• 5 Sebab Kenapa Anda Perlukan CoQ10

    Setiap sel tubuh badan kita ni memerlukan satu zat nutrisi yang dipanggil coenzyme CoQ10. CoQ10 ni bertanggungjawab untuk memberikan tenaga pada setiap sel dalam badan kita ni. Boleh dijumpai dalam mitochondrion (powerhouse of the cells). Sel tubuh kita akan membakar gula dan lemak daripada makanan yang kita makan setiap hari. Begitu juga dengan nutrien yang terdapat dalam makanan tersebut, juga akan terurai dan ditukarkan kepada tenaga. Proses ini memerlukan coenzyme CoQ10 untuk mencetuskan tenaga tersebut. Ini bukan one-time proses, tapi proses yang sentiasa berterusan untuk memastikan jantung kita kekal bekerja dan membolehkan organ-organ dalaman lain berfungsi dengan baik untuk membekalkan aliran tenaga yang berterusan. Kenapa CoQ10 ini penting dalam tubuh…

  • 7 Makanan Yang Perlu Dielakkan Oleh Pesakit Diabetes

    Menurut sumber Berita Harian online yang bertarikh 15 November 2017 yang lalu, Kementerian Kesihatan Malaysia menganggarkan lebih 3.6 juta rakyat Malaysia menghidapi masalah diabetes, iaitu kandungan gula di dalam darah adalah tinggi (juga dikenali sebagai kencing manis). Lebih memeranjatkan lagi ialah, separuh daripada bilangan tersebut, iaitu 1.8 juta rakyat Malaysia masih belum di-diagnosed kerana masih masih menjalani ujian saringan. Selain itu, 1.78 juta penghidap diabetes di Malaysia adalah kaum wanita. Adalah penting untuk kita menjaga pemakanan seharian, agar dapat mengelakkan daripada risiko penyakit ini. Amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang, juga lakukan senaman ringan setiap hari untuk lebih sihat, cerdas, dan cergas. Bagi mereka yang telah di-diagnosed menghidap masalah diabetes…

  • Promosi Si Merah Vivix Disember 2017

    Shaklee ni pandai tau. Awal tahun dah buat promosi ni, hujung tahun pun sama juga nak buat promosi yang sama, sempena penutup 2017. Hebat kan? Si Merah Vivix, sememangnya menjadi pujaan hati ramai orang. Sebab itu, Vivix berada di ranking pertama dalam senarai Top Seller Products di Malaysia. Hebat kan? Sungguhpun harganya mencecah RM475 sebotol for non-member, tapi tetap ramai yang mengamalkan Vivix dalam diet seharian. Sebab, kesan anti oksidannya yang jauh lebih baik berbanding product lain di pasaran, terutama product tempatan. Dan, semestinya, Vivix dihasilkan dari hasil kajian yang sangat terperinci. Kerana Shaklee sentiasa ingin memastikan product nya selamat diamalkan, dihasilkan secara semulajadi, dan paling penting, berkesan. Vivix dihasilkan…

  • 6 Sebab Utama Anda Perlukan Supplement Vivix (Resveratrol)

    Resveratrol adalah supplement yang tinggi khasiat anti-oksidan. Resveratrol merupakan sejenis sebatian polifenol yang yang mengandungi anti oksidan yang sangat tinggi. Resveratrol adalah bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan untuk melindungi diri dari jangkitan kuman, kulat, tekanan, sinar UV, dan banyak lagi. Polifenol adalah daripada kumpulan phytonutrien yang juga terdapat secara semulajadi dalam tumbuhan. Polifenol juga kaya dengan anti oksidan dan melindungi sel daripada rosak secara efektif. Terdapat banyak kajian tentang pengambilan resveratrol secara consistent, untuk tahap kesihatan kita. Dan, di antara kajian tersebut, terdapat 6 sebab utama kenapa kita perlukan resveratrol dalam diet seharian kita. KakMah share melalui infographic ini ya. 6 Sebab Perlunya Pengambilan Resveratrol sebagai Supplement Membantu meningkatkan ketahanan…

  • Infographic: Kenapa Vivix Bagus Untuk Kesihatan Sendi

    Kita memerlukan sendi yang sihat supaya pergerakan kita lancar dan mudah. Namun semakin kita meningkat usia, kesihatan sendi kita boleh berkurangan sekiranya nutrisi di dalam badan tidak mencukupi, atau radikal bebas menyerang bahagian dalaman kita. Sememangnya kita sentiasa terdedah dengan serangan radikal bebas. Stress (tekanan) juga adalah salah satu radikal bebas (tahu tak?). Pengambilan resveratrol yang consistent dapat membantu meningkatkan kesihatan sendi kita. Bagaimana? KakMah share kan infographic untuk anda. Berminat untuk mendapatkan Vivix untuk anda atau orang tua anda? Boleh hubungi KakMah sekarang. Pembelian 2 botol membolehkan anda mendapat keahlian Shaklee secara percuma. Dan anda layak juga mendapatkan bonus sehingga RM35. Info lanjut, hubungi KakMah. *Disclaimer*