• Bagaimana Resveratrol Bantu Menurunkan Berat Badan?

    Ramai yang mengamalkan Vivix dan mendapat bonus penurunan berat badan, selain daripada kadar kesihatan yang lebih baik. Resveratrol iaitu salah satu bahan yang terdapat di dalam Vivix, merupakan antara nutrisi yang dapat membantu mengawal/menurunkan berat badan dengan selamat. Hebat kan? Macam-macam khasiat resveratrol ni. Sebab tu ramai sangat yang mencari Vivix dan mendapatkannya, walaupun harganya mahal. Bagaimana Resveratrol dapat membantu menurunkan berat badan? Resveratrol dikatakan dapat menggalakkan penurunan berat badan melalui 2 cara. Menurut kajian, resveratrol dikatakan merangsang genes SiRT1 dalam tubuh badan kita. Genes ini membantu mengurangkan lemak bagi mereka yang mengamalkan diet pengurangan kalori. Dengan pengambilan resveratrol semasa diet, ia memberikan lebih significant pengurangan kalori. Selain itu, disebabkan…

  • 7 Sebab Kenapa Resveratrol Bagus Untuk Sendi (Joints)

    Sendi adalah salah satu komponen penting pada bahagian “joints” kita seperti di lutut. Namun, ramai yang mengalami masalah sakit lutut, walaupun di usia mudanya. Kesihatan sendi perlu dijaga sejak dari awal lagi. Pengambilan kalsium, omega-3 adalah salah satu ikhtiar dan merupakan nutrisi diperlukan untuk kesihatan sendi dan tulang yang sihat dan kuat. Adakah anda tahu, bahawa, resveratrol juga dapat membantu menguatkan sendi dan meningkatkan kesihatan sendi. Apa itu Resveratrol? Resveratrol merupakan sebatian polifenol semulajadi yang dihasilkan oleh tumbuh-tumbuhan untuk melindungi diri mereka daripada dirosakkan oleh pathogens (sejenis agent yang menyebarkan penyakit). Apabila ia dijadikan sebagai supplement dan diamalkan oleh kita, resveratrol bertindak sebagai anti oksidan dan dapat membantu melindungi sel…

  • Resveratrol Untuk Kulit Yang Sihat

    Tahu tak apa itu Resveratrol? Resveratrol adalah salah satu nutrisi yang terdapat di dalam supplement Shaklee yang paling mantap iaitu, VIVIX. Kehadiran resveratrol di dalam vivix menjadikannya supplement anti-aging, anti-oxidant yang paling berkesan. Sebab tu, ramai yang mencari vivix untuk kesihatan kulit mereka kerana kandungan resveratrol bersama dengan polifenol, memberikan khasiat terbaik untuk menyihatkan sel kulit. Resveratrol dikenali sebagai anti-oksidan semulajadi yang terdapat di dalam jumlah yang tinggi di kalangan buah-buahan tertentu, antaranya ialah anggur. Sebab itu, Vivix dihasilkan daripada bahan yang sememangnya tinggi khasiat resveratrol seperti Anggur Muscadine (sebiji harga mencecah RM100 tau), Purple Carrot, Elderberry, dan Japanese Knotweed. Bagaimana Resveratrol membantu Menyihatkan Kulit? Kulit kita memerlukan khasiat collagen…

  • Promosi Vivix untuk Ahli Baru Daftar

    Nyampah tau Shaklee ni. Buat promosi untuk mereka yang daftar keahlian Shaklee dalam bulan November 2017 ini sahaja. Yang memang dah sedia ada SID macam KakMah ni, tak boleh lah nak grab offer yang sangat menguntungkan ni. Sememangnya, offer ni memang sentiasa dinanti-nantikan oleh SID sebab JIMAT sangat. So, pada mereka yang memang dah mula jatuh cinta dengan Vivix, tapi belum register keahlian, bolehlah grab offer ni cepat. Jangan terlepas keretapi pula tau. Jimat pembelian sehingga RM155 sebab…. Jimat sehingga 15% berbanding harga bukan ahli, RM475 sebotol Jimat lagi 5% discount KHAS untuk yang baru daftar DAN beli twinpack vivix Jimat berganda lagi sebab boleh dapat cashback bonus ≈ RM36…

  • Jangan Abaikan Masalah Tekanan Darah Tinggi

    Tekanan darah tinggi ni merupakan pembunuh # 1 yang paling senyap di dunia. Ia dikatakan sebagai pembunuh senyap kerana ia jarang menunjukkan simptom yang ketara. Tekanan darah tinggi boleh menyerang sesiapa sahaja, tidak kira wanita atau lelaki, tua atau muda. Persekitaran boleh menyumbang kepada masalah tekanan darah tinggi seperti stress, pemakanan tidak sihat, kurang bersenam, merokok. Sekiranya anda mengambil bacaan tekanan darah, dan bacaan anda lebih daripada 140/90 untuk tempoh yang lama, anda adalah pesakit yang mempunyai masalah tekanan darah tinggi atau hipertensi. Pemakanan seimbang, terutama mengurangkan pengambilan garam dalam makanan harian, boleh membantu mengurangkan risiko tekanan darah tinggi. Selain itu, pengambilan makanan yang tinggi nutrisi diperlukan seperti potassium, kalsium,…