• 6 Sebab Ibu Hamil Jangan Abaikan Supplement Semasa Hamil

    Bila disahkan hamil oleh pakar perubatan, kebiasaannya perkara pertama yang dinasihatkan oleh pakar adalah makan vitamin (supplement). Macam-macam bekalan supplement yang diberikan oleh pakar, dengan tujuan untuk membantu dan menyokong kesihatan kandungan sepanjang kehamilan. Tapi……. masih ramai lagi yang masih culas dan tak mahu makan supplement. Tahu tak betapa pentingnya pengambilan supplement ni? Well, kalau anda yakin pemakanan anda tu lengkap (read: sangat lengkap) dan dijamin bersih, tiada bahan kimia, semulajadi, then anda mungkin boleh skip supplement (highly not recommended). Ada 6 sebab utama kenapa anda tak boleh abaikan pengambilan supplement ketika hamil. Membantu mengurangkan risiko kelahiran bayi pramatang Membantu mengurangkan risiko kecacatan bayi ketika hamil Membantu memberi tenaga dan…

  • Masalah Gastric dan Supplement Shaklee

    Gastric adalah salah satu masalah yang sering dialami oleh kebanyakan kita. Terutama mereka yang mengamalkan diet melampau hingga ke tahap sekat pemakanan dan sebagainya. Jangan ambil mudah atau ringan akan masalah gastric. Kerana jika berlarutan dan tidak dibendung dari awal, boleh mengakibatkan penyakit yang lebih serius. Gastric ialah inflamasi (keradangan), kegatalan atau hakisan pada bahagian lapisan perut. Ia boleh berlaku dengan cara tiba-tiba atau berperingkat. Apakah antara penyebab berlakunya gastric? Muntah-muntah yang kerap dan kronik Terlalu stress Pengambilan ubat-ubatan Bakteria H.pylori (helicobacter pylori) yang hidup dalam lapisan mukus perut. Jika tidak dirawat, ia boleh menyebabkan ulser, dan mungkin juga kanser perut Pernicious Anemia yang berlaku apabila perut tidak mempunyai bahan…

  • Masalah Tekanan Darah Tinggi dan Supplement Shaklee

    Masalah tekanan darah tinggi adalah antara masalah atau penyakit yang serius di kalangan rakyat Malaysia. Menurut kajian pada 2010, kira-kira 4.8 juta rakyat Malaysia adalah pesakit tekanan darah tinggi (ini berdasarkan kajian 6 tahun dahulu. bayangkan sekarang ini). Tekanan darah tinggi adalah pembunuh senyap kerana ia jarang menunjukkan simptom ketara. Perkataan lain untuk tekanan darah tinggi adalah Hipertensi. Seseorang akan di-diagnose mengalami hipertensi apabila tekanan darah tinggi melebihi 140/90 secara berterusan. Mereka yang berpotensi mengalami masalah hipertensi ialah mempunyai keturunan yang ada masalah hipertensi, jantung, diabetes berumur lebih 55 tahun berat berlebihan tidak aktif merokok makan makanan tinggi kandungan garam mengambil ubat-ubatan   Berapakah bacaan tekanan darah yang dianggap normal,…

  • OsteMatrix Promosi Merdeka 2016

    Tak suka minum susu? Sering cramp? Gusi berdarah? Tidur tak lena? Itu menunjukkan yang anda kekurangan kalsium. Dan berita baik untuk anda, bulan Merdeka (Ogos) ni adalah bulan promosi OsteMatrix, iaitu supplement Kalsium daripada Shaklee yang berbentuk tablet. So, sesuai sangat untuk mereka yang tak suka minum susu, terutamanya.   Harga sebotol hanyalah RM61 sahaja. Sebotol boleh tahan paling minima sebulan, jika pengambilan kalsium anda sehari diperlukan ialah minimum 1,000 mg sehari. Jom beli 7 botol terus, boleh buat stok selama setengah tahun. OsteMatrix sangat sesuai untuk:  ✔ Ibu hamil ✔ Ibu menyusu ✔ Ibu berpantang ✔ Baru lepas patah/retak tulang ✔ Sering sakit kaki/gusi/tumit ✔ Semua lelaki dan wanita…

  • Pil Kalsium Untuk Orang Susah Minum Susu

    Ramai orang tak boleh nak minum susu. Jangankan minum, bau pun tak boleh. Lagi-lagi wanita yang sedang hamil dan mempunyai morning sickness yang teruk. Jadi, bagaimana ya? Kalsium perlu diambil setiap hari. Kalau tak, cepat tulang mereput. Nanti timbul pelbagai masalah. Lutut berbunyi lah, sakit pinggang lah, dan banyak lagi. So, apa alternatif yang ada pada mereka ni? Senang je. Amalkan pil kalsium. Hehe. Shaklee ada supplement kalsium dalam bentuk tablet/pil. Pada mereka yang prefer untuk telan pil, anda bolehlah amalkan Ostematrix dari Shaklee. Khasiat Ostematrix sama dengan susu kalsium yang lain. Dan yang lebih best, Ostematrix lengkap dengan magnesium dan vitamin D untuk bantu penyerapan kalsium ke dalam tulang…