• 6 Sebab Ibu Hamil Jangan Abaikan Supplement Semasa Hamil

    Bila disahkan hamil oleh pakar perubatan, kebiasaannya perkara pertama yang dinasihatkan oleh pakar adalah makan vitamin (supplement). Macam-macam bekalan supplement yang diberikan oleh pakar, dengan tujuan untuk membantu dan menyokong kesihatan kandungan sepanjang kehamilan. Tapi……. masih ramai lagi yang masih culas dan tak mahu makan supplement. Tahu tak betapa pentingnya pengambilan supplement ni? Well, kalau anda yakin pemakanan anda tu lengkap (read: sangat lengkap) dan dijamin bersih, tiada bahan kimia, semulajadi, then anda mungkin boleh skip supplement (highly not recommended). Ada 6 sebab utama kenapa anda tak boleh abaikan pengambilan supplement ketika hamil. Membantu mengurangkan risiko kelahiran bayi pramatang Membantu mengurangkan risiko kecacatan bayi ketika hamil Membantu memberi tenaga dan…

  • Nak FREE Vitalea?

    Haaa. mesti excited bila baca tajuk nak dapatkan vitalea secara PERCUMA. Ya. ini bukan main-main, tapi serius. anda boleh mendapatkan FREE vitalea. macam mana? ikut steps ni.  Senang kan? Hanya 3 langkah mudah sahaja. Barang yang anda perlu beli pun tak sampai RM30 paling minimum. Dah lah sebotol ada 120 biji. tahan sampai 4 bulan tau. amat berbaloi sebab harga sebenarnya ialah RM88.75.  Sebut tentang vitalea. Anda tahu vitalea tu apa? Ia adalah multivitamin pertama dan tertua di dunia, 100 tahun tau. Sebab tu Shaklee berbesar hati bagi FREE vitalea ni pada new member. untung berganda-ganda.  Jom sertai kami dan register sebagai ahli sekarang. Lifetime membership. Hanya RM65 sahaja (tidak…

  • Pentingnya Pengambilan Zat Besi Sewaktu Hamil

    Salah satu nutrisi yang sangat penting sepanjang tempoh kehamilan ialah Zat Besi. Sejak dari hari pertama anda disahkan hamil (atau sebelumnya lagi), anda digalakkan untuk mengambil supplement atau mengamalkan pemakanan yang tinggi kandungan zat besi. Mengapa pengambilan zat besi dikatakan penting sewaktu hamil? Hemoglobin (Hb) adalah protein di dalam sel darah merah yang membawa oksigen. Ia adalah sangat penting untuk dikawal sepanjang tempoh kehamilan. Jika kita ke klinik kesihatan kerajaan, sudah pastinya setiap kali lawatan, anda harus mengambil sampel darah. Bacaan Hb anda akan diuji untuk memastikan Hb anda stabil. Terdapat pelbagai risiko boleh berlaku sekiranya Hb anda rendah. Pengambilan zat besi secukupnya dapat membantu meningkatkan bacaan Hb anda. Zat…

  • Promosi Februari 2014 – Vitalea Multivitamin Shaklee

    Alhamdulillah… Bertemu kita dengan bulan Februari 2014. Bulan ini promosi Shaklee paling istimewa kerana menampilkan HOT PRODUCT yang amat diminati ramai iaitu MULTIVITAMIN pertama di dunia iaitu VITA-LEA with IRON FORMULA! Apa yang menarik tentang VITALEA SHAKLEE? ✔ setiap tablet mengandungi 30 nutrisi lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah-buahan, 12 vitamin, dan 7 mineral penting yang disarankan oleh RDA ✔ diselaputi spirulina yang mempunyai pelbagai khasiat kesihatan ✔ merupakan multivitamin yang paling pantas larut di dalam air dan tubuh manusia ✔ kandungan mineral yang terdapat pada setiap tablet memudahkan ia berinteraksi dengan protein untuk penyerapan yang optimum Ingin ketahui khasiat Vitalea? Click link ini ➲ Khasiat Vitalea Berminat? Hubungi…

  • Khasiat Vitalea Shaklee Untuk Semua Golongan Usia

    Di zaman ini, kita tidak dapat memberi jaminan bahawa kita mendapat nutrisi yang diperlukan dari pemakanan secukupnya. Ini kerana cara pemprosesan makanan tersebut berkemungkinan akan mengurangkan nutrisi asal makanan itu. Oleh itu, salah satu cara untuk kita mendapatkan nutrisi itu adalah melalui pengambilan multi-vitamin. Vitalea merupakan supplement multi-vitamin yang terbaik dan pertama dicipta di dunia. Vitalea bersesuaian untuk semua golongan usia yang mementingkan tahap kesihatan mereka kerana khasiat dan nutrisi yang terdapat dalam setiap tablet. Apakah perbezaan Vitalea dengan multi-vitamin lain? ✿ setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah-buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting yang disarankan oleh RDA ✿ disaluti spirulina iaitu yang…