• Berpantang Lebih Mudah dengan Shaklee

    KakMah mengenali Shaklee semasa ttc (usaha untuk hamil), dan semestinya KakMah meneruskan pengambilan supplement Shaklee sepenuhnya semasa hamil dan berpantang. Walaupun tak ada pengalaman berpantang menggunakan product lain, tapi jujur KakMah rasa, berpantang dengan supplement Shaklee lebih mudah dan berkesan untuk KakMah, terutamanya semasa berpantang anak kedua. Sebab, KakMah melahirkan anak kedua di saat usia anak pertama baru mencecah 1 tahun 6 bulan (jarak dekat). Alhamdulillah, Allah memberi rezeki untuk KakMah berpantang secara normal untuk kedua-duanya. Jadi, masalah penjagaan tu tak sesusah mereka yang bersalin secara ceaser. Namun begitu, KakMah masih menerima beberapa jahitan akibat kesan sedikit koyakan (dan digunting) semasa bersalin. Syukur, dengan supplement Shaklee, luka bersalin cepat sembuh…

  • Kawal Bacaan Hemoglobin (Hb) Semasa Hamil

    Ramai wanita teruja apabila disahkan hamil. Terutamanya jika itu adalah kehamilan pertama selepas baru bernikah. Dan, orang kata bunting pelamin pula kan? Tak pun, dah tunggu lama, akhirnya Allah beri rezeki untuk hamil. Tapi, cuba ibu check, dah cukupkah persediaan ibu? Tahu tentang HEMOGLOBIN? Perasan tak semasa check-up, terutamanya jika check-up di Klinik Kesihatan Kerajaan, setiap bulan kena ambil darah, urine. Dalam result darah tu ada HGB kan? Itulah dia hemoglobin. Ia adalah kandungan protein di dalam sel darah merah yang membantu membekalkan oksigen ke dalam sel-sel badan kita. Perasan tak, semakin usia kandungan meningkat, bacaan Hb juga turut terpengaruh dan mula menurun. Jika tak cukup pemakanan dan nutrisi seharian,…

  • 6 Sebab Ibu Hamil Jangan Abaikan Supplement Semasa Hamil

    Bila disahkan hamil oleh pakar perubatan, kebiasaannya perkara pertama yang dinasihatkan oleh pakar adalah makan vitamin (supplement). Macam-macam bekalan supplement yang diberikan oleh pakar, dengan tujuan untuk membantu dan menyokong kesihatan kandungan sepanjang kehamilan. Tapi……. masih ramai lagi yang masih culas dan tak mahu makan supplement. Tahu tak betapa pentingnya pengambilan supplement ni? Well, kalau anda yakin pemakanan anda tu lengkap (read: sangat lengkap) dan dijamin bersih, tiada bahan kimia, semulajadi, then anda mungkin boleh skip supplement (highly not recommended). Ada 6 sebab utama kenapa anda tak boleh abaikan pengambilan supplement ketika hamil. Membantu mengurangkan risiko kelahiran bayi pramatang Membantu mengurangkan risiko kecacatan bayi ketika hamil Membantu memberi tenaga dan…

  • Nak FREE Vitalea?

    Haaa. mesti excited bila baca tajuk nak dapatkan vitalea secara PERCUMA. Ya. ini bukan main-main, tapi serius. anda boleh mendapatkan FREE vitalea. macam mana? ikut steps ni.  Senang kan? Hanya 3 langkah mudah sahaja. Barang yang anda perlu beli pun tak sampai RM30 paling minimum. Dah lah sebotol ada 120 biji. tahan sampai 4 bulan tau. amat berbaloi sebab harga sebenarnya ialah RM88.75.  Sebut tentang vitalea. Anda tahu vitalea tu apa? Ia adalah multivitamin pertama dan tertua di dunia, 100 tahun tau. Sebab tu Shaklee berbesar hati bagi FREE vitalea ni pada new member. untung berganda-ganda.  Jom sertai kami dan register sebagai ahli sekarang. Lifetime membership. Hanya RM65 sahaja (tidak…

  • Pentingnya Pengambilan Zat Besi Sewaktu Hamil

    Salah satu nutrisi yang sangat penting sepanjang tempoh kehamilan ialah Zat Besi. Sejak dari hari pertama anda disahkan hamil (atau sebelumnya lagi), anda digalakkan untuk mengambil supplement atau mengamalkan pemakanan yang tinggi kandungan zat besi. Mengapa pengambilan zat besi dikatakan penting sewaktu hamil? Hemoglobin (Hb) adalah protein di dalam sel darah merah yang membawa oksigen. Ia adalah sangat penting untuk dikawal sepanjang tempoh kehamilan. Jika kita ke klinik kesihatan kerajaan, sudah pastinya setiap kali lawatan, anda harus mengambil sampel darah. Bacaan Hb anda akan diuji untuk memastikan Hb anda stabil. Terdapat pelbagai risiko boleh berlaku sekiranya Hb anda rendah. Pengambilan zat besi secukupnya dapat membantu meningkatkan bacaan Hb anda. Zat…