Sakit Gastric Selama 10 Tahun Hilang

Sesetengah orang mengalami masalah gastric yang sangat kronik. Sehinggakan tak mampu nak berdiri, nak duduk pun tak boleh nak duduk betul, nak makan pun tak larat. Sebab rasa sakit yang teramat sangat di bahagian perut, bawa ke ulu hati kita ni.

PENGALAMAN SENDIRI

KakMah sendiri pernah alami gastric yang boleh dikatakan kronik selepas bersalinkan Aisy (anak sulung KakMah). Lepas bersalin, Aisy terkena jangkitan kuman pada matanya menyebabkan mata berair dan bertahi mata yang sangat teruk (disebabkan terjangkit daripada ummi nya sendiri. huhu). Syukur KakMah segera bawa ke hospital. Jika tak, Nauzubillahi minzalik. Tak tahulah apa jadi pada Aisy. Masa tu, Aisy perlu ditahan di wad. Dan KakMah memilih untuk bersama dengan Aisy. Selama lebih kurang seminggu kami ditahan disebabkan Aisy perlu diberi antibiotic selama 4 hari (kalau tak silap. hehe).

Masa KakMah di hospital, makan memang tak menentu. Sebab kononnya, dalam wad tu, tak boleh makan di katil. Makan biskut pun sorok-sorok tau. Nak makan, kena ke pantry. Ya lah, sebab wad tu ada baby premature, dan masalah-masalah lain, jadi kebersihan memang dijaga dengan sangat ketat. Katil KakMah pula boleh dikatakan agak jauh daripada pantry. So, KakMah kadang-kadang malas nak ke sana, sebab risau Aisy menangis nak susu. Disebabkan makan tak berjaga, bila dah discharged dan balik rumah, KakMah kena gastric yang sangat kuat. Nak menyusukan Aisy pun KakMah rasa tak mampu sebab sakit sangat. Mujur pernah pam. Jadi, bagi Aisy susu dalam botol. Kesian dia. Bila 2-3 hari tetap sama juga, suami bawa KakMah ke salah satu klinik swasta di Seremban ni. Scan, memang perut banyak angin. Siap ambil sample dalam perut untuk check ada bakteria h.pylori ke tak.

POSITIF H.PYLORI

Tup-tup, result positif. KakMah ada bakteria h.pylori. Treatment nya ialah antibiotic. Dan, tak boleh breastfeeding disebabkan ubat antibiotic tu sangat kuat dan tak sesuai untuk baby. Allahu. Masa tu, memang runsing sangat. KakMah nak sangat susukan badan secara exclusive. KakMah tak mahu campur susu formula. Pastu KakMah buat research, dari bacaan KakMah, masih boleh menyusu badan walaupun ada bakteria tu – ia tidak berjangkit. Cuma ubat antibiotic tu je tak sesuai. Jadi, KakMah tekad, atas risiko KakMah sendiri, KakMah ambil Garlic Complex, Peppermint-Ginger Plus, dan ESP setiap hari. KakMah continue menyusukan Aisy. Dan KakMah jaga sangat pemakanan – no oil, no salt. Kukus, grill, panggang. Hehe. Alhamdulillah, selepas hampir seminggu amalkan begitu, akhirnya tiada lagi gastric kronik sebegitu. Syukur sangat.

Bila check semula dengan doktor pun, Alhamdulillah, dah clean. Syukur sangat dengan izin Allah. KakMah bukan sahaja sembuh daripada gastric tu, malah KakMah juga dapat continue susukan Aisy (direct feed).

GASTRIK SELAMA 10 TAHUN HILANG

Begitu juga dengan perkongsian Puan Farahana ni. Selama 10 tahun mengalami masalah gastric kronik. Dan semasa berpantangkan anak kedua, mengamalkan set berpantang Shaklee (antaranya ada ESP, ostematrix, dan Peppermint-Ginger Plus), alhamdulillah, tanpa disedari, gastric tak menjengah lagi dah. Happy sangat Puan Farahana ni. Syukur. Dengan izin Allah jua kan? Jom tonton perkongsian beliau.

 

Jika anda juga mengalami masalah yang sama, berjumpalah dengan pakar untuk pemeriksaan lanjut. Dalam masa yang sama, boleh ikhtiar dengan mengamalkan supplement Shaklee supaya badan kita ni lengkap dengan segala nutrisi dan mampu melawan bakteria atau jangkitan lain.

Untuk info lanjut, boleh hubungi KakMah.

*Disclaimer*

Masalah Tekanan Darah Tinggi dan Supplement Shaklee

Masalah tekanan darah tinggi adalah antara masalah atau penyakit yang serius di kalangan rakyat Malaysia. Menurut kajian pada 2010, kira-kira 4.8 juta rakyat Malaysia adalah pesakit tekanan darah tinggi (ini berdasarkan kajian 6 tahun dahulu. bayangkan sekarang ini). Tekanan darah tinggi adalah pembunuh senyap kerana ia jarang menunjukkan simptom ketara. Perkataan lain untuk tekanan darah tinggi adalah Hipertensi. Seseorang akan di-diagnose mengalami hipertensi apabila tekanan darah tinggi melebihi 140/90 secara berterusan.

Tekanan Darah Tinggi dan Shaklee

Mereka yang berpotensi mengalami masalah hipertensi ialah

  • mempunyai keturunan yang ada masalah hipertensi, jantung, diabetes
  • berumur lebih 55 tahun
  • berat berlebihan
  • tidak aktif
  • merokok
  • makan makanan tinggi kandungan garam
  • mengambil ubat-ubatan

 

Berapakah bacaan tekanan darah yang dianggap normal, atau telah mencecah bacaan hipertensi?

Bacaan Hipertensi (Tekanan Darah Tinggi)1

 

Apakah yang boleh dilakukan untuk mengelak daripada risiko tekanan darah tinggi?

  • Kekalkan berat badan sihat (ideal). Berat badan berlebihan meningkatkan risiko anda kepada 2 hingga 6 kali untuk mengalami tekanan darah tinggi.
  • Sentiasa bersenam walaupun hanya senaman ringan. Mereka yang bersenam mampu menurunkan risiko 20 – 50% berbanding mereka yang kurang aktif.
  • Kurangkan pengambilan garam dalam masakan/makanan.
  • Untuk mereka yang bukan beragama Islam, kurangkan atau elakkan pengambilan alkohol.
  • Elakkan stress

 

Nutrien diperlukan untuk bantu mengelakkan dan mengawal risiko tekanan darah tinggi

  • Potassium
  • Kalsium
    • 1,000 mg kalsium untuk dewasa berumur 19 – 50 tahun
    • 1,200 mg kalsium untuk dewasa berumur lebih 50 tahun, ibu hamil, dan ibu menyusu
  • Magnesium
  • Minyak ikan yang kaya dengan Omega-3
  • Bawang Putih

 

Apakah supplement Shaklee yang boleh membantu mengurangkan risiko tekanan darah tinggi?

TEKANAN DARAH TINGGI SHAKLEE

 

  • VIVIX
    • mengandungi resveratrol yang menurut kajian dapat mengawal tekanan darah terutama bahagia sistolik.
    • selain itu, resveratrol juga membantu mengurangkan iritasi dan melancarkan perjalanan darah melalui saluran darah.
  • GARLIC COMPLEX
    • setiap 2 tablet mengandungi khasiat 1,000 mg khasiat bawang putih tulen iaitu bersamaan dengan 2 ulas bawang putih.
    • membantu menurunkan paras tekanan darah dan mengawal kolesterol.
  • OSTEMATRIX
    • supplement kalsium yang lengkap dengan vitamin D dan magnesium.
  • OMEGA GUARD
    • mengandungi EPA, DHA, Omega-3
    • merupakan supplement minyak ikan yang paling tulen, 3 kali lebih tumpat dari hati minyak ikan.

 

Testimoni?

Testimoni Darah Tinggi Vivix Shaklee

 

Untuk info lanjut dan untuk mendapatkan supplement Shaklee anda, untuk membantu mengurangkan tekanan darah tinggi anda, hubungi Ummi.

signature 3

*Disclaimer*

Khasiat Garlic Complex Shaklee – Supplement Bawang Putih

Bawang putih sememangnya dikenali untuk menyedapkan lagi masakan kita seharian. Namun, tahukah anda kiranya ia memberikan lebih banyak khasiat dan kebaikan untuk kesihatan kita. Garlic Complex daripada Shaklee merupakan supplement bawang putih yang amat diminati oleh ramai orang kerana khasiatnya yang memang diperakui oleh ramai orang.
Apakah kebaikan bawang putih?
✔ merupakan antibiotic yang membunuh kuman dan bakteria
✔ melindungi tubuh daripada racun yang membawa jangkitan
✔ pengambilan ketika hamil mengurangkan risiko pre-eklampsia (kenaikan tekanan darah dan kadar protein dalam urine)
✔ membantu meningkatkan berat badan bayi
✔ membantu mengurangkan selsema dan sesuai untuk ibu menyusu
Apakah ISTIMEWA nya GARLIC COMPLEX shaklee?
———————————————————————
Berminat? Hubungi kami untuk mendapatkan FREE CONSULTATION!
✎ msg/whatsapp: 0196972866
This entry was posted in Garlic.

Testimoni Garlic Kurangkan Alahan (Allergy)

Garlic ataupun bawang putih mempunyai banyak kebaikan, terutamanya untuk kurangkan alahan (allergy) dan meningkatkan sistem imunisasi. Bawang putih memberikan banyak kebaikan kepada kesihatan, begitu juga dengan Garlic! Customer kami telah mendapat khasiat Garlic!!
Jom saya summarize kan sikit apa khasiat bawang putih dari segi perubatan…

✔ Tekanan darah tinggi
Kolesterol tinggi
✔ Penyakit Jantung Koronari
✔ Serangan Jantung
✔ Atherosclerosis
✔ Mencegah kanser colon, rectal, stomach, breast, prostate, paru-paru
✔ Merawat kanser prostat
✔ Merawat kanser pundi kencing
✔ Merawat kencing manis
✔ Merawat Osteoathritis
dan banyak lagi…….
Allicin yang terdapat dari garlic memberikan banyak kebaikan. Banyak perubahan yang dilakukan untuk menyediakan sumber garlic bagi tujuan perubatan. Jumlah allicin, jumlah bahan aktif di dalam garlic, serta jumlah sumber bau garlic berbeza mengikut kepada cara persediaan. Allicin yang dihasilkan melalui cara menghancurkan garlic tersebut, atau dipotong halus adalah sangat baik.
Garlic Shaklee juga memberikan khasiat yang sama dengan Bawang Putih!!

Jom dapatkan Garlic Shaklee anda dari kami. Kami akan memberikan FREE CONSULTATION kepada anda! Jangan lepaskan peluang.
✎ msg/whatsapp: 0196972866
✍ pm fb: http://bit.ly/PM_Kami
✉ email: suppl3ment4all@gmail.com

**These statements have not been evaluated by Food and Drug Administration**
**These products are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**
 

Khasiat dan Kebaikan Bawang Putih – Garlic Complex Shaklee

Bawang Putih atau juga dikenali sebagai Garlic dalam bahasa inggeris adalah antara bahan yang penting dalam masakan kita. Tetapi, tahukah anda garlic juga baik untuk kesihatan? Bawang Putih atau Garlic kaya dengan banyak khasiat yang berguna untuk kesihatan kita.
Garlic atau Bawang Putih merupakan sejenis herba yang bukan sahaja digunakan dalam masakan, malah juga digunakan sebagai ubatan untuk mencegah dan merawat pelbagai jenis penyakit. 
Antara kegunaan bawang putih atau garlic dari segi perubatan adalah:
  1. Tekanan darah tinggi
  2. Kolesterol tinggi
  3. Penyakit Jantung Koronari
  4. Serangan Jantung
  5. Atherosclerosis
  6. Mencegah kanser colon, rectal, stomach, breast, prostate, paru-paru
  7. Merawat kanser prostat
  8. Merawat kanser pundi kencing
  9. Merawat kencing manis
  10. Merawat Osteoathritis
  11. dan banyak lagi…….

Allicin yang terdapat dari garlic memberikan banyak kebaikan. Banyak perubahan yang dilakukan untuk menyediakan sumber garlic bagi tujuan perubatan. Jumlah allicin, jumlah bahan aktif di dalam garlic, serta jumlah sumber bau garlic berbeza mengikut kepada cara persediaan. Allicin yang dihasilkan melalui cara menghancurkan garlic tersebut, atau dipotong halus adalah sangat baik.
GARLIC SHAKLEE
✔ Dihasilkan daripada bawang putih (garlic) jenis premium
✔ Bawang putih tersebut bebas racun perosak dan ditana secara organik
✔ Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan 100% allicin aktif kekal pada garlic tersebut
✔ Mengandungi pelbagai vitamin E untuk tingkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya dalam tubuh kita
Setiap 2 tablet GARLIC = 1000 mg ekstrak garlic tulen = 2 ulas garlic segar
Antara khasiat dan kebaikan GARLIC SHAKLEE ialah:
❁ Mengandungi spearmint yang membantu mempertingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung
❁ Merupakan antibiotic semulajadi dan selamat dimakan untuk jangka panjang bagi mempertingkatkan sistem imun tubuh dan menghalang penyakit berjangkit seperti selsema
❁ Membantu untuk menghalang alergi seperti sinus, asthma
❁ Mampu menentang bakteria H.pylori dan menghalang ulser gastrik
❁ Menurut kajian, pengambilan 2 – 4 tablet garlic membantu menurunkan darah tinggi
❁ Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam (raksa, plumbum, kadmium) dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia
❁ Membantu menurunkan paras kolesterol
❁ Melindungi Jantung
❁ Menghalang Strok
❁ Membantu mengurangkan pencetusan kejadian kanser – nitrosamine
❁ Membantu menstabilkan glukos dalam tubuh
Berminat? Boleh hubungi kami untuk mendapatkan Garlic Shaklee anda!
Kami akan memberikan FREE CONSULTATION untuk anda mencapai tujuan yang anda inginkan. In Shaa ALLAH… PM kami di link –> http://bit.ly/PM_Kami
Atau… anda boleh direct contact kami melalui:
msg/whatsapp/wechat: 0196972866
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration**

** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**