Berat Badan Turun dengan Omega Guard (Testimoni)

Omega Guard adalah supplement minyak ikan yang terbaik. Dihasilkan daripada hati minyak ikan, bukan lemak ikan tau. Dan ianya 3x lebih tumpat. Tahu tak bahawa minyak ikan dapat membantu menurunkan berat badan. Sebab apa? Kandungan asid lemak omega-3 dalam minyak ikan membantu meningkatkan aliran darah ke otot semasa bersenam. Selain itu, ia juga dapat membantu merangsang enzim yang berperanan dalam menyingkirkan lemak agar lemak dapat dimanfaatkan untuk penghasilan tenaga. Oleh itu, pengambilan supplement minyak ikan adalah salah satu alternatif terbaik dan efektif untuk membantu menurunkan berat badan. Dan lebih baik, jika disenambungkan dengan bersenam.

Tak percaya? Jom kita tengok 2 testimoni ni.

omega-guard-kurus-01

omega-guard-kurus-02

Haaa… Percaya ke percaya? Hehe.

Kalau consistent dan amalkan pemakanan sihat, in shaa Allah, Omega Guard Shaklee dapat membantu.

Nak order Omega Guard? Boleh roger Ummi okeh. Nak supplement lain untuk bantu anda kurangkan berat badan pun, boleh juga. Ada Cinch Shake, Lecithin, ESP, Herblax. Roger Ummi, kita borak-borak.

signature 3

*Disclaimer*

Lecithin, Meal Shakes, Vitalea Children ada Promosi Jun 2016

Walaupun hari ni dah 6 Jun, tapi rasanya masih belum terlewat untuk Ummi kongsikan dengan anda semua, apakah promosi Shaklee bulan Jun 2016 ni. Sempena bulan kelahiran Ummi, Shaklee pun bagi promosi meletops punya.. Hehe.. Sesuai sangatlah dengan bulan Ramadhan..

Promosi Jun 2016

Promosi Jun 2016

 

Jika ingin tahu lebih lanjut tentang 3 supplement hebat ni, boleh click link berikut:

Vitalea for Children – Retail Price: RM 111

Meal Shakes – Retail Price: RM 113.75

Lecithin – Retail Price: RM 52.50

Supplement ini sesuai diamalkan sepanjang bulan Ramadhan ini. Yang dewasa, boleh amalkan Meal Shakes dan Lecithin. Yang kanak-kanak, boleh amalkan Meal Shakes dan Vitalea for Children. Supplement ini membantu anda lebih bertenaga, ceria, tidak rasa lapar, cergas sepanjang hari. In shaa Allah. Ibu hamil, menyusu pun amat digalakkan untuk mengamalkan supplement ini.

Jika ingin ketahui lebih lanjut, boleh pm ummi segera.

signature 3

Makanan Yang Boleh Bantu Menurunkan Berat Badan

Penurunan berat badan bukan hanya bergantung kepada senaman ringan, pemakanan yang sihat, pengambilan supplement semata-mata. Tapi tahukah anda, ada beberapa makanan yang dilihat seperti “tidak sihat”, tetapi membantu anda untuk menurunkan berat badan?
TELUR
☕ Kajian menunjukkan pengambilan sebiji telur setiap hari adalah selamat dan bernutrisi
☕ Makan telur pada waktu sarapan kerana telur kaya dengan protein yang ambil masa untuk digest, oleh itu perut akan rasa sentiasa kenyang, dan anda akan kurang makan selepas itu
STIK
☕ Pakar kesihatan menyarankan untuk kita mengurangkan pengambilan daging merah
☕ Stik tidak selalunya “jahat”, jika diambil pada kadar dan cara yang betul (potong daging tanpa lemak), ia dapat membantu mengurangkan berat badan
☕ Kenapa? Sebab stik juga adalah protein
☕ Makan stik yang banyak protein dan kurang lemak, antaranya tenderloin, sirloin.. tetapi limitkan pengambilan sebesar tapak tangan sahaja
PASTA
☕ Kajian menunjukkan orang yang mengambil makanan berasaskan gandum sehari lebih cenderung untuk kurus dan mengekalkan berat badan yang sihat
☕ Dan kajian yang lain juga menunjukkan bahawa mereka yang makan makanan bijirin penuh boleh membantu membakar lemak di perut
KACANG
☕ Kacang adalah tinggi protein, nutrien, dan serat. Ia membantu menstabilkan kandungan gula dalam darah
☕ Pengambilan kacang mungkin akan menambahkan lemak dalam badan, tetapi ia adalah lebih baik daripada makan kuih atau biskut yang lebih manis
☕ Dalam satu kajian, mereka yang makan segenggam kacang setiap hari adalah lebih langsing

KEJU
☕ Kajian menunjukkan badan kita akan lebih membakar lemak apabila badan kita cukup kandungan kalsium
☕ Jadi, anda boleh makan keju rendah lemak, yogurt, dan susu yang boleh membantu mengurangkan berat badan
☕ Makanan tenusu kaya dengan protein dan bantu anda untuk rasa lebih kenyang
Jadi, untuk anda yang ingin kurangkan berat badan, anda boleh cuba tips ini. Secara ringkasnya, pengambilan protein semasa sarapan boleh membantu anda untuk rasa lebih kenyang, dan anda akan kurang makan selepas itu. Sebab itu, kami akan menyarankan anda untuk mengambil ESP dalam program diet anda!
Hubungi kami untuk dapatkan supplement Shaklee untuk membantu anda!
———————————————————
Puan Shima (SID # 885670)
msg/whatsapp: 0196972866
———————————————————

**Disclaimer**