• Masalah Eczema – Simptom dan Tips Mengurangkan

    Selalu kan dengar tentang masalah eczema ni? Eczema adalah masalah berkaitan dengan kulit, dimana kulit keradangan dan iritasi. Kulit menjadi kering, kemerahan, gatal-gatal, ada juga yang seakan kulit pecah. Masalah eczema ni boleh terjadi di mana-mana bahagian badan. Ada beberapa jenis eczema tapi yang paling biasa terjadi ialah atopic dermatitis atau atopic eczema. Atopic bermaksud penyakit yang boleh diwarisi dan boleh mencetuskan alahan lain seperti asma, demam. Ada beberapa situasi yang boleh trigger eczema ni untuk terjadi seperti stress, panas, berpeluh, kulit kering, terlalu sejuk, atau mungkin terdedah kepada persekitaran yang boleh mengakibatkan iritasi seperti kayu, kain synthetic, sabun. Ketahui Simptom Eczema Kulit kering, gatal, kelihatan seperti kulit tebal dan…

  • Result Full Blood Test Mengejutkan

    Baru-baru ni, kat ofis KakMah ada buat ujian saringan darah. Untuk check tahap kesihatan melalui ujian darah. Selain daripada check benda asas berkaitan dengan darah kita seperti hemoglobin, total red/white blood cells, platelet, ada juga ujian lain untuk check tahap kesihatan hati, buah pinggang, gout, kencing manis, cholesterol, thyroid, rheumatoid athritis factor, hepatitis B, h.pylori. Sepanjang KakMah kerja kat sana, memang selalu ofis ni buat Ujian Saringan Darah gini. Tapi, of course kena bayar sendiri. Hehe. Sebelum ni KakMah tak terfikir pun untuk buat, tapi sebab KakMah fikir, KakMah perlu tahu tahap kesihatan KakMah, terutama selepas 6 tahun mengamalkan supplement Shaklee ni. KakMah buat tambahan test untuk check existence of…

  • 15 Simptom Kanser Yang Anda Perlu Titik Beratkan

    Kita lebih tahu akan diri kita sendiri. Kita boleh sedar sekiranya ada sesuatu yang berlainan atau perubahan yang dialami badan kita. Oleh itu, untuk sebarang perubahan tersebut, sekiranya ia termasuk di dalam 15 simptom ini, anda digalakkan untuk terus berjumpa dengan pakar untuk pemeriksaan selanjutnya. Jangan biarkan berlarutan. Jika masalah kesihatan dapat diagnosed lebih awal seperti kanser atau masalah lain, anda mungkin dapat menyelamatkan nyawa anda sendiri dengan mengikuti treatment yang disediakan dan disarankan oleh doktor anda. Jangan diamkan diri tau. Perubahan pada kulit Wujudnya spot baru pada kulit atau spot yang berubah size, bentuk, warna. Ada tanda yang kelihatan berlainan daripada sebelumnya. Petanda cancer kulit. Batuk yang berpanjangan Batuk…

  • Sakit Akibat Gout Semakin Berkurangan dengan Shaklee

    Gout sebenarnya antara penyakit yang selalu kita dengar. Seringkali ia terjadi di kalangan kaum lelaki berusia antara 30 hingga 60 tahun. Manakala ianya jarang terjadi pada kaum wanita sebelum masuk peringkat menopause. Tahu tak apa itu Gout dan bagaimana ianya boleh terjadi, terutama jika anda tidak mengawal pemakanan seimbang sejak dari awal lagi? Gout merupakan sejenis penyakit sendi atau athritis yang berpunca daripada asid uric yang berlebihan dan ianya terkumpul di dalam sendi kita. Pada keadaan individu yang normal, ginjal akan menapi asid uric dan mengeluarkannya melalui tubuh badan kita iaitu peluh. Sekiranya terdapat kumpulan asid uric yang berlebihan, maka ianya akan membentuk kristal dan terperangkap di dalam sendi. Gout…

  • Promosi Set Kulit Cantik Februari 2018

    KakMah nak update uolls tentang promosi bulan Februari 2018. Well, sepertimana semua pun mungkin dah perasan, Shaklee bakal launch skincare terbaru mereka, iaitu YOUTH Skincare. In Shaa Allah, bulan March nanti. Bersempena dengan launching tersebut, Shaklee bagi chance pada mereka yang inginkan kulit sihat, cantik, berseri, gebu, mulus untuk dapatkan supplement kecantikan supaya anda mendapat double effect terutama selepas menggunakan YOUTH nanti. Cantik dalaman dan luaran. Dapatkan 4 kotak Collagen Powder bersama dengan 1 botol Vitamin C dengan penjimatan lebih 10%. Kenapa lebih? Sebab anda juga layak untuk mendapat FREE membership dan membuat pembelian pada harga ahli (lebih murah 10-20% dari RP). Kenapa Collagen? Badan kita ni sebenarnya memang dah…