• Promosi Vivix untuk Ahli Baru Daftar

    Nyampah tau Shaklee ni. Buat promosi untuk mereka yang daftar keahlian Shaklee dalam bulan November 2017 ini sahaja. Yang memang dah sedia ada SID macam KakMah ni, tak boleh lah nak grab offer yang sangat menguntungkan ni. Sememangnya, offer ni memang sentiasa dinanti-nantikan oleh SID sebab JIMAT sangat. So, pada mereka yang memang dah mula jatuh cinta dengan Vivix, tapi belum register keahlian, bolehlah grab offer ni cepat. Jangan terlepas keretapi pula tau. Jimat pembelian sehingga RM155 sebab…. Jimat sehingga 15% berbanding harga bukan ahli, RM475 sebotol Jimat lagi 5% discount KHAS untuk yang baru daftar DAN beli twinpack vivix Jimat berganda lagi sebab boleh dapat cashback bonus ≈ RM36…

  • Jangan Abaikan Masalah Tekanan Darah Tinggi

    Tekanan darah tinggi ni merupakan pembunuh # 1 yang paling senyap di dunia. Ia dikatakan sebagai pembunuh senyap kerana ia jarang menunjukkan simptom yang ketara. Tekanan darah tinggi boleh menyerang sesiapa sahaja, tidak kira wanita atau lelaki, tua atau muda. Persekitaran boleh menyumbang kepada masalah tekanan darah tinggi seperti stress, pemakanan tidak sihat, kurang bersenam, merokok. Sekiranya anda mengambil bacaan tekanan darah, dan bacaan anda lebih daripada 140/90 untuk tempoh yang lama, anda adalah pesakit yang mempunyai masalah tekanan darah tinggi atau hipertensi. Pemakanan seimbang, terutama mengurangkan pengambilan garam dalam makanan harian, boleh membantu mengurangkan risiko tekanan darah tinggi. Selain itu, pengambilan makanan yang tinggi nutrisi diperlukan seperti potassium, kalsium,…

  • Berpantang Lebih Mudah dengan Shaklee

    KakMah mengenali Shaklee semasa ttc (usaha untuk hamil), dan semestinya KakMah meneruskan pengambilan supplement Shaklee sepenuhnya semasa hamil dan berpantang. Walaupun tak ada pengalaman berpantang menggunakan product lain, tapi jujur KakMah rasa, berpantang dengan supplement Shaklee lebih mudah dan berkesan untuk KakMah, terutamanya semasa berpantang anak kedua. Sebab, KakMah melahirkan anak kedua di saat usia anak pertama baru mencecah 1 tahun 6 bulan (jarak dekat). Alhamdulillah, Allah memberi rezeki untuk KakMah berpantang secara normal untuk kedua-duanya. Jadi, masalah penjagaan tu tak sesusah mereka yang bersalin secara ceaser. Namun begitu, KakMah masih menerima beberapa jahitan akibat kesan sedikit koyakan (dan digunting) semasa bersalin. Syukur, dengan supplement Shaklee, luka bersalin cepat sembuh…

  • Gout dan Supplement Shaklee

    Pernah dengar tentang masalah Gout? Dalam kebanyakan makanan yang kita ambil setiap hari, terdapat asid uric pada kadar tertentu. Gout merupakan salah satu masalah athritis yang disebakan oleh pembentukan kristal asid uric pada sendi-sendi kita. Mereka yang  mengalami masalah gout mempunyai beberapa simptom yang perlu kita perhatikan. Sekiranya gout mula menyerang, segera tukar diet seharian dan elakkan makanan yang boleh menyebabkan gout bertambah kesannya. Antara simptom yang perlu dititikberatkan dan dipantau bagi mereka yang masalah gout ialah, Sakit di bahagian sendi, diikuti dengan rasa bahang, bengkak dan kemerahan Tempat yang biasa terjadi ialah di pangkal ibu jari kaki Sakit boleh berlanjutan dari jam ke hari, atau mungkin berminggu dengan bantuan…

  • Berhenti Merokok dengan Cepat, Senang

    Ramai yang ingin berhenti merokok, tapi tak tahu apa cara paling mudah untuk merokok. Untuk suami-suami terutamanya, anda diwajibkan berhenti merokok jika anda sayangkan isteri anda, anak-anak anda. Tahu kan, perokok sekunder berisiko lebih tinggi untuk mengalami komplikasi akibat asap rokok, berbanding dengan perokok tegar itu sendiri. Jadi, jangan pentingkan diri sendiri. Sayangi keluarga anda, ikhtiar untuk berhenti merokok. Jom kita dengar sharing istimewa daripada Encik ni. Berbelas tahun merokok, akhirnya terasa “bosan” dan “penat” untuk merokok. Lantas, ikhtiar dengan mengamalkan Vivix Shaklee. Pada saat video ini dibuat, beliau telah berhenti merokok selama 1 tahun. Berhenti Merokok Dengan Cepat untuk Selama-Lamanya from iReach HD on Vimeo. Nak tahu macam mana…