phytocol-ST membantu menghalang kolesterol jahat daripada masuk ke dalam saluran darah kita. Namun begitu, ada juga beberapa kolesterol jahat yang mungkin “terlepas” ke dalam salur darah kita (dalam kuantiti yang sedikit). Oleh itu, pengambilan Omega Guard digalakkan untuk mem”bersih”kan kolesterol tersebut. Kolesterol jahat itu akan dibawa oleh Omega Guard ke hati, dan dirembeskan melalui saluran yang betul seperti peluh dan sebagainya.
Oleh itu, jika anda ingin mengurangkan kadar kolesterol atau mencegah daripada mengalami masalah kolesterol tinggi, mulalah dengan pengambilan Omega Guard dan Phytocol-ST secara konsisten. Anda pasti dapat merasakan perbezaannya. In Shaa Allah.
Hubungi kami untuk lebih keterangan lanjut dan untuk order supplement anda!
———————————————————
Puan Shima (SID # 885670)
msg/whatsapp: 0196972866
———————————————————

**Disclaimer**

Apa Itu Phytosterols Dan Kenapa Ia Baik Untuk Kawal Kolesterol?

Phytosterols adalah antara bahan atau zat yang diperlukan untuk mengawal kolesterol LDL iaitu kolesterol jahat. Kolesterol ini perlu dielakkan kerana ia boleh plaque dan tersumbat pada salur darah, sekaligus meminimakan ruang pergerakan darah. Inilah yang menyumbang kepada masalah jantung. Apakah itu phytosterols? Dan kenapa ia dikatakan baik untuk mengawal kolesterol LDL?
APAKAH PHYTOSTEROLS?
✔ merangkumi sterol dan stanol tumbuhan
✔ sterol dan stanol tumbuhan adalah bahan yang terdapat secara semulajadi dalam jumlah yang kecil dalam bijirin, sayur-sayuran, buah-buahan, dan pelbagai bahan lagi

BAGAIMANA STEROL DAN STANOL TUMBUHAN MEMBANTU?
✔ kedua bahan ini berbentuk lebih kurang sama dengan kolesterol
✔ ia membantu untuk menghalang kolesterol diserap ke dalam dinding saluran darah
✔ tidak seperti kolesterol yang mengakibatkan arteri darah tersumbat, sterol dan stanol tumbuhan ini dapat dikeluarkan dengan mudah

SUPPLEMENT SHAKLEE ADA?
Phytocol-ST adalah supplement yang mengandungi 2,000 mg phytosterols yang diperlukan dalam diet seharian kita seperti disarankan NIH
☀ dihasilkan daripada minyak tall
☀ bersamaan dengan 200 batang lobak merah, 70 keping roti gandum, 425 biji tomato
☀ disahkan halal

Hubungi kami untuk dapatkan supplement Phytocol-ST anda!

———————————————————
Puan Shima (SID # 885670)
msg/whatsapp: 0196972866
———————————————————

**Disclaimer**

Bagaimana Untuk Tingkatkan Kolesterol Baik?

Kolesterol ni ada dua jenis, satu baik dan satu lagi jahat. Kolesterol jahat adalah sesuatu yang kita perlu elakkan, jangan sampai terlalu tinggi sebab boleh mengakibatkan komplikasi masalah jantung dan banyak lagi. Kolesterol baik ni pula diperlukan kerana ia membantu melindungi kita daripada penyakit jantung. Kolesterol HDL (baik) membawa kolesterol anda ke hati dan sekaligus mengeluarkan ia dari badan anda.

credit to: http://www.dreamstime.com

 

4 Cara Untuk Tingkatkan Kolesterol Baik (HDL)

☕ Aktifkan diri dengan aktiviti fizikal selama 30 minit sehari, beberapa kali dalam seminggu
☕ Kurangkan berat badan anda kepada berat yang lebih ideal
☕ Pilih pemakanan yang mempunyai lemak tak tepu yang baik seperti tumbuh-tumbuhan, kacang, ikan seperti ikan tuna, salmon. Makan pada kuantiti yang sedikit
☕ Berhenti merokok

Sangat mudah untuk tingkatkan kolesterol baik anda. Jadi, jom amalkan bersama! Tingkatkan HDL, Kurangkan LDL. In shaa Allah, risiko anda untuk mendapat penyakit berkaitan jantung akan berkurangan.

Hubungi kami untuk dapatkan supplement yang membantu menyerap kolesterol LDL anda.