• Promosi Ramadhan 2019

    Alhamdulillah, bertemu kita di bulan Mei 2019. In Shaa Allah, Ramadhan bakal menjelma. Kita start puasa 6 Mei kan? Mudahan kita semua dikurniakan kesihatan yang baik, dipermudahkan segala urusan untuk beribadah di bulan Ramadhan nanti. Jom kejar pahala bersama. Oleh itu, untuk kita kekal cergas dan cerdas, adalah sangat penting untuk kita mengamalkan pemakanan sihat, diet seimbang. Paling penting, kena banyak minum air supaya kekal hidrasi. Maklumlah, cuaca panas sekarang ni. Kadang tu terasa bahang nya juga kan. So, kena start amalkan supplement dan gunakan skincare yang terbukti berkesan supaya lebih nampak gorgeous masa raya nanti. Nak ke nak? Shaklee ada promosi best sangat untuk anda sempena Ramadhan ni. Nak…

  • 5 Sebab Puasa tu Sangat Bermanfaat

    Puasa ni, selain daripada kewajipan kita sebagai umat Islam untuk menunaikan ibadah puasa ni, tapi sebenarnya, puasa ni ada lebih banyak manfaat, terutama dari segi kesihatan. Sebab itu, ada juga non-muslim yang cuba untuk berpuasa, terutama mereka yang nak badan rasa lebih ringan, bertenaga. But of course, cara mereka berpuasa lain daripada umat Islam berpuasa. Apabila seseorang itu telah baligh, maka wajiblah baginya untuk berpuasa di bulan Ramadhan. Umur seseorang itu untuk baligh, berbeza-beza. Sebab itu, ada juga ibu bapa yang mengajar anak mereka untuk berpuasa pada usia yang awal. Seperti 4, 5, 6 tahun. Pada permulaan tu, dah semestinya, banyak karenah mereka. Dan kita sebagai ibu bapa pun, jangan…

  • Kenapa Anda Perlukan Performance Drink Semasa Berpuasa?

    Sedar tak sedar, sekali lagi kita akan bertemu dengan bulan Ramadhan tak lama lagi. Betul tak? Alhamdulillah, kerana Allah masih mengizinkan kita untuk bertemu dengan Ramadhan lagi. Excited sangat kan? Bulan ni lah kita boleh meningkatkan amalan kita untuk dapatkan keberkatan Allah. Tapi, ada masanya kerana kekangan kerja, cara kerja membuatkan kita rasa letih, tak bermaya. Jadi, bila nak sampai waktu berbuka tu, melepet masing-masing sebab tak larat kan? Bukan kanak-kanak baru nak belajar puasa je gitu. Yang dah dewasa pun apa kurangnya. Masa bulan puasa, kita tak boleh makan dan minum. Namun rutin harian berjalan seperti biasa. Jadi, bila kurang air, kita rasa dehidrasi. Dan bila tak makan, kita…

  • Selamat Berpuasa dan Salam Ramadhan

    Alhamdulillah. Bertemu kita dengan Ramadhan tahun ini. Semoga segala amal ibadah kita diterima Allah. Sama-samalah kita memperbanyakkan amal ibadah. Bukan setakat solat 5 waktu, tapi juga perbanyakkan bacaan Al-Quran dan terjemahannya, selawat, zikir, solat-solat sunat, solat terawikh. Jika anda inginkan supplement yang boleh membantu anda kekal bertenaga sepanjang hari, boleh dapatkan Set Ramadhan dari KakMah. In Shaa Allah, dengan izin-Nya, anda boleh rasakan kelainan berpuasa dengan supplement Shaklee. Hubungi KakMah untuk order. ESP bakal masuk stok pada minggu hadapan. Jadi, boleh pre-order bermula sekarang (beserta payment). *Disclaimer*

  • Tips Untuk Ibu Menyusu Supaya Susu Tak Drop Semasa Puasa

    In Shaa Allah, bermula 27 Mei 2017 ni, kita akan dipertemukan dengan bulan Ramadhan. Semoga Allah merahmati dan menemukan kita semula dengan bulan Ramadhan ni kan. Ibu-ibu yang menyusukan baby, mesti susah hati kan? Kebiasaannya, pada pandangan umum, susu drop masa bulan puasa. Sebab, kurang minum air. Berbanding dengan semasa tak berpuasa. Air memang all the time minum, so susu tu, in shaa Allah, mencukupi. Bila tak puasa, macam mana? In shaa Allah, ada tips untuk anda, agar production susu kekal maintain walaupun sedang berpuasa. Paling penting, kena amalkan makan buah kurma ketika sahur, terutamanya. In shaa Allah, dengan kurma ni lah, kita dapat bertahan hingga ke petang, rasa bertenaga,…