• 6 Sebab Ibu Hamil Jangan Abaikan Supplement Semasa Hamil

    Bila disahkan hamil oleh pakar perubatan, kebiasaannya perkara pertama yang dinasihatkan oleh pakar adalah makan vitamin (supplement). Macam-macam bekalan supplement yang diberikan oleh pakar, dengan tujuan untuk membantu dan menyokong kesihatan kandungan sepanjang kehamilan. Tapi……. masih ramai lagi yang masih culas dan tak mahu makan supplement. Tahu tak betapa pentingnya pengambilan supplement ni? Well, kalau anda yakin pemakanan anda tu lengkap (read: sangat lengkap) dan dijamin bersih, tiada bahan kimia, semulajadi, then anda mungkin boleh skip supplement (highly not recommended). Ada 6 sebab utama kenapa anda tak boleh abaikan pengambilan supplement ketika hamil. Membantu mengurangkan risiko kelahiran bayi pramatang Membantu mengurangkan risiko kecacatan bayi ketika hamil Membantu memberi tenaga dan…

  • Kesan Kekurangan Vitamin B

    Vitamin B ada pelbagai jenis. B12, B6, B7, dan pelbagai lagi vitamin B. Asid folic yang ibu hamil kena makan tu pun adalah salah satu vitamin B tau. Kita sebenarnya amat memerlukan vitamin B dalam kehidupan seharian. Kekurangan vitamin B boleh mengakibatkan beberapa masalah atau kesan pada kita. Nak tahu apa? B12 Anda mudah berasa letih, lemah, mengalami masalah sembelit, atau tertekan. Kerang dan hati lembu adalah antara sumber makanan tinggi dengan vitamin B12. B6 Sistem imun anda lemah, maka anda kerap atau mudah untuk tidak berasa sihat. Anda mudah tertekan atau keliru. Bibir mudah kering. Antara sumber makanan yang tinggi dengan vitamin B6 ialah kacang kuda, hati lembu, dan…

  • Penyakit Bell’s Palsy – Ketahui Simptomnya

    Pernah dengar tentang penyakit Bell’s Palsy? Siapa pernah tengok drama “Aku Bukan Bimbo” lakonan Shaheizy Sam tu, mesti perasan ada satu plot dimana, Dani Ikram (lakonan Shaheizy) ada menghadapi satu penyakit. Ummi tak tengok sangat cerita ni. Tapi ada satu episod tu, Elsuraya tu baru tahu tentang penyakit Dani ni. Eh. Terlajak pula cerita tentang drama tu ya. Nak tahu lebih lanjut, p tonton sendiri. Ummi tak layan drama ni. Hehe.. Ok2, berbalik kepada penyakit dalam drama tu. Haaa.. Itulah dia penyakit yang dikenali sebagai Bell’s Palsy. Ada orang beranggapan, Bell’s Palsy adalah Stroke. Tapi betul ke Bell’s Palsy tu Stroke? Sama ke simptom dia? Sama ke kesan dia? Ummi…

  • Bantu Tingkatkan Kesuburan Pasangan Dengan Set Bajet Shaklee (Tak Sampai RM500)

    Masalah kesuburan yang tidak serius masih boleh diusahakan dengan mengamalkan pemakanan sihat yang boleh membantu meningkatkan tahap kesuburan suami dan isteri. Tapi zaman sekarang ni, susah nak dapat makanan yang sihat, segar, dan berkhasiat. Kalau ada pun, kena masak dengan cara sendiri. Kebanyakan pasangan sekarang ni, dua-dua kerja. Jadi, tak berapa sempat nak masak sendiri kan? Oleh itu, anda boleh mengambil inisiatif lain iaitu dengan mengamalkan supplement. Ramai beranggapan supplement ni mahal. Terutama bila sebut supplement Shaklee. Ya ke mahal? Betul ke? Ish..ish..ish.. Supplement Shaklee ni sebenarnya tak mahal pun. Berbaloi dengan tempoh penggunaan dia, berbaloi jugalah dengan khasiat dia. Nama pun supplement semulajadi kan. Jadi, kepada anda yang mencari…

  • Khasiat B-Complex Shaklee

    Supplement B-Complex yang terbaik adalah supplement yang mengandungi kesemua vitamin B yang diperlukan dan jumlah kesemua vitamin B tersebut adalah sebanyak 8 vitamin iaitu B1, B2, B3, B5, B6, B12, Asid Folic, dan Biotin. B-Complex Shaklee mengandungi kesemua khasiat vitamin B ini. Kesemua 8 vitamin B ini diperlukan untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna. Apakah Khasiat B-Complex Shaklee? B-Complex Shaklee ini sesuai untuk diambil oleh mereka yang ingin hamil dan sedang hamil kerana kandungan asid folic nya yang semulajadi dengan kadar kebolehserapan yang tinggi dan berkualiti. Harga pasaran B-Complex Shaklee sangat murah iaitu hanya RM53.75, dan ianya tahan selama 4 bulan! Berminat untuk dapatkan B-Complex? Hubungi kami sekarang! ———————————————————…