Apa Itu Resveratrol?

Pernah dengar tentang resveratrol? Adakah anda tahu apakah yang dimaksudkan dengan Resveratrol?

RESVERATROL

Tahu tak dalam vivix terdapat khasiat komponen resveratrol yang 10 kali lebih berkesan daripada resveratrol biasa kerana digabungkan dengan polifenol untuk membantu menghasilkan sel yang sihat sehingga ke peringkat DNA.

Resveratrol merupakan sejenis sebatian polifenol yang yang mengandungi anti oksidan yang sangat tinggi. Resveratrol adalah bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan untuk melindungi diri dari jangkitan kuman, kulat, tekanan, sinar UV, dan banyak lagi. Polifenol adalah daripada kumpulan phytonutrien yang juga terdapat secara semulajadi dalam tumbuhan. Polifenol juga kaya dengan anti oksidan dan melindungi sel daripada rosak secara efektif.

Antara tumbuhan yang mengandungi resveratrol yang tinggi adalah anggur muscadine, raspberi. Resveratrol telah dibuktikan dalam pelbagai kajian, dapat membantu melindungi sel, menyihatkan sel, awet muda, dan banyak lagi.

jadi, kenapa VIVIX?

Vivix dihasilkan daripada anggur muscadine, japanese knotweed, elderberry, dan purple carrot. Disebabkan itu,  vivix supplement anti oksidan yang sangat hebat. Tahukah anda, 1 sudu vivix bersamaan dengan khasiat resveratrol dalam 100 gelas wine.

Hebat kan?

Jom sama-sama amalkan 1 sudu vivix setiap hari untuk kesihatan yang lebih baik.

roger ummi untuk order vivix anda hari ini juga.

Promosi Vivix Sangat Jimat

Ummi sangkakan dah update tentang promosi bulan awal tahun (Januari 2017). Rupanya belum lagi ya? Hehe. Maaf. Biasalah, sibuk melayan karenah anak-anak, disamping bisnes Shaklee yang semakin maju ni. Alhamdulillah.

Ni ummi nak share, bulan ni promosi super tonic anti oxidant, anti aging, anti cancer shaklee iaitu VIVIX. Ya, pembelian vivix bulan ni membantu anda untuk lebih jimat dan berpeluang dapat cashback bonus yang banyak. Pada yang belum pernah mencuba vivix, inilah masanya.

Promosi Januari 2017

 

Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan botol vivix anda hari ini juga. Grab promosi ini dan nantikan 15 Februari untuk anda dapatkan cashback bonus anda tu.

Nak tahu kenapa vivix ni best?

Click link ini untuk tahu apa istimewanya vivix.

Click link ini untuk tahu kaitan vivix dan DNA kita.

Info lanjut, boleh roger Ummi okeh.

Pentingnya Telomeres dalam Kromosom DNA Kita

Adakah anda pernah dengar tentang TELOMERES? Yang mana belajar biologi, atau kedoktoran, rasanya pasti familiar dengan perkataan telomeres ni. Betul tak? Kak Mah ni bukan doktor, tapi hari ni Kak Mah nak share dengan anda apa tu telomeres.

Telomeres Shortening

Telomeres ni merupakan bahagian yang sangat penting dalam sel kita. dan kondisinya mempengaruhi bagaimana sel-sel kita akan/boleh hidup.

Ibarat tali kasut.

Anak baru masuk sekolah kan? Cuba tengok di hujung tali kasut sekolah anak, ada satu lapisan plastik. Apa terjadi bila lapisan plastik tu semakin lusuh atau rosak? Tali kasut tidak berfungsi dengan baik dan tak boleh digunakan lagi. Ia boleh menjadi lusuh dan rosak. Begitu jugalah ibaratnya dengan telomeres.

Telomeres ni adalah “TOPI” di akhir setiap rangkaian DNA yang melindungi kromosom kita, seperti lapisan plastik tali kasut tadi. Tanpa telomeres, sel-sel kita tidak dapat berfungsi dengan baik kerana DNA telah pun rosak.

Tahukah anda, sel-sel kita ini berpecah dan menduplikasi dirinya sendiri setiap hari. Bila sel duplicate, secara automatic telomeres ni juga akan memendek secara semulajadi (rujuk gambar). Semakin berusia kita, semakin pendeklah telomeres ni.

Telomeres yang telah pun pendek tidak bermaya untuk melindungi kromosom DNA kita daripada rosak. Ini yang boleh menyebabkan usia sel kita berhenti berfungsi secara semulajadi. Risiko mendapat penyakit kritikal seperti kanser menjadi semakin tinggi.

Telomeres juga boleh memendek disebabkan beberapa pertambahan faktor seperti stress, merokok, obestiti, diet tidak sihat, kurang bersenam.

Jadi, bagaimana kita dapat memastikan telomeres kita ini berfungsi dengan baik dan kekal panjang?

Menurut kajian landmark study shaklee, supplement VIVIX mampu melindungi telomeres kita, dan kajian juga menunjukkan pengamal VIVIX memiliki telomeres yang 11% lebih panjang berbanding mereka yang bukan pengamal supplement shaklee.

Disebabkan itu, VIVIX dikenali juga sebagai supplement yang membantu menjadikan diri awet muda dan anti aging.

Wow.
Best ke best?

Jadi, apakah pilihan anda?
Nak biarkan telomeres jadi kekal panjang, atau memendek?

Nak cuba vivix? Boleh roger Kak Mah okeh.

Kenapa Saya Jatuh Cinta Dengan Vivix?

Kalau nak bercerita tentang produk favorite, semua produk Shaklee pun jadi favorite saya tau. Sebab saya memang amalkan kebanyakan produk Shaklee, sejak tahun 2012. Daripada supplement, skincare (NutriWhite), dan juga get clean products (sabun basuh baju, softener, etc). Kalau nak cerita tentang satu-satu supplement tu, memang panjang satu entri ni nanti. Hehe.

Tapi baru-baru ni saya amat menggemari dan jatuh cinta dengan Vivix, supplement anti oksidan tertinggi dan kuat. Pertama kali try Vivix semasa berpantang baru ni (September – November 2016). Disebabkan bersalin anak kedua, jarak anak pun dekat, saya perlu segera pulih dari luka bersalin (sebab saya ada jahitan selepas bersalin). Bila jarak anak dekat, perhatian lebih kepada si sulung, supaya dia tak terasa diabaikan. Kalau masa berpantang anak pertama, time baby tidur, kita boleh tidur. Tapi lahirnya baby kedua, time baby tidur, masa tu la kita spend time dan layan anak pertama. So, walaupun berpantang, saya uruskan juga Aisy. Mandikan dia, buatkan susu (or sometimes, breastfeed juga), tidurkan dia.

Vivix juga boleh diamalkan semasa Berpantang

Vivix juga boleh diamalkan semasa Berpantang

Alhamdulillah, selepas saya amalkan Vivix, saya lebih bertenaga. Walaupun tidur lambat (around pkl 11-12 pm), saya tetap bertenaga keesokan harinya. Jahitan bersalin pun cepat tertanggal. Dan saya mampu uruskan anak sulung saya. Walaupun permulaannya agak sukar sebab belum biasa lagi, dengan anak tantrum nya. Tapi lama-kelamaan, Alhamdulillah, semakin teratur.

Susu badan? Alhamdulillah, memang banyak. Dan cukup for both kids. Ya, saya continue breastfeeding si abd Aisy. In shaa Allah, sampai umur 2 tahun. Sebab memang itu niat saya dulu. Semoga Allah permudahkan. Ameen.

Uolls terutama yang dah ramai anak tu, silalah cuba vivix. Nanti kita pun awet muda tau. Sihat luaran dan dalaman. Jika baru lepas bersalin pun, amat digalakkan amalkan Vivix. Terutama yang bersalin secara pembedahan (ceaser). In shaa Allah, cepat sihatnya.

Kalau nak tahu lebih lagi tentang Vivix dan nak order Vivix, roger ahkak okeh.

signature 3

Apa Istimewanya Vivix Shaklee?

Vivix, Vivix, Vivix.

Apa yang istimewanya sangat Vivix dari Shaklee ni? Kenapa ramai orang sukakan Vivix walaupun harganya mahal? Kenapa orang masih sanggup melaburkan sejumlah wang untuk membeli Vivix dan bukan supplement lain?

Sepertimana yang viral baru-baru ini, sebuah rawatan tradisional mengenakan cas sehingga berpuluh ribu ringgit untuk masalah kesihatannya. Dan pesakit sanggup menggadaikan rantai tangan untuk membayar kos rawatan tersebut. Allahuakbar. Cubalah cari alternatif lain untuk masalah kesihatan anda. Pilih rawatan yang lebih relevant dan berbaloi.

Salah satu pilihan anda adalah dengan membeli sebotol Vivix, yang tinggi antioksidan ni.

Meh tengok dulu keistimewaannya.

Vivix dihasilkan daripada 4 bahan istimewa yang tinggi anti oksidan, dan memberikan khasiat tersendiri

Vivix dihasilkan daripada 4 bahan istimewa yang tinggi anti oksidan, dan memberikan khasiat tersendiri

Vivix adalah supplement yang tinggi antioksidan dan yang terbaik untuk membantu masalah penyakit kronik.

Vivix adalah supplement yang tinggi antioksidan dan yang terbaik untuk membantu masalah penyakit kronik.

 

Jadi, dah faham kenapa harga sebotol vivix mahal? Pihak Shaklee menjalankan research bertahun-tahun untuk menghasilkan supplement anti oksidan ini. Sebab tu juga, yang mana dah pernah cuba vivix, memang terus jatuh cinta dan consistent amalkannya. Walaupun berharga RM475 sebotol, tapi kesannya amat berbaloi. Apalah sangat jika ingin dibandingkan dengan nilai kesihatan kita kan?

Faham ke faham?

Kalau faham dan anda ingin mencuba dan berikhtiar dengan mengamalkan supplement Vivix ini, bolehlah hubungi saya untuk dapatkannya. In shaa Allah, saya akan bantu anda sebaik yang boleh.

signature 3

*Disclaimer*