• Retak Di Lutut Kembali Bercantum Selepas 4 Bulan

    Lutut ni adalah salah satu anggota badan yang sensitif. Terutama kalau seorang yang berusia. Jika jatuh, tulang lutut mudah untuk retak. Dan menurut doktor, ia boleh mengambil masa yang lama untuk pulih. Bergantung juga kepada tahap kesihatan kita. Puan Ratna berkongsikan kisah ibunya yang mengalami masalah retak tulang akibat terjatuh. Bayangkan usia ibu yang dah meningkat usia, pastinya kesakitan dialaminya sukar untuk dijangka. Bagaimana Puan Ratna membantu ibunya untuk kembali sihat seperti sediakala? Ibu saya jatuh dan retak lutut dua hari sebelum Ramadhan, nasihat doktor supaya ibu saya berehat dan untuk pulih mengambil masa dalam 6 bulan. Alhamdulillah, dengan pengambilan 4 biji Ostematrix sehari retak di lutut ibu saya bercantum…

  • Sakit Gastric Selama 10 Tahun Hilang

    Sesetengah orang mengalami masalah gastric yang sangat kronik. Sehinggakan tak mampu nak berdiri, nak duduk pun tak boleh nak duduk betul, nak makan pun tak larat. Sebab rasa sakit yang teramat sangat di bahagian perut, bawa ke ulu hati kita ni. PENGALAMAN SENDIRI KakMah sendiri pernah alami gastric yang boleh dikatakan kronik selepas bersalinkan Aisy (anak sulung KakMah). Lepas bersalin, Aisy terkena jangkitan kuman pada matanya menyebabkan mata berair dan bertahi mata yang sangat teruk (disebabkan terjangkit daripada ummi nya sendiri. huhu). Syukur KakMah segera bawa ke hospital. Jika tak, Nauzubillahi minzalik. Tak tahulah apa jadi pada Aisy. Masa tu, Aisy perlu ditahan di wad. Dan KakMah memilih untuk bersama…

  • Perlunya Kalsium Untuk Ibu Hamil

    Ibu hamil sebenarnya sangat memerlukan kalsium. In fact, semua golongan masyarakat juga perlukan kalsium. Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi yang kuat. Ibu hamil berkongsi nutrisi dalam badan dengan bayi dalam kandungan. Zat besi, Vitamin C, Asid Folic, Protein. Dan paling penting, Kalsium. Jika nutrisi ini tidak di top-up melalui pemakanan samada dari bahan semulajadi atau supplement, badan anda mungkin tidak sihat seperti dulu. Ibu hamil memerlukan sekurang-kurangnya 1,000 mg kalsium setiap hari. Kalsium yang mencukupi bukan hanya membantu perkembangan tulang, gigi, gusi baby yang sihat. Malah, kalsium mencukupi juga membantu ibu untuk tidur lebih lena, bantu mengelakkan masalah sembelit, dan membantu mengurangkan masalah cramp kaki. Sering kita dengar, masalah paling…

  • Promosi Shaklee Bulan Februari 2017

    Apa khabar Sahabat semua? Bagaimana permulaan tahun 2017 uolls? Adakah masih on track? Kalau ya, Alhamdulillah. Keep up the momentum. Kalau belum, jangan putus asa dan teruskan usaha, berdoa. Nak tahu apa promosi bulan Februari 2017 ni? Sesuai sangat untuk semua golongan masyarakat. Dari untuk anak-anak, hinggalah dewasa. Ibu-ibu menyusu, bapa-bapa yang nak diet, anak-anak remaja yang masih belajar, dan ramai lagi.   OSTEMATRIX Beli 6 Percuma 1 – RM 366 Beli 2 Less 5% – RM 115.90 VITALEA FOR CHILDREN Beli 3 Percuma 1 – RM 333 ALFALFA COMPLEX (S)  Beli 1 Percuma 1 – RM 54  Expiry Date: Ogos 2017 ALFALFA COMPLEX (L) Beli 1 Percuma 1 –…

  • 6 Sebab Ibu Hamil Jangan Abaikan Supplement Semasa Hamil

    Bila disahkan hamil oleh pakar perubatan, kebiasaannya perkara pertama yang dinasihatkan oleh pakar adalah makan vitamin (supplement). Macam-macam bekalan supplement yang diberikan oleh pakar, dengan tujuan untuk membantu dan menyokong kesihatan kandungan sepanjang kehamilan. Tapi……. masih ramai lagi yang masih culas dan tak mahu makan supplement. Tahu tak betapa pentingnya pengambilan supplement ni? Well, kalau anda yakin pemakanan anda tu lengkap (read: sangat lengkap) dan dijamin bersih, tiada bahan kimia, semulajadi, then anda mungkin boleh skip supplement (highly not recommended). Ada 6 sebab utama kenapa anda tak boleh abaikan pengambilan supplement ketika hamil. Membantu mengurangkan risiko kelahiran bayi pramatang Membantu mengurangkan risiko kecacatan bayi ketika hamil Membantu memberi tenaga dan…