• 6 Sebab Perlu Pilih Omega Guard Shaklee

    Omega 3 merupakan salah satu nutrisi yang juga tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh badan, serta tidak dapat menyimpannya di dalam badan kita. Untuk itu, kita perlu “top-up” nutrisi Omega 3 ini samada melalui pemakanan/diet seimbang ataupun pengambilan supplement secara consistent. Seorang dewasa yang sihat memerlukan antara 1,000-2,000 mg Omega 3 setiap hari. Tahukah berapa banyak pemakanan harian yang kita perlu ambil untuk mencukupkan berapa kandungan nutrisi di dalamnya. Antara ikan yang memberikan khasiat Omega 3 ini adalah ikan tenggiri, salmon, tuna, dan banyak lagi. Namun, apa yang membezakan produk Shaklee dan produk lain di pasaran? Jadi, pastikan jika anda ingin mendapatkan produk minyak ikan untuk keperluan harian anda dan…

  • Khasiat Omega 3 Untuk Kesihatan

    Salah satu nutrisi yang kita perlukan seharian adalah Omega 3. Omega 3 adalah asid lemak yang anda tak boleh abaikan dalam diet harian anda. Ianya memberikan banyak manfaat kepada tahap kesihatan kita, tidak kira peringkat umur atau jantina. Semestinya, kita boleh dapatkan khasiat Omega 3 ini daripada pemakanan harian. Terdapat beberapa jenis ikan yang kaya dengan khasiat EPA, DHA seperti Ikan Bilis, Ikan Sardin, Tuna, Ikan Tenggiri, Salmon. Cuma, kita perlu pastikan cara penyediaan makanan ini masih mengekalkan khasiat ikan itu sendiri. Kenapa Omega 3 dikatakan asid lemak yang sangat penting untuk kesihatan? Jantung yang Sihat Omega 3 dapat membantu mengurangkan masalah keradangan. Masalah jantung boleh disebabkan oleh keradangan yang…

  • Promosi Shaklee November 2018

    Welcome November. Pejam celik dah hampir kita ke penghujung 2018 kan. Seperti biasa, KakMah nak update tentang promosi bulan November 2018 ini. Ada pelbagai produk untuk anda grab promosi, dan paling penting, anda boleh berjimat. Suka kan? Promosi Omega Guard Supplement minyak ikan yang kaya dengan omega-3, EPA, DHA. Perbezaannya dengan jenama lain di pasaran ialah ianya diekstrak daripada ikan laut air sejuk seperti sardin, mackerel di perairan Jepun. Ketumpatan lebih 3 kali ganda berbanding hati minyak ikan. Dan paling penting, ia menggunakan kaedah ultratulen ber-gred pharmaceutical yang berteknologi tinggi. Untuk itu, ia memberikan ketulenan khasiat minyak ikan yang optimum. Omega Guard sesuai diamalkan oleh Ibu hamil, Ibu menyusu, kanak-kanak,…

  • Promosi Shaklee Oktober 2018

    Dah ready nak tahu promosi Shaklee untuk bulan Oktober ni? Pastinya, selain daripada promosi, Shaklee melancarkan 2 produk terbaru iaitu YOUTH™ Restoring Eye Treatment dan juga Zinc Plus. Dulu Shaklee ada Zinc Complex dan memang menjadi kegemaran ramai orang. Dan kini, Shaklee kembalikan produk nutrisi zinc dengan formulasi terbaru iaitu Zinc Plus. Walaupun Shaklee baru sahaja melancarkan 2 produk ini, tetapi Shaklee juga ada buat offer khas untuk anda semua tau. Info Tentang YOUTH™ Restoring Eye Treatment Mengandungi campuran peptida yang sangat unik, dimana melalui kajian klinikal ia dapat membantu mengurangkan penampilan garis halus, kedutan, dan garisan pada bahagian bawah mata seawal 7 hari (berdasarkan klinikal study selama 28 hari,…

  • Rabun Selepas Bersalin – Betul ke?

    Jujur kata, memang orang tua ni banyak sangat pantang larang terutama ketika berpantang. Biasalah, ibu-ibu baru lepas bersalin, memang kena jaga betul-betul kesihatan mereka, badan mereka. Supaya apa yang kita lakukan semasa pantang tu, tak memudaratkan di kemudian hari. Kadang tu, kesan tak nampak pada jangkamasa pendek, tapi mula kelihatan bila dah bertahun-tahun. Contoh seperti angkat benda berat, ibu jari kaki terlanggar benda keras, pemakanan tak dijaga dengan baik. Pernah dengar tak orang tua selalu berpesan juga, kurangkan membaca semasa berpantang. Kalau dia nampak kita membaca, atau zaman sekarang ni mengadap laptop atau smartphone, confirm kena ceramah. Kononnya, kalau membaca ni, boleh buat kita pening, sakit kepala, rabun. Tapi, sejauh…