• Berhenti Merokok dengan Resveratrol

    Adakah anda seorang perokok tegar? Adakah anda pernah terfikir untuk berhenti merokok tapi tak tahu cara paling baik untuk berhenti? Konon tekad nak berhenti, tapi bila disogok dengan rokok, kalah juga akhirnya kan. Adakah anda telah berkeluarga? Adakah anda sayangkan pasangan dan anak-anak anda? Pelbagai persoalan timbul apabila seseorang itu merokok. Tak fikir keluarga ke? Tak nak berhenti ke? Ada sesetengah orang tu nak berhenti, tapi bak kata pepatah, angat-angat tahi ayam. Kata je lebih, buatnya idok. Sudahnya sampai bila pun tak berjaya nak berhenti merokok. Kak Mah nak share salah satu ikhtiar yang anda boleh ambil untuk bantu anda berhenti merokok dengan cara selamat, dengan izin Allah. Pernah dengar…

  • Kurangkan Bacaan Gula Dalam Darah Dengan Vivix

    Penyakit kencing manis atau diabetes merupakan salah satu masalah kesihatan utama di negara kita. Kandungan gula yang tinggi di dalam darah ini bukan hanya boleh terjadi dikalangan yang berusia (40-50 tahun ke atas), malah, seawal usia 20an juga boleh mengalami bacaan gula yang tinggi dalam darah. Pemakanan yang tidak seimbang, kurang senaman adalah antara faktor kenapa hal ini boleh terjadi. Baru-baru ini, sahabat Kak Mah berkongsi cerita dimana rakan sekampungnya meninggal dunia akibat kencing manis, di usia yang sangat muda. Baru mencecah 30 tahun. Mengikut perkongsian sahabat Arwah, beliau memang gemar minum air gas. Kadang-kadang sehingga berbotol-botol dalam satu hari. Innalillahi wainna ilaihiraji’un. Semoga kita semua dihindari daripada masalah seperti…

  • Apa Itu Resveratrol?

    Pernah dengar tentang resveratrol? Adakah anda tahu apakah yang dimaksudkan dengan Resveratrol? RESVERATROL Tahu tak dalam vivix terdapat khasiat komponen resveratrol yang 10 kali lebih berkesan daripada resveratrol biasa kerana digabungkan dengan polifenol untuk membantu menghasilkan sel yang sihat sehingga ke peringkat DNA. Resveratrol merupakan sejenis sebatian polifenol yang yang mengandungi anti oksidan yang sangat tinggi. Resveratrol adalah bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan untuk melindungi diri dari jangkitan kuman, kulat, tekanan, sinar UV, dan banyak lagi. Polifenol adalah daripada kumpulan phytonutrien yang juga terdapat secara semulajadi dalam tumbuhan. Polifenol juga kaya dengan anti oksidan dan melindungi sel daripada rosak secara efektif. Antara tumbuhan yang mengandungi resveratrol yang tinggi adalah anggur…

  • Promosi Vivix Sangat Jimat

    Ummi sangkakan dah update tentang promosi bulan awal tahun (Januari 2017). Rupanya belum lagi ya? Hehe. Maaf. Biasalah, sibuk melayan karenah anak-anak, disamping bisnes Shaklee yang semakin maju ni. Alhamdulillah. Ni ummi nak share, bulan ni promosi super tonic anti oxidant, anti aging, anti cancer shaklee iaitu VIVIX. Ya, pembelian vivix bulan ni membantu anda untuk lebih jimat dan berpeluang dapat cashback bonus yang banyak. Pada yang belum pernah mencuba vivix, inilah masanya.   Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan botol vivix anda hari ini juga. Grab promosi ini dan nantikan 15 Februari untuk anda dapatkan cashback bonus anda tu. Nak tahu kenapa vivix ni best? Click link ini untuk tahu…

  • Pentingnya Telomeres dalam Kromosom DNA Kita

    Adakah anda pernah dengar tentang TELOMERES? Yang mana belajar biologi, atau kedoktoran, rasanya pasti familiar dengan perkataan telomeres ni. Betul tak? Kak Mah ni bukan doktor, tapi hari ni Kak Mah nak share dengan anda apa tu telomeres. Telomeres ni merupakan bahagian yang sangat penting dalam sel kita. dan kondisinya mempengaruhi bagaimana sel-sel kita akan/boleh hidup. Ibarat tali kasut. Anak baru masuk sekolah kan? Cuba tengok di hujung tali kasut sekolah anak, ada satu lapisan plastik. Apa terjadi bila lapisan plastik tu semakin lusuh atau rosak? Tali kasut tidak berfungsi dengan baik dan tak boleh digunakan lagi. Ia boleh menjadi lusuh dan rosak. Begitu jugalah ibaratnya dengan telomeres. Telomeres ni…