Berat Turun 16kg Dengan Mengamalkan 4 Tips Bersama Shaklee

Ramai ingin menurunkan berat badan. Ada yang ingin menurunkan berat badan dengan mengamalkan senaman, kawal pemakanan, tanpa mengamalkan supplement/vitamin. Ada juga yang membeli product yang diperkatakan dapat menurunkan berat badan dalam masa yang singkat (persoalannya: selamatkah?). Ada juga yang berjaya menurunkan berat badan dengan mengamalkan supplement serta consistent mengamalkannya, disamping melakukan senaman, kawal pemakanan.

Pilihan anda bagaimana?

Ramai pengguna bijak yang memilih mengamalkan supplement Shaklee, disamping tetap menjaga pemakanan, melakukan senaman ringan. Ini adalah cara yang sangat tepat, kerana pengambilan supplement semata-mata tidak menjamin penurunan berat badan yang efektif. Sebab tu ramai salahkan supplement, bila dah makan tapi berat tak turun-turun. Bertambah lapar lagi adalah kan. Hehe. Itu sebenarnya, anda tidak memahami lagi konsep pengambilan supplement.

Supplement membantu memberikan nutrisi mencukupi kepada mereka yang mengamalkannya. Benar, masih boleh kurus tanpa mengamalkan supplement, terutamanya supplement Shaklee. Persoalannya, adakah kurus itu 100% sihat? Ada juga kes, dimana seseorang itu memang kurus, tapi masih mengalami masalah kolesterol tinggi, tekanan darah tinggi. Ada juga yang kerap demam, selsema, akibat kekurangan nutrisi yang menyebabkan sistem imunisasi lemah. Jadi, pilihlah supplement yang selamat diamalkan dan dibuktikan melalui kajian saintifik tentang selamatnya sesuatu produk tersebut. Shaklee adalah pilihan paling tepat.

Mari kita dengarkan perkongsian kakak cantik ni. Beliau berjaya menurunkan berat badan sebanyak 16kg, dengan mengamalkan 4 tips yang sangat mudah, dan pastinya, dengan mengamalkan supplement Shaklee juga.

Set Detox Shaklee terdiri daripada Vivix, Nutriferon, DTX Complex, Peppermint-Ginger Complex, Alfalfa Complex, serta Herb-lax.

Set Cinch Shaklee yang membantu menurunkan berat badan dengan efektif pula ialah Cinch Shake dan Cinch Tea.

Untuk lebih info tentang produk yang diamalkan oleh Puan Nurul ini, anda boleh hubungi KakMah.

*Disclaimer*

Berat Naik Lepas Bersalin?

Ramai ibu yang runsing dan risau akan kenaikan berat badan semasa hamil. Ada yang naik 10kg, ada yang naik 20kg. Tapi, boleh ke berat tu turun semula ke berat asal selepas bersalin nanti? Wanita sememangnya sangat menjaga berat badan. Kalau boleh, tak mahu makin berat selepas bersalin. Nak maintain macam anak dara or better than that kan?

Betul ke Berat Susah Turun Lepas Bersalin?

Sebenarnya, salah satu tips untuk mudah turun berat badan selepas bersalin adalah dengan menyusukan baby. Sebab setiap kali anda menyusukan baby, samada direct feeding atau pam, anda sebenarnya membakar sangat banyak kalori. Sebab tu kalau anda perasan, masa menyusu, kita rasa mengantuk sangat. Macam ada setan yang kuat sangat kat mata ni, paksa kita untuk tidur kan? Sebenarnya kalori kita sedang dibakar masa menyusu, dan sebab itulah kita rasa sangat penat.

Itulah antara sebab kenapa KakMah sangat menggalakkan ibu untuk menyusukan baby. Berusahalah agar anda dapat menyusukan baby anda sehingga sekurang-kurangnya usia baby 6 bulan, dan sebaiknya sehingga berusia 2 tahun. Ini juga tertulis dalam Al-Quran, kerana sememangnya menyusukan baby bukan hanya memberi manfaat pada ibu, malah juga sangat memberi manfaat pada baby.

Antara perkara yang menyebabkan berat naik selepas bersalin ialah:

  • Jarang bersenam
  • Pemakanan tak seimbang
  • Kurang rehat
  • Emosi yang turun naik / stress

Maka, kalau nak berat turun atau terkawal selepas bersalin, jangan jadikan alasan “BABY” sebagai sebab anda tak boleh nak kawal 4 perkara asas tu. Sebab baby sebenarnya boleh jadi dorongan dan galakan untuk anda kawal 4 perkara tu.

Pengalaman KakMah

Ini KakMah. Sebelum KakMah hamil, memang berat KakMah tak terkawal. Mana tak nya, masa kerja ada 3 kali time break. Selera makan lak boleh tahan time tu. Hehe. Masa hamil anak pertama, KakMah naik 10kg. Alhamdulillah, tak banyak sangat naik. Mungkin asbab pengambilan Omega Guard semasa hamil, jadi berat badan KakMah terkawal semasa hamil.

Selepas bersalinkan anak pertama, habis berpantang, KakMah turun 20kg. Ya, 10kg kurang daripada berat sebelum hamil. Antara sebab KakMah turun banyak masa ni ialah penjagaan pemakanan semasa berpantang. Kalau ingat dalam post KakMah sebelum ni, KakMah alami masalah gastric yang sangat kuat. Sampai tahap nak bangun/berdiri/duduk pun tak boleh. Apatah lagi nak menyusukan baby, Allah je yang tahu KakMah tak mampu sangat time tu. Disebabkan tu, masa berpantang tu, KakMah kawal pemakanan. KakMah tak makan makanan berminyak, tak ambil garam. KakMah amalkan ni selama hampir sebulan. Alhamdulillah, lepas habis berpantang, turun mendadak sampai 20kg.

Masuk balik kerja, ramai tegur KakMah dah kurus sangat. Kurus berbanding sebelum hamil. Syukur, dengan izin Allah. Berat KakMah maintain sampailah masa KakMah hamil sekali lagi. Masa kehamilan kedua, KakMah naik 15kg. Dan syukur, lepas bersalin, juga turun ke berat asal. Tak turun sangat lagi dah. Hehe. Still, ada ramai tegur kata KakMah nampak kurus. Padahal KakMah rasa banyak gak makan.

Alhamdulillah, KakMah rasa, atas asbab pengambilan supplement Shaklee sepanjang kehamilan, berpantang, dan sepanjang menyusukan baby ni sangat membantu KakMah untuk kawal 4 perkara yang menyumbang kepada kenaikan berat badan lepas bersalin. Emosi terkawal, senang membuang, pemakanan terjaga.

Antara tips lain untuk kekal maintain berat badan lepas bersalin ialah:

  • Jaga pemakanan (kurangkan pengambilan minyak dan garam).
  • Jangan ambil gula. Banyakkan minum air masak (suam sebaiknya).
  • Jangan malas. Banyakkan exercise walaupun yang ringan-ringan seperti jalan kaki ke, naik turun tangga ke.
  • Teruskan breastfeeding – ni KEY dia.
  • Amalkan pemakanan sihat, dan amalkan supplement seperti Shaklee.

 

Supplement Shaklee Yang Semulajadi dan Selamat Diamalkan

 

Untuk info lanjut, boleh hubungi KakMah.

*Disclaimer*

Kenapa Supplement Shaklee Berbeza dengan Jenama Lain?

Shaklee sebenarnya dah lama sangat menapak di Malaysia ni. Sejak dari zaman mak-mak kita lagi, around 90-an. Cuma, disebabkan kesedaran masyarakat zaman sekarang ni dan juga kerana penularan di media sosial, Shaklee semakin famous di mata masyarakat Malaysia sejak kebelakangan ini. Tahu tak, mana yang tahu, kenal, dan amalkan Shaklee sejak dari dulu lagi, dah berapa tahun mereka amalkan supplement Shaklee? Boleh dikatakan hampir mencecah lebih dari 30 tahun. Kalau lahir anak, memang dah besar panjang dah. Kenapa mereka ni sangat setia mengamalkan supplement Shaklee dan bukan jenama lain? Kenapa ada yang try-and-error supplement brand lain tapi still consume semula Shaklee dan consistent sampai sekarang?

Pernah dengar tentang Landmark Study?

Landmark Study ni lah salah satu sebab kenapa Shaklee ni sangat berbeza dengan supplement jenama lain. Sebab syarikat lain belum ada yang buat landmark study ni. Melalui landmark study ni lah membuktikan bahawa supplement Shaklee selamat diamalkan walaupun untuk jangkamasa yang panjang. Ini ialah antara sebab utama yang perlu anda fikirkan kenapa ramai yang setia dengan produk Shaklee ni.

Sebab lain? Jom tonton video ni dulu.

Secara ringkas, KakMah rungkaikan sedikit perbezaan Shaklee dan jenama lain di pasaran antarabangsa.

  1. Produk Shaklee dihasilkan melalui kajian saintifik secara mendalam, bukannya timbang kati belakang rumah aje. Lebih 100,000 ujian kualiti diadakan setiap tahun untuk memastikan produk Shaklee yang dihasilkan sentiasa SELAMAT.
  2. Pihak Shaklee bukan senang-senang nak campurkan bahan terbaru dalam sesuatu produk. Segala bahan semulajadi yang digunakan tu disaring sebanyak 350 kali untuk pastikan tiada bahan kimia, pesticides, bahan pencemaran.
  3. Sebanyak 125 kajian saintifik diterbitkan. Bukan calang-calang produk Shaklee dihasilkan. Setiap produk ada kajian tersendiri. Contoh seperti Nutriferon. 40 tahun tau kajian dijalankan sebelum terhasilnya nutriferon tu. Produk jenama lain?
  4. Produk Shaklee ber-patent. Patent ni bermaksud hakcipta terpelihara. Orang lain tak boleh ciplak. Shaklee mempunyai 71 produk patent dan patent-pending.
  5. Produk Shaklee bukan sahaja diamalkan oleh orang biasa-biasa aje tau. Begitu ramai tokoh antarabangsa yang turut mengamalkan supplement Shaklee bertahun lamanya. Salah satunya ialah angkasawan NASA iaitu si kembar Mark and Scott Kelly. Para athlete pun ramai sangat amalkan supplement Shaklee. Antaranya para athlete di Sukan Olimpik 2016 di Rio. Kebanyakan penerima medal adalah athlete yang consume Shaklee.

Angkasawan NASA

 

Athlete Shaklee di Olimpic Rio 2016

 

Kalau tak nak gak faham apa KakMah dok celoteh dalam ni, boleh buka website Shaklee sendiri. Shaklee is 100% proven safe. Dan berkali-kali kami katakan yang ini dibuktikan melalui clinical studies. Berbanding dengan omongan orang lain yang hanya berlandaskan Uncle Google.

Dah faham kenapa Shaklee berbeza dengan jenama lain?

Jadi? Apa lagi yang meragukan anda?

Jangan fikir lagi dan amalkan supplement Shaklee dengan yakin. Hubungi KakMah untuk info lanjut dan untuk order supplement anda.

Selamat Berpuasa dan Salam Ramadhan

Alhamdulillah. Bertemu kita dengan Ramadhan tahun ini. Semoga segala amal ibadah kita diterima Allah. Sama-samalah kita memperbanyakkan amal ibadah. Bukan setakat solat 5 waktu, tapi juga perbanyakkan bacaan Al-Quran dan terjemahannya, selawat, zikir, solat-solat sunat, solat terawikh.

Jika anda inginkan supplement yang boleh membantu anda kekal bertenaga sepanjang hari, boleh dapatkan Set Ramadhan dari KakMah. In Shaa Allah, dengan izin-Nya, anda boleh rasakan kelainan berpuasa dengan supplement Shaklee.

Hubungi KakMah untuk order.

ESP bakal masuk stok pada minggu hadapan. Jadi, boleh pre-order bermula sekarang (beserta payment).

*Disclaimer*

Tak Jadi Hilang Suara Lepas Bancuh Benda Ni

Boleh dikatakan dah seminggu Kak Mah selsema plus sakit tekak. Kak Mah memang gini. Jarang demam, selsema, batuk. Tapi once dah kena, lambat nak recover. But, alhamdulillah, tak kronik sangat lah. Still continue updose supplement yang boleh tingkatkan sistem imunisasi. Terutama vitamin c.

Al-kisah nya, semalam kakak beli ice cream. Eh. Mana boleh nak tolak kan. Ice cream tu. Hehe. Memanglah jadi favorite Kak Mah. So, bedal juga la satu cup tu. Haha. Nampak tak kedegilan Kak Mah disini? Jangan ikut. Malam tu, Kak Mah rasa tekak semakin gatal. Bila cakap, alamak. Keluar separuh suara Ella. Tapi tak boleh challenge Miss Luna dalam MLM suku akhir baru-baru ni. Hehe. Itu lagi kronik.

Before tidur, teringat ada satu supplement Kak Mah belum cuba lagi semenjak tak sihat ni. Kak Mah pun bancuh benda tu dengan air oren. Gulp, gulp. Sedap. Sejuk lak tu. Haha. Tak sedar diri lagi tu. Dah tahu batuk, lagi nak minum air sejuk. Tawakallah.

Alhamdulillah, esok paginya, suara Kak Mah elok macam biasa. Tak jadi hilang suara. Batuk pun tak sekuat sebelum ni. Selsema masih ada tapi kurang. Alhamdulillah. Syukur sangat. Kalau tak, tak dapat menikmati makanan. Hidung pun tak selesa sebab selsema tu. Yang bersyukurnya lagi, Ayra pun kurang batuk dan selsemanya. Alhamdulillah.

Nak tahu apa Kak Mah bancuh?

Nutriferon + Air Oren

Nutriferon membantu meningkatkan fungsi interferon dalam badan kita. Interferon ni lah yang menguatkan sistem imunisasi badan kita ni, untuk melawan jangkitan kuman dan meredakan selsema, batuk, demam.

Lihat kandungan dalam nutriferon ni. Lengkap dengan 100% bahan semulajadi. Lebih 40 tahun tau kajian dilakukan untuk menghasilkan nutriferon ni. Bukan calang-calang supplement.

Anda ada masalah sama? Boleh dapatkan nutriferon daripada Kak Mah.

*Disclaimer*