• 11 Sebab Kenapa Perlu Makan Telur

    Siapa suka makan telur? Boleh geng dengan anak KakMah. Depa memang hantu telur. Hehe. Paling suka kalau masak telur mata atau telur rebus. Boleh makan sampai berbiji-biji. Tapi KakMah bukan nak cerita pasal anak KakMah gemarkan telur. KakMah nak share kenapa kita perlu makan telur ni. Tak kiralah telur apa pun, sebab telur adalah salah satu sumber protein yang lengkap. Sama seperti sumber makanan yang lain, adalah penting untuk kita memastikan cara penyediaan telur ini tidak membunuh khasiat dan nutrisi yang terdapat di dalam sebiji telur. Macam-macam cara kita boleh gunakan untuk masak telur. But make sure, it is a healthy way. Campur dengan salad ke, atau makanan lain yang…

  • Flash Sale 2 Hari (7-8 Julai 2018)

    Berita baik untuk semua peminat dan penggemar setia produk Shaklee. Bermula dari hari ini, iaitu 7 Julai sehingga esok 8 Julai 2018, Shaklee buat flash sale promotion untuk anda semua. Ada yang less 5%, ada yang less 10%. Sangat berbaloi dan jimat sangat. So, jangan tunggu lama-lama. Terus hubungi SID anda, untuk dapatkan flash sale promo ni hari ni juga. Jangan lepaskan peluang anda untuk grab promo ini sekarang. Nak lebih jimat, boleh daftar sebagai ahli Shaklee. Yuran keahlian hanyalah RM75 sahaja. Jimat sehingga 10-20% untuk setiap barangan Shaklee, berbanding harga pasaran. Hubungi KakMah untuk dapatkan supplement anda.

  • 15 Makanan Bantu Tingkatkan Sistem Ketahanan Badan

    Ada orang yang sangat mudah untuk jatuh sakit. Apabila terlalu penat, stress, mulalah rasa nak demam, selsema pun mula wujud. Ini mungkin merupakan salah satu simptom bahawa sistem ketahanan badan (imunisasi) anda tidak kuat. Sistem imunisasi merupakan sistem semulajadi dalam badan kita untuk melawan segala jenis bakteria, virus, kuman, parasit, yang boleh menyebabkan kita lemah dan jatuh sakit. Sistem imunisasi yang kuat membantu menjadi penghalang utama yang menghalang “penceroboh” ini daripada memasuki badan kita. Jika sistem imunisasi lemah, maka senanglah untuk berjangkit atau terkena penyakit seperti demam, selsema, batuk. Penting untuk kita menjaga tahap kesihatan kita. Kita perlukan badan yang sihat, kuat untuk meneruskan rutin harian seperti biasa. Jika kita…

  • Promosi Vivix 11-15 May 2018

    Istimewa kepada anda yang sedang berfikir apakah hadiah yang terbaik untuk anda berikan pada insan yang tersayang. Selain daripada “benda”, apa kata jika anda hadiahkan mereka supplement botanikal yang sangat hebat dan sedap ni, untuk kesihatan ibu bapa anda. In Shaa Allah, bila mereka sihat, mereka akan bertambah bertenaga, happy dan boleh melakukan amal ibadah dengan baik. Hanya dari 11 sehingga 15 Mei 2018 sahaja, promosi sangat terhad sempena Parents’ Day. Dapatkan minuman botanikal hebat ini sebanyak 2 botol dan dapatkan discount sehingga 5%. Sangat jimat. Paling penting, inilah hadiah terbaik untuk ibu bapa anda. Free Membership Free Postage Cashback bonus ± RM35   Kenapa Vivix? Vivix dihasilkan daripada 4…

  • Masalah Eczema – Simptom dan Tips Mengurangkan

    Selalu kan dengar tentang masalah eczema ni? Eczema adalah masalah berkaitan dengan kulit, dimana kulit keradangan dan iritasi. Kulit menjadi kering, kemerahan, gatal-gatal, ada juga yang seakan kulit pecah. Masalah eczema ni boleh terjadi di mana-mana bahagian badan. Ada beberapa jenis eczema tapi yang paling biasa terjadi ialah atopic dermatitis atau atopic eczema. Atopic bermaksud penyakit yang boleh diwarisi dan boleh mencetuskan alahan lain seperti asma, demam. Ada beberapa situasi yang boleh trigger eczema ni untuk terjadi seperti stress, panas, berpeluh, kulit kering, terlalu sejuk, atau mungkin terdedah kepada persekitaran yang boleh mengakibatkan iritasi seperti kayu, kain synthetic, sabun. Ketahui Simptom Eczema Kulit kering, gatal, kelihatan seperti kulit tebal dan…