• 5 Steps Untuk Kenal Jenis Kulit Wajah

    Ada kalanya, bila kita nak cari skincare ataupun supplement yang sangat sesuai dengan kulit kita, kita tak tahu macam mana nak beritahu pada consultant atau distributor atau salesgirl tentang masalah kulit yang kita alami. Kulit wajah kita ni ada pelbagai kategori / jenis kulit. Penting untuk kita tahu sendiri jenis kulit kita supaya mudah untuk kita mencari produk bersesuaian. Paling biasa kita dengar ialah kulit kering, kulit berminyak, atau pun kombinasi kulit kering+berminyak. Bagaimana kita nak tahu jenis kulit kita ni macam mana? KakMah nak share dengan anda 5 steps untuk anda kenal pasti jenis kulit wajah anda. Step ini anda boleh buat di rumah, senang sahaja. Step 1: Cuci…

  • Cara Mengatasi Masalah Kulit Kering

    Ramai di antara kita mengalami masalah kulit kering, terutamanya jika sentiasa berada dalam persekitaran yang sejuk seperti bilik penghawa dingin, tahap kelembapan tinggi. Keadaan seperti ini boleh menyebabkan kulit bertambah kering. Ada beberapa tips boleh dilakukan untuk mengatasi masalah kulit kering ini. Antaranya ialah minum banyak air, pakai masker, jaga pemakanan, dan pemilihan skincare yang betul. Bila sebut tentang skincare ni, KakMah harap, anda semua tidak terpedaya untuk membeli regimen skincare di pasaran hanya kerana iklan da-bomb. Tapi pastikan skincare yang anda gunakan adalah semulajadi dan selamat daripada bahan kimia berbahaya. Supaya kulit anda tidak bertambah rosak akibat penggunaan skincare yang salah. Kekurangan nutrisi di dalam badan adalah antara penyebab…

  • Result Full Blood Test Mengejutkan

    Baru-baru ni, kat ofis KakMah ada buat ujian saringan darah. Untuk check tahap kesihatan melalui ujian darah. Selain daripada check benda asas berkaitan dengan darah kita seperti hemoglobin, total red/white blood cells, platelet, ada juga ujian lain untuk check tahap kesihatan hati, buah pinggang, gout, kencing manis, cholesterol, thyroid, rheumatoid athritis factor, hepatitis B, h.pylori. Sepanjang KakMah kerja kat sana, memang selalu ofis ni buat Ujian Saringan Darah gini. Tapi, of course kena bayar sendiri. Hehe. Sebelum ni KakMah tak terfikir pun untuk buat, tapi sebab KakMah fikir, KakMah perlu tahu tahap kesihatan KakMah, terutama selepas 6 tahun mengamalkan supplement Shaklee ni. KakMah buat tambahan test untuk check existence of…

  • Resveratrol Untuk Kulit Yang Sihat

    Tahu tak apa itu Resveratrol? Resveratrol adalah salah satu nutrisi yang terdapat di dalam supplement Shaklee yang paling mantap iaitu, VIVIX. Kehadiran resveratrol di dalam vivix menjadikannya supplement anti-aging, anti-oxidant yang paling berkesan. Sebab tu, ramai yang mencari vivix untuk kesihatan kulit mereka kerana kandungan resveratrol bersama dengan polifenol, memberikan khasiat terbaik untuk menyihatkan sel kulit. Resveratrol dikenali sebagai anti-oksidan semulajadi yang terdapat di dalam jumlah yang tinggi di kalangan buah-buahan tertentu, antaranya ialah anggur. Sebab itu, Vivix dihasilkan daripada bahan yang sememangnya tinggi khasiat resveratrol seperti Anggur Muscadine (sebiji harga mencecah RM100 tau), Purple Carrot, Elderberry, dan Japanese Knotweed. Bagaimana Resveratrol membantu Menyihatkan Kulit? Kulit kita memerlukan khasiat collagen…

  • Kulit Berjerawat Semakin Hilang Dan Pudar – Testimoni

    Wanita terutamanya, ada hormon tertentu yang kadangnya tidak stabil. Jika dulu, mungkin kulit putih bersih, tulus murni. Tapi bila dah masuk ke suatu alam yang lain seperti alam pembelajaran, dengan terdedahnya kepada radikal bebas seperti stress, maka hormon pun mulalah berubah. Jerawat pun mula menjengah tak kira masa. Dah tu, sukar pula nak surut dan hilang parutnya. Pernah alami masalah sedemikian? Begitu juga dengan Puan Sya Madeena yang mula mengalami masalah kulit iaitu jerawat yang teruk apabila masuk alam universiti. Pernah mencuba produk yang mengandungi chemical, hasilnya memang cepat tapi kemudiannya bertambah teruk. Akhirnya, tekad untuk consistent mengamalkan supplement Shaklee dan terus jatuh cinta. Jom kita ikuti kisah Puan Sya…