Shaklee 6 Stars Trip ke Japan

Setiap tahun Shaklee menawarkan International Incentive Trip pada Business Leaders yang layak. Tahun-tahun sebelum ni ada ke US, Itali. Umrah memang ada setiap tahun. So, leaders boleh pilih samada nak ke Umrah atau negara lain yang disediakan oleh Shaklee.

Dan tahun ini, delegasi Shaklee Malaysia ke negara matahari terbit iaitu Jepun. MashaaAllah, Kak Mah tengok gambar-gambar mereka tu, rasa teruja dan jeles sangat. Layanan memang first class, trip memang 5/6 stars. Tak pernah mengecewakan. Shaklee bawa mereka ke tempat-tempat indah, menenangkan. Dan Shaklee arrange yang terbaik untuk Leaders Shaklee. Selama 7 hari mereka di sana, pelbagai aktiviti mereka kongsikan dengan kami di sini. Bukan untuk menunjuk, tapi untuk memberi semangat kepada downlines mereka.

Jom Kak Mah kongsikan antara gambar-gambar mereka yang sangat menarik untuk tatapan anda semua

Mereka memulakan perjalanan dari KLIA dan transit ke Bangkok pada 13 Mei 2017.

 

Setibanya mereka di Jepun, mereka diberi Yukata untuk mereka pakai sepanjang perjalanan hari kedua mereka.

 

Ini adalah salah satu hotel tempat mereka menginap. Ala-ala doraemon kan? Pemandangan, subhanallah, sangat nyaman.

 

Mereka memakai Yukata sepanjang perjalanan di Takayama dan Shirakawago. Haaa. Best kan? Sampai ada foreigners dari negara lain nak bergambar dengan mereka. Sebab cute sangat wanita muslimah ber-Yukata.

 

Mereka ke Alpine Route Snow Wall. Best sangat tengok mereka sharing kegembiraan mereka main salji. Subhanallah, indah sangat tau.

 

Memetik strawberi yang fresh. Menariknya, musim strawberi di Jepun sebenarnya dah habis. Tapi Shaklee request special untuk mereka tanam khas untuk delegasi Shaklee Malaysia. Boleh petik berapa banyak yang suka dan makan. Tak boleh tapau. Hahahaha. Kena start belajar makan strawberi gak ni, Kak Mah tak makan ni. hahaha.

 

Pink Moss. Berdekatan dengan Gunung Fuji. Cantik sangat. Subhanallah.

 

Selepas mereka menghadiri dinner bersama dengan Dr Yasuhiko Kojima, iaitu pengasas dan pencipta Nutriferon, selepas kajian selama 40 tahun.

 

Master Zainul Anuar, founder iReach, yang diberi kesempatan untuk duduk semeja dengan Dr Yasuhiko Kojima

 

 

Mereka dapat naik cruise. Cruise ni disewa khas untuk bawa delegasi Shaklee. no one else.

 

Antara free gifts yang pihak Shaklee berikan. Ini paling best. Setiap kali masuk bilik hotel selepas seharian berjalan, mesti ada suprise gifts gitu.

 

Antara makanan mereka di sana. Jepun sangat tau. Kalau Kak Mah, tak tahu boleh telan ke tak. Adei. Kena belajar ni. hehe.

 

Mereka dapat suprise event untuk ke Shaklee Jepun. Bertemu dengan Presiden Shaklee Jepun. Boleh borong produk Jepun. Best sangat. Macam-macam ada. Skincare pun banyak. Semoga lulus untuk dibawa ke Malaysia. ameen.

 

Macam mana? Terbakor tak? Jeles tak? Teruja tak?

Hahaha. Kak Mah sendiri jeles dan teruja sangat. dan of course, sangat terbakor. Kena usaha lebih lagi untuk dapatkan next international trip. Tahun depan ke Cruise Mediterranean tau. Lagi meluas kawasannya.

Nak join Kak Mah dan leaders lain? Jom roger Kak Mah. Kita sama-sama usaha, dan join trip Shaklee. Mesti usaha dan mesti dapat.

Apa Itu Resveratrol?

Pernah dengar tentang resveratrol? Adakah anda tahu apakah yang dimaksudkan dengan Resveratrol?

RESVERATROL

Tahu tak dalam vivix terdapat khasiat komponen resveratrol yang 10 kali lebih berkesan daripada resveratrol biasa kerana digabungkan dengan polifenol untuk membantu menghasilkan sel yang sihat sehingga ke peringkat DNA.

Resveratrol merupakan sejenis sebatian polifenol yang yang mengandungi anti oksidan yang sangat tinggi. Resveratrol adalah bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan untuk melindungi diri dari jangkitan kuman, kulat, tekanan, sinar UV, dan banyak lagi. Polifenol adalah daripada kumpulan phytonutrien yang juga terdapat secara semulajadi dalam tumbuhan. Polifenol juga kaya dengan anti oksidan dan melindungi sel daripada rosak secara efektif.

Antara tumbuhan yang mengandungi resveratrol yang tinggi adalah anggur muscadine, raspberi. Resveratrol telah dibuktikan dalam pelbagai kajian, dapat membantu melindungi sel, menyihatkan sel, awet muda, dan banyak lagi.

jadi, kenapa VIVIX?

Vivix dihasilkan daripada anggur muscadine, japanese knotweed, elderberry, dan purple carrot. Disebabkan itu,  vivix supplement anti oksidan yang sangat hebat. Tahukah anda, 1 sudu vivix bersamaan dengan khasiat resveratrol dalam 100 gelas wine.

Hebat kan?

Jom sama-sama amalkan 1 sudu vivix setiap hari untuk kesihatan yang lebih baik.

roger ummi untuk order vivix anda hari ini juga.

Seronok ke Buat Shaklee?

Sejak ber-Shaklee ni, macam-macam perubahan saya dapat. Bukan hanya Shaklee effect, tapi juga dari segi perwatakan, kerohanian, serba serbi. Saya kenal ramai orang melalui bisnes Shaklee yang saya buat ni. Sebab saya ada support group yang sangat membantu dan beri dorongan untuk lebih sharing dan tetapkan target. Dari persahabatan itu, saya belajar banyak benda. Sesekali, mereka kongsi tips bisnes. Sesekali, mereka kongsi tips berkaitan agama. Ada masanya, hal tak terfikir dek akal pun dikongsikan. Supaya sama-sama timba ilmu bersama.

Menarik Tentang Shaklee

Alhamdulillah, saya bersyukur ditemukan dengan group saya sekarang ni. Sebab masing-masing tak lokek ilmu. Sering berkongsi. Dan paling best, masing-masing kerap beri semangat.

Terima kasih pada mommy Suzie saya (group: Suzie Shakleenator), ibu Ct (group: The Dream Builders), mama Azrin (group: OSF), mami Hadha (group: Supermom), mami Lyna (group: ireach), dan kak N (group: Euphoria).

Banyakkan group saya. Tapi dari group inilah saya banyak dapat ilmu duniawi dan agama.

Selain bonus yang menyebabkan saya kuat dan kekal bersama Shaklee, Shaklee juga tawarkan percutian bertaraf 5 bintang secara PERCUMA. Samada percutian dalam negara, luar negara, malah Umrah pun ada. Kalau cukup point, layaklah join percutian tu. Kalau tak cukup, tengok je la kawan-kawan lain pergi. Tapi jangan patah semangat. Nak jeles, silakan jeles. Tapi biarlah jeles yang positif. Jadikan itu sebagai pemangkin semangat untuk lebih berjaya.

Dan itu yang saya sedang buat. in shaa Allah, one day saya juga akan berjaya seperti mereka yang lain. Ameen.

Uolls nak join group ahkak (group: Stars Achievers)? Meh roger cepat.

signature 3

Kenapa Shaklee Jadi Pilihan Hati?

Perkenalan saya dengan supplement Shaklee ni masa saya tengah usaha nak hamil. Sahabat saya suggest. Sebab masa tu, saya baru lepas keguguran kandungan pertama. Saya bermula tahun 2012. Walaupun time tu belum ada rezeki untuk hamil, tapi apa yang buat saya jatuh cinta dengan produk shaklee ialah saya dapat kesan positif lain terutama kat kulit muka ni. Hehe.

Pengedar Shaklee Seremban

Bila dah seronok consume supplement Shaklee, dah rasa kelebihan dan khasiat dia, saya decide nak join bisnes Shaklee pula. Lagi pun, bisnes shaklee ni sangat adil. U buat, u dapat. U buat bodo, takdo apo u dapat. Nganga je la sorg-sorg. Jangan salahkan org lain kalau u tak success. Itulah bisnes Shaklee.

Dan kenapa dan apa yang buat saya kekal dengan shaklee ni dan masih consistent amalkan supplement shaklee ialah because of everything. Dari landmark study nya, marketing system nya, shaklee effect nya. Everything. Alhamdulillah. Allah bukakan jalan dan temukan saya dengan bisnes ni.

And of course, saya buat bisnes ni bukan takat nak dapat side income je. Saya nak change kepada main income. Settlekan segala hutang, having my time freedom. And most important thing is, become a WAHM. in shaa Allah.

Pada yang membaca, doakan saya ya. Doakan saya jadi WAHM sebelum September 2017 dengan income berpuluh ribu setiap bulan. Ameen.

signature 3

Promosi November Lebih Gempak

Uolls dah tahu ke apa promosi November kali ni? Mesti uolls suka sebab promosi kali ni ada pelbagai khasiat. Especially untuk mereka yang tengah usaha nak kurangkan berat badan. Inilah masanya untuk dapatkan supplement favorite uolls dengan promosi menarik. Nak tahu apa?

Promosi November 2016

Promosi November 2016

Harganya?

NUTRIFERON

  • Twinpack less 5% – RM344.38
  • Buy 6 Free 1 – RM1,087.50
Promosi Beli 6 Free 1

Promosi Beli 6 Free 1

 

BUY 3 FREE 1 PROMOTION

  • Alfalfa S (300 biji) – RM161.25
  • Alfalfa L (700 biji) – RM292.50
  • Lecithin – RM157.50
  • Vitalea for Children – RM333

Untuk info lanjut tentang kebaikan produk ni, bolehlah hubungi saya, Shima. Terus order okeh. Jangan tunggu last minit. Nanti terlupa pula. Terus ambil phone, dan hubungi saya.

signature 3