• Apa Perbezaan ESP dan Collagen?

    Ramai bertanya, “apa beza ESP dengan Collagen eh?”. “Patut ambil ESP je ke, collagen je”. “Kalau ambil ESP je pun ok kan?”. Ramai keliru dan tertanya-tanya, supplement mana satu bersesuaian dengan masalah mereka, terutama jika melibatkan masalah kulit. Sebab sebenarnya, kedua-dua supplement ni adalah berkhasiat protein. Tapi, protein yang macam mana? Dan semestinya, kita amat memerlukan protein ni kan? COLLAGEN Collagen Shaklee dihasilkan daripada sisik ikan merah laut dalam. Tahu tak, stuktur molekul dalam Collagen Shaklee adalah sangat kecil dan mudah diserap dalam badan. Sebab itu, ia sangat berkesan. Collagen merupakan protein istimewa yang terhasil daripada rangkaian asid amino tertentu, dengan nisbah tertentu. Asid amino yang membentuk collagen ialah proline,…

  • Pentingkah Collagen untuk Sendi (Lutut)

    Umum tahu, masalah sendi ni adalah satu kebiasaan terutama di kalangan orang tua dan wanita. Namun ramai juga di awal peringkat usia (30 atau 40-an) telah mula merasakan masalah kesihatan sendi terutama di bahagian lutut. Bahasa saintifik untuk masalah sendi ini ialah Osteoathritis. Sendi mula rasa keradangan, kalsium berkurangan, menyebabkan lutut atau sendi lain rasa sakit. Pergerakan menjadi terbatas. Yang umat Islam, sukar untuk solat dengan betul. Terpaksa solat duduk. Masalah lutut ini menyebabkan sukar untuk membengkokkan lutut seperti mereka yang lain. Sakitnya, Allah saja yang tahu.   Collagen merupakan komponen terbesar untuk menghubungkan tisu-tisu dalam badan. Ia juga penting untuk kulit, saraf. Lebih kurang 30% daripada protein dalam badan…

  • Promosi Collagen Disember Ini

    Shaklee ni macam tahu-tahu je bila masuk bulan Disember, ramai yang nak mendirikan rumahtangga. Bila dah nak sampai hari bersejarah ni, of course la bakal pengantin nak kulit berseri, glowing, anjal gitu. Kan? Sebab tu la Shaklee berikan promosi yang sangat best ni.   SHAKLEE COLLAGEN POWDER Beli 2, less 5% • RM566.20 atau Beli 6, free 1 • RM1,788 boleh dapat FREE membership (jimat RM68.90) terus dapat beli dengan harga ahli (discount 10-20%) cashback bonus RM114 free postage (jimat RM10.60) atau, uolls boleh register membership shaklee, dan dapatkan promosi carotomax buy 1+1 dengan setiap belian barang bernilai 150 uv. promotion ni hanya terhad untuk ahli shaklee sahaja. Orait. Nak…

  • Promosi Cun September 2016

    Pejam celik, pejam celik, dah masuk bulan September. Ingat tak satu lagu tu, “Wake me up when September ends”. Hehe. Ok, takde kena mengena pun sebenarnya. Bulan ni, kita meraikan Hari Raya Aidiladha kan? Ada sesetengah negeri atau tempat, yang meraikan Aidiladha ni dengan penuh kemeriahan, sama macam Aidilfitri. Antaranya Kelantan, Terengganu. Betul tak? Time ni juga lah kita nak berketrampilan cun melecun gitu. Kan? So, ummi nak share dengan anda, promosi gempak Shaklee sepanjang bulan September ni. Sempat lagi nak membeli sebelum raya. Nak tahu produk apa menjadi pilihan bulan ni? Ta-daaa!! Haaa.. best ke best? ESP dan juga Vitamin C. Kombinasi supplement terbaik untuk kulit kita. Tak percaya?…

  • Promosi Aidilfitri Pula (Julai 2016) – Vivix dan Vitalea for Children

    Salam Aidilfitri, dan Maaf Zahir Batin dari Ummi sekeluarga. Maaf atas kelewatan ucapan Aidilfitri dari kami. Al-maklumlah, sibuk berhari raya, melaksanakan urusan keluarga, dan sebagainya. Tapi apa pun, semoga anda semua bergumbira di hari raya ini. Ummi nak kongsikan promosi bulan Julai tahun ini. Pasti ramai yang dah tahu, tapi tak salah kalau Ummi nak kongsikan juga di blog Ummi ni. Kan? So, here we go. Nak tahu apa kebaikan dan khasiat Vivix dan Vitalea Kanak-kanak ni, boleh click link di bawah ni. Dan retail price untuk setiap supplement adalah seperti berikut: Vivix – RM 475 Vitalea for Children – RM 111 Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan promosi ni terutama…