• Ambil Tahu Tentang Fibroid

    Sejak kebelakangan ini kita sering dengar tentang masalah fibroid kan? Fibroid atau Leiomyomata adalah satu jenis ketumbuhan pada tisu otot rahim, namun ia bukan dikategorikan sebagai cancer. Saiz fibroid seseorang adalah berbeza, ada yang kecil dan ada juga yang besar. Dan ia juga boleh menjadi lebih daripada satu fibroid. Kira-kira 70-80% wanita adalah berpotensi mendapat fibroid, dan 30% daripadanya adalah wanita yang berusia kurang daripada 35 tahun. Tahu tak ada 4 jenis fibroid yang anda perlu tahu. Intramural – membesar di dinding uterus dan juga merupakan jenis fibroid yang sering terjadi Subserosal – tumbuh di luar kawasan uterus tetapi boleh menyebabkan kesakitan kerana saiz dan tekanannya pada organ lain Submusocal…

  • Promosi Si Merah Vivix Disember 2017

    Shaklee ni pandai tau. Awal tahun dah buat promosi ni, hujung tahun pun sama juga nak buat promosi yang sama, sempena penutup 2017. Hebat kan? Si Merah Vivix, sememangnya menjadi pujaan hati ramai orang. Sebab itu, Vivix berada di ranking pertama dalam senarai Top Seller Products di Malaysia. Hebat kan? Sungguhpun harganya mencecah RM475 sebotol for non-member, tapi tetap ramai yang mengamalkan Vivix dalam diet seharian. Sebab, kesan anti oksidannya yang jauh lebih baik berbanding product lain di pasaran, terutama product tempatan. Dan, semestinya, Vivix dihasilkan dari hasil kajian yang sangat terperinci. Kerana Shaklee sentiasa ingin memastikan product nya selamat diamalkan, dihasilkan secara semulajadi, dan paling penting, berkesan. Vivix dihasilkan…

  • Symptom atau Tanda-Tanda Anda Mengalami Fibroid

    Anda tertanya-tanya apakah symptom atau tanda-tanda anda mengalami fibroid? In Shaa Allah, kami akan kongsikan dengan anda untuk panduan anda. Sekiranya anda mempunyai tanda-tanda berikut, anda perlu segera berjumpa dengan pakar untuk mendapatkan kepastian dan untuk mendapatkan rawatan selanjutnya. Antara tanda-tanda tersebut ialah: ✔ rasa tekanan pada pundi kencing atau rektum ✔ kerap membuang air kecil ✔ sembelit dan/atau rasa sakit pada bahagian dubur ✔ rasa sakit semasa melakukan perhubungan seks dengan suami ✔ pendarahan sebelum hari sepatutnya datang haid ✔ period cycle yang tidak tetap atau berlanjutan ✔ pendarahan di antara tempoh datang haid ✔ mengalami masalah senggugut yang teruk ✔ mengalami masalah keguguran yang kerap ✔ mengalami masalah…

  • Apa Itu Fibroid dan Supplement Shaklee Yang Bersesuaian?

    Anda tahu apa itu fibroid? Pernah dengar tentang fibroid? Fibroids adalah satu jenis ketumbuhan pada tisu otot rahim, tetapi bukanlah sejenis barah (cancer). Fibroids boleh terjadi daripada satu saiz yang kecil hinggalah ke besar, ataupun daripada satu ketumbuhan kepada beberapa ketumbuhan. Kali ini, kami nak share dengan anda supplement Shaklee yang bersesuaian untuk bantu kecutkan fibroids ini. sumber dari: http://www.webmd.com/women/uterine-fibroids/ss/slideshow-fibroid-overview Ada 4 jenis fibroids yang anda perlu ketahui iaitu: ⓵ Intramural yang membesar di dinding uterus (paling kerap terjadi) ⓶ Subserosal tumbuh di luar kawasan uterus tetapi boleh menyebabkan kesakitan kerana saiz dan tekanannya pada organ lain ⓷ Submucosal ialah fibroid yang tumbuh di lapisan rahim dan boleh membesar memenuhi…