• Berat Naik Lepas Bersalin?

    Ramai ibu yang runsing dan risau akan kenaikan berat badan semasa hamil. Ada yang naik 10kg, ada yang naik 20kg.┬áTapi, boleh ke berat tu turun semula ke berat asal selepas bersalin nanti? Wanita sememangnya sangat menjaga berat badan. Kalau boleh, tak mahu makin berat selepas bersalin. Nak maintain macam anak dara or better than that kan? Betul ke Berat Susah Turun Lepas Bersalin? Sebenarnya, salah satu tips untuk mudah turun berat badan selepas bersalin adalah dengan menyusukan baby. Sebab setiap kali anda menyusukan baby, samada direct feeding atau pam, anda sebenarnya membakar sangat banyak kalori. Sebab tu kalau anda perasan, masa menyusu, kita rasa mengantuk sangat. Macam ada setan yang…

  • 6 Sebab Ibu Hamil Jangan Abaikan Supplement Semasa Hamil

    Bila disahkan hamil oleh pakar perubatan, kebiasaannya perkara pertama yang dinasihatkan oleh pakar adalah makan vitamin (supplement). Macam-macam bekalan supplement yang diberikan oleh pakar, dengan tujuan untuk membantu dan menyokong kesihatan kandungan sepanjang kehamilan. Tapi……. masih ramai lagi yang masih culas dan tak mahu makan supplement. Tahu tak betapa pentingnya pengambilan supplement ni? Well, kalau anda yakin pemakanan anda tu lengkap (read: sangat lengkap) dan dijamin bersih, tiada bahan kimia, semulajadi, then anda mungkin boleh skip supplement (highly not recommended). Ada 6 sebab utama kenapa anda tak boleh abaikan pengambilan supplement ketika hamil. Membantu mengurangkan risiko kelahiran bayi pramatang Membantu mengurangkan risiko kecacatan bayi ketika hamil Membantu memberi tenaga dan…

  • Omega Guard Bantu Kurangkan Masalah Batuk Berkahak

    Bila tak sihat, mesti rasa tak selesa kan. Terutama kalau batuk, selsema. Batuk lak ada kahak. Allah. Memang tak selesa jadinya. Nak batuk depan orang pun teragak-agak. Bising dan risau berjangkit. Kalau kita, dewasa ni, boleh lagi nak kawal. Tapi kalau budak-budak? Masa ni jugalah diorg paling rasa tak selesa. Muram dan takde mood nak bermain. Yang mana bawah 2 tahun dan masih menyusu badan, boleh lagi nak dapat khasiat dari susu ibu. Mana dah besar sikit tu, tak kan nak bergantung pada ubat aje kan. Salah satu alternatif adalah dengan memberikan mereka supplement. Omega Guard adalah supplement minyak ikan yang kaya dengan omega-3. Ia bersifat anti radang dan membantu…

  • Berat Badan Turun dengan Omega Guard (Testimoni)

    Omega Guard adalah supplement minyak ikan yang terbaik. Dihasilkan daripada hati minyak ikan, bukan lemak ikan tau. Dan ianya 3x lebih tumpat. Tahu tak bahawa minyak ikan dapat membantu menurunkan berat badan. Sebab apa? Kandungan asid lemak omega-3 dalam minyak ikan membantu meningkatkan aliran darah ke otot semasa bersenam. Selain itu, ia juga dapat membantu merangsang enzim yang berperanan dalam menyingkirkan lemak agar lemak dapat dimanfaatkan untuk penghasilan tenaga. Oleh itu, pengambilan supplement minyak ikan adalah salah satu alternatif terbaik dan efektif untuk membantu menurunkan berat badan. Dan lebih baik, jika disenambungkan dengan bersenam. Tak percaya? Jom kita tengok 2 testimoni ni. Haaa… Percaya ke percaya? Hehe. Kalau consistent dan…

  • Promosi Tragedi Oktober 2016 – Omega Guard

    Salam Awal Muharam, muslimin dan muslimah. Apa azam tahun baru? Semoga segala apa yang kita rancang, dipermudahkan jalan oleh Allah dan dapat dilaksanakan dengan baik. In Shaa Allah. Haaa. Ni nak bagitahu, promosi Oktober tahun ni. Pasti ramai sukakan khasiat omega-3, DHA, EPA, minyak ikan. Sebab antara khasiatnya bantu bakar kolesterol, bantu tajamkan minda, nak kurus pun boleh. Berita baik untuk anda, bulan ni promosi Omega Guard sehingga 31 Oktober 2016.   Tunggu apa lagi, jangan lepaskan peluang untuk dapatkan Omega Guard. Untuk lebih maklumat lanjut mengenai khasiat Omega Guard ini, boleh contact ummi ya.