• Promosi Si Merah Vivix Disember 2017

    Shaklee ni pandai tau. Awal tahun dah buat promosi ni, hujung tahun pun sama juga nak buat promosi yang sama, sempena penutup 2017. Hebat kan? Si Merah Vivix, sememangnya menjadi pujaan hati ramai orang. Sebab itu, Vivix berada di ranking pertama dalam senarai Top Seller Products di Malaysia. Hebat kan? Sungguhpun harganya mencecah RM475 sebotol for non-member, tapi tetap ramai yang mengamalkan Vivix dalam diet seharian. Sebab, kesan anti oksidannya yang jauh lebih baik berbanding product lain di pasaran, terutama product tempatan. Dan, semestinya, Vivix dihasilkan dari hasil kajian yang sangat terperinci. Kerana Shaklee sentiasa ingin memastikan product nya selamat diamalkan, dihasilkan secara semulajadi, dan paling penting, berkesan. Vivix dihasilkan…

  • Kurangkan Masalah Keputihan dengan Shaklee

    Keputihan ni sebenarnya adalah perkara normal di kalangan wanita. Namun, perlu tahu samada keputihan yang dialami adalah sejenis penyakit yang perlu dirisaukan atau tidak. Jika jenis keputihan yang anda alami adalah sejenis penyakit, maka ia perlu dirawat dengan segera untuk mengelakkan komplikasi lain berlaku seperti sukar hamil. Puan Siti Noriza juga mengalami perkara yang sama. Sejak zaman bujangnya lagi, beliau mengalami masalah ini. Bila dah hamil, semakin teruk pula keputihan yang dialaminya. Syukur, beliau menjumpai cara untuk membantu mengurangkan masalah keputihan yang telah lama beliau hidapi ini. Jom kita baca perkongsian beliau. KEPUTIHAN. Sejak zaman anak dara lagi dah ada masalah keputihan ni. Tapi tak tahulah ia makin lama makin…

  • Period Kembali Stabil dan Berjaya Hamil

    Wanita ni ada masanya kitaran haid (period cycle) tetap, ada yang tak tetap. Kitaran haid bermaksud tempoh daripada hari pertama datang period hingga ke hari pertama datang period yang seterusnya. Faham? Contoh, 19 Oct Hasnah (bukan nama sebenar) datang period. Kemudian 19 Nov, Hasnah datang period semula. Jadi, kitaran haid Hasnah ialah 32 hari (19 Oct – 19 Nov). Kitaran haid yang tetap bermaksud setiap kitarannya mempunyai tempoh yang hampir sama 28 – 32 hari. Manakala jika tidak tetap, tempohnya boleh jadi 30 hari, 40 hari, 35 hari. Pada mereka yang ingin ikhtiar untuk hamil, kitaran haid ini sangat penting untuk diambil tahu. Jangan pandang sambil lewa sahaja. Jika ada…

  • Infographic: Senarai Barang Keperluan Untuk Bersalin di Hospital

    Senarai ni sebenarnya dah lama bertakuk kat KakMah punya folder, tapi lupa nak up kat blog. Haha. Asalnya, sebab cerita masa KakMah bersalinkan anak kedua September tahun lepas. Banyak benau barang lupa, especially barang baby. Mujurlah ada ibu lain bagi pinjam. Adei. Segan KakMah. Padahal anak kedua, tapi boleh lupa segala benda. So, KakMah fikir nak share kan dengan ibu-ibu di luar sana, yang tengah tunggu masa nak bersalin tu, bolehlah check dalam senarai ni, dah cukup belum barangnya. Kalau tak cukup, boleh terus g beli tau. Rasanya banyak expo baby dalam masa terdekat ni. Bolehlah shopping. Yeay! Senarai ni, ibu-ibu boleh sesuaikan dengan keadaan masing-masing. Sekiranya dijangkakan bersalin secara…

  • Kulit Kembali Berseri dengan The Radiant 4

    Dilema sangat apabila kulit bermasalah sangat kan? Terutama masalah kulit kusam, jeragat, berminyak, berjerawat. Dah cuba pelbagai skincare, tapi masih tak berkurangan. Malah, ada kes dimana tersalah pilih skincare, ada bahan kimia, kulit jadi lebih teruk. Macam-macam product yang terdapat di pasaran sekarang ni. Bagaikan cendawan tumbuh. Dalam masa 1-2 jam tengok tv, pelbagai iklan product baru keluar. Hehe. Tapi KakMah masih setia memilih product Shaklee. Sebab KakMah yakin product Shaklee adalah selamat, semulajadi, berkesan. Alhamdulillah, setakat KakMah tulis ni tahun 2017, KakMah dah amalkan supplement Shaklee selama 5 tahun. Tadi cerita pasal masalah kulit kan? Hehe. Ok, KakMah nak share sedikit a successful story yang juga mengalami masalah kulit…