Apa Perbezaan ESP dan Collagen?

Ramai bertanya, “apa beza ESP dengan Collagen eh?”. “Patut ambil ESP je ke, collagen je”. “Kalau ambil ESP je pun ok kan?”. Ramai keliru dan tertanya-tanya, supplement mana satu bersesuaian dengan masalah mereka, terutama jika melibatkan masalah kulit. Sebab sebenarnya, kedua-dua supplement ni adalah berkhasiat protein. Tapi, protein yang macam mana? Dan semestinya, kita amat memerlukan protein ni kan?

COLLAGEN
Collagen Shaklee dihasilkan daripada sisik ikan merah laut dalam. Tahu tak, stuktur molekul dalam Collagen Shaklee adalah sangat kecil dan mudah diserap dalam badan. Sebab itu, ia sangat berkesan. Collagen merupakan protein istimewa yang terhasil daripada rangkaian asid amino tertentu, dengan nisbah tertentu. Asid amino yang membentuk collagen ialah proline, glycine, hydroxyproline, dan arginine. Ia juga dihasilkan daripada hidrogen, karbon, dan oksigen. 30% protein dalam badan kita adalah collagen. Dan tahukah anda bahawa ada bahagian tertentu dalam badan yang tinggi kandungan collagen seperti kuku, rambut, kulit, mata, otot, dan sendi.

Jadi, cuba fikir. Perlukan collagen?

ESP
ESP ialah nama singkatan bagi Energizing Soy Protein. Ianya dihasilkan daripada soya non-GMO yang juga merupakan sumber protein terbaik. Protein ini membekalkan asid amino dalam keseluruhan badan dan membantu menggalakkan pertumbuhan sel yang sihat.

Jadi, perlukah ESP? Fikirkan.

Jika digabungkan collagen dan ESP? Macam mana?

COLLAGEN DAN ESP

Ia diibaratkan macam kita nak bina satu rumah (badan) yang kukuh (read: sihat). Kalau kita nak bina rumah, mesti tak nak rumah tu senang roboh kan? Sebab rumah ni adalah tempat perlindungan kita. Samalah macam badan kita juga. Bayangkan asid amino dalam ESP adalah batu bata, manakala collagen adalah simennya. Bila digabungkan, betapa kukuhnya “rumah” tu. Sebab, masing-masing melengkapi antara satu sama lain.

Dah faham kenapa perlunya ESP dan Collagen Shaklee?

Tambahkan pula, collagen asal dalam badan kita ni semakin berkurangan, terutama apabila usia menginjak ke umur 30 tahun. Nak tahu time bila collagen kita sangat tinggi dalam badan? Bila time baby. Cuba usap kulit baby. Licin, gebu, mulus je kan? Anda sekarang?

So, jangan berlengah. Cepat dapatkan ESP dan Collagen Shaklee dari Kak Mah.

Pentingkah Collagen untuk Sendi (Lutut)

Umum tahu, masalah sendi ni adalah satu kebiasaan terutama di kalangan orang tua dan wanita. Namun ramai juga di awal peringkat usia (30 atau 40-an) telah mula merasakan masalah kesihatan sendi terutama di bahagian lutut.

Bahasa saintifik untuk masalah sendi ini ialah Osteoathritis. Sendi mula rasa keradangan, kalsium berkurangan, menyebabkan lutut atau sendi lain rasa sakit. Pergerakan menjadi terbatas. Yang umat Islam, sukar untuk solat dengan betul. Terpaksa solat duduk. Masalah lutut ini menyebabkan sukar untuk membengkokkan lutut seperti mereka yang lain. Sakitnya, Allah saja yang tahu.

Osteoathritis (OA)

 

Collagen merupakan komponen terbesar untuk menghubungkan tisu-tisu dalam badan. Ia juga penting untuk kulit, saraf. Lebih kurang 30% daripada protein dalam badan adalah berasaskan collagen. Collagen membantu mengembalikan keanjalan pada sendi, mengurangkan kekejangan dan keradangan.

Sebab itu, ramai pengguna Shaklee yang mengamalkan Shaklee Collagen Powder merasakan perubahan yang amat ketara pada masalah lutut, terutamanya. Jom lihat beberapa testimoni pengambilan Collagen Shaklee secara consistent.

Dulu nak solat pun sakit, kini dah hilang.

Kesan seawal 5 sachet pengambilan.

Muka lembap, parut hilang. Lutut pun tak sakit dah.

 

Alhamdulillah. Semuanya dengan izin Allah.

Berminat nak cuba Shaklee Collagen Powder? Boleh roger Ummi sekarang.

*Disclaimer*

Promosi Collagen Disember Ini

Shaklee ni macam tahu-tahu je bila masuk bulan Disember, ramai yang nak mendirikan rumahtangga. Bila dah nak sampai hari bersejarah ni, of course la bakal pengantin nak kulit berseri, glowing, anjal gitu. Kan? Sebab tu la Shaklee berikan promosi yang sangat best ni.

Promosi Disember 2016

Promosi Disember 2016

 

SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Beli 2, less 5% • RM566.20

atau

Beli 6, free 1 • RM1,788

  • boleh dapat FREE membership (jimat RM68.90)
  • terus dapat beli dengan harga ahli (discount 10-20%)
  • cashback bonus RM114
  • free postage (jimat RM10.60)

atau, uolls boleh register membership shaklee, dan dapatkan promosi carotomax buy 1+1 dengan setiap belian barang bernilai 150 uv. promotion ni hanya terhad untuk ahli shaklee sahaja.

Orait. Nak order Shaklee, cepat roger ahkak sekarang.

signature 3

Promosi Sihat, Cantik, Berseri Bersama Shaklee

Mesti ramai yang telah pun tahu, bulan Disember 2014 ini adalah promosi untuk sihat, cantik, berseri bersama dengan Shaklee.. Mana tidaknya, 3 supplement hebat ada promosi berganda, khas untuk rakyat Malaysia yang inginkan kulit sihat dan berseri selalu. Jadi, ingin kami share dengan anda sekali lagi, ada 3 PROMOSI HEBAT!!!

Tunggu apa lagi.. Anda juga berpeluang untuk mendapatkan FREE MEMBERSHIP melalui pembelian promosi ini. Bagaimana? Boleh PM kami, dan kami akan kongsikan caranya.
———————————————————
Puan Shima (SID # 885670)
msg/whatsapp: 0196972866
pm fb: http://bit.ly/PM_Kami
Pengedar Shaklee di Seremban / Damansara
———————————————————

**Disclaimer**

Promosi Tergempar Shaklee – Collagen Powder

Shaklee mengeluarkan notis tergempar! Shaklee Collagen Powder (SCP) akan diberhentikan jualannya buat seketika (selama 9-12 bulan) kerana SCP akan di re-formula kan. Oleh itu, Shaklee memerlukan masa untuk mendapatkan kelulusan KKM. Sementara ingin mendapat kelulusan tersebut, maka SCP tidak dijual pada 2015. So, untuk memastikan pengguna Shaklee masih boleh menikmati khasiat collagen ini, Shaklee menawarkan satu promosi tergempar!!
Hanya sehingga 31 Disember 2014 ini, beli 3 kotak Shaklee Collagen Powder, anda akan mendapat benefit berikut:
✎ FREE 1 kotak SCP (worth RM298)
✎ FREE keahlian Shaklee (jimat RM65)
✎ Diskaun 20% kerana mendaftar sebagai ahli
Pssss: Dengar cerita SCP telah mula kehabisan stok! Aik, belum apa-apa, dah habis stok ke? Laku sungguh ni. Hehe.. Tapi anda jangan risau, Shaklee telah re-stok semula. Jadi, jangan tunggu lama-lama. Hubungi kami sekarang untuk dapatkan SCP anda!!
Click link ini untuk:
———————————————————
Puan Shima (SID # 885670)
msg/whatsapp: 0196972866
pm fb: http://bit.ly/PM_Kami
Pengedar Shaklee di Seremban / Damansara
———————————————————

**Disclaimer**