• Omega Guard Bantu Kurangkan Masalah Batuk Berkahak

    Bila tak sihat, mesti rasa tak selesa kan. Terutama kalau batuk, selsema. Batuk lak ada kahak. Allah. Memang tak selesa jadinya. Nak batuk depan orang pun teragak-agak. Bising dan risau berjangkit. Kalau kita, dewasa ni, boleh lagi nak kawal. Tapi kalau budak-budak? Masa ni jugalah diorg paling rasa tak selesa. Muram dan takde mood nak bermain. Yang mana bawah 2 tahun dan masih menyusu badan, boleh lagi nak dapat khasiat dari susu ibu. Mana dah besar sikit tu, tak kan nak bergantung pada ubat aje kan. Salah satu alternatif adalah dengan memberikan mereka supplement. Omega Guard adalah supplement minyak ikan yang kaya dengan omega-3. Ia bersifat anti radang dan membantu…

  • Berat Badan Turun dengan Omega Guard (Testimoni)

    Omega Guard adalah supplement minyak ikan yang terbaik. Dihasilkan daripada hati minyak ikan, bukan lemak ikan tau. Dan ianya 3x lebih tumpat. Tahu tak bahawa minyak ikan dapat membantu menurunkan berat badan. Sebab apa? Kandungan asid lemak omega-3 dalam minyak ikan membantu meningkatkan aliran darah ke otot semasa bersenam. Selain itu, ia juga dapat membantu merangsang enzim yang berperanan dalam menyingkirkan lemak agar lemak dapat dimanfaatkan untuk penghasilan tenaga. Oleh itu, pengambilan supplement minyak ikan adalah salah satu alternatif terbaik dan efektif untuk membantu menurunkan berat badan. Dan lebih baik, jika disenambungkan dengan bersenam. Tak percaya? Jom kita tengok 2 testimoni ni. Haaa… Percaya ke percaya? Hehe. Kalau consistent dan…

  • Promosi Tragedi Oktober 2016 – Omega Guard

    Salam Awal Muharam, muslimin dan muslimah. Apa azam tahun baru? Semoga segala apa yang kita rancang, dipermudahkan jalan oleh Allah dan dapat dilaksanakan dengan baik. In Shaa Allah. Haaa. Ni nak bagitahu, promosi Oktober tahun ni. Pasti ramai sukakan khasiat omega-3, DHA, EPA, minyak ikan. Sebab antara khasiatnya bantu bakar kolesterol, bantu tajamkan minda, nak kurus pun boleh. Berita baik untuk anda, bulan ni promosi Omega Guard sehingga 31 Oktober 2016.   Tunggu apa lagi, jangan lepaskan peluang untuk dapatkan Omega Guard. Untuk lebih maklumat lanjut mengenai khasiat Omega Guard ini, boleh contact ummi ya.

  • Masalah Tekanan Darah Tinggi dan Supplement Shaklee

    Masalah tekanan darah tinggi adalah antara masalah atau penyakit yang serius di kalangan rakyat Malaysia. Menurut kajian pada 2010, kira-kira 4.8 juta rakyat Malaysia adalah pesakit tekanan darah tinggi (ini berdasarkan kajian 6 tahun dahulu. bayangkan sekarang ini). Tekanan darah tinggi adalah pembunuh senyap kerana ia jarang menunjukkan simptom ketara. Perkataan lain untuk tekanan darah tinggi adalah Hipertensi. Seseorang akan di-diagnose mengalami hipertensi apabila tekanan darah tinggi melebihi 140/90 secara berterusan. Mereka yang berpotensi mengalami masalah hipertensi ialah mempunyai keturunan yang ada masalah hipertensi, jantung, diabetes berumur lebih 55 tahun berat berlebihan tidak aktif merokok makan makanan tinggi kandungan garam mengambil ubat-ubatan   Berapakah bacaan tekanan darah yang dianggap normal,…

  • Penyakit Bell’s Palsy – Ketahui Simptomnya

    Pernah dengar tentang penyakit Bell’s Palsy? Siapa pernah tengok drama “Aku Bukan Bimbo” lakonan Shaheizy Sam tu, mesti perasan ada satu plot dimana, Dani Ikram (lakonan Shaheizy) ada menghadapi satu penyakit. Ummi tak tengok sangat cerita ni. Tapi ada satu episod tu, Elsuraya tu baru tahu tentang penyakit Dani ni. Eh. Terlajak pula cerita tentang drama tu ya. Nak tahu lebih lanjut, p tonton sendiri. Ummi tak layan drama ni. Hehe.. Ok2, berbalik kepada penyakit dalam drama tu. Haaa.. Itulah dia penyakit yang dikenali sebagai Bell’s Palsy. Ada orang beranggapan, Bell’s Palsy adalah Stroke. Tapi betul ke Bell’s Palsy tu Stroke? Sama ke simptom dia? Sama ke kesan dia? Ummi…