Pengalaman Menghadiri Shaklee Convention 2017

Hujung minggu lepas (29 April), Shaklee mengadakan Shaklee Convention 2017 di Sunway Resort Hotel & Spa. Beribu-ribu Shaklee Independent Distributor (SID) yang hadir dari serata Malaysia (Selatan, Utara, Sabah, Sarawak, Pantai Timur). Semua SID berkumpul untuk meraikan mereka yang layak menerima Stars Achievers Award (SAA) berdasarkan pencapaian mereka sepanjang cycle 2016/17 yang berakhir March 2017 yang lalu. Ada few categories ditawarkan. Dan semestinya, ini menjadi idaman setiap SID yang aktif ber-bisnes. Sebab, ia bagaikan satu penghargaan selepas penat lelah dan bertungkus lumus berusaha, sharing sepanjang satu tahun tu.

Belum rezeki Kak Mah lagi tahun ni. Tapi, in shaa Allah, dengan izin-Nya, Kak Mah juga bakal naik ke pentas itu tahun depan. Berimpian itu percuma. Jadi, kenapa perlu berhenti bermimpi? Best nya menjadi penerima SAA ni sebab bukan hanya award sahaja boleh dapat. Tapi juga boleh dapat incentive bonus.

Masa SC ni, kami meraikan Master Coordinators baru. Mereka turun berkongsi dengan peserta, tentang cerita mereka dengan bisnes Shaklee ni. Teringat pada salah seorang Master ni. Beliau kata, beliau nak berikan vivix pada husband, parents, anak-anak. Tapi umum pun tahu, vivix ni mahal. Namun begitu, masih ramai berhempas pulas untuk beli vivix disebabkan khasiatnya yang memang tiada tandingan. Beliau pun bukan antara orang yang “kaya” untuk sponsor orang sekeliling dan tersayang dengan sebotol vivix setiap bulan. Beliau kata, “So how? Find money lo”. Disebabkan tu, beliau buat shaklee ni betul-betul. Stay focus. And now, she is Master Coordinator with income more than 6 digits per year (or maybe per month).

Begitu juga dengan Master Adilah Manaf dan Fahmy Shuhaimi. Mereka consistent buat 3S iaitu Sharing, Sponsoring, Servicing. Plus 1 lagi S iaitu Solat. Dan best nya lagi mereka ni, mereka jual pada harga Retail. Ya, retail pada mereka yang bukan ahli. So, siapa kata jual harga retail takde orang nak beli?

Boleh dengar perkongsian mereka dalam video ni.

Shaklee Conference 2017 Master Adilah & Master Fahmy from iReach HD on Vimeo.

Memang terkesan dengar perkongsian Master-Master hebat. Terutama dengan Master Lyna Noh dan Zainul Anuar. Mereka ni adalah top upline Kak Mah. Dulu, Master Z ni tak support pun wife nya buat bisnes Shaklee. Tapi Master Lyna tetap consistent, sebab beliau ada push factor yang sangat kuat. Bila Master Z dah nampak keberkesanan dan future in shaklee business, maka beliau pun start bantu wife nya. Dan sekarang, both bergerak bersama-sama buat Bisnes Shaklee.

Sebab tu, Shaklee is a family business.

Kak Mah berbangga ada dalam group paling hebat di Malaysia, iaitu iReach. Alhamdulillah.

#ireachfamily – cuba teka Kak Mah dimana?

Semoga Kak Mah juga turut berjaya seperti mereka yang lain. Ameen.

Anda juga ingin turut serta join bisnes Shaklee? Boleh roger Kak Mah.

Promosi Vivix Sangat Jimat

Ummi sangkakan dah update tentang promosi bulan awal tahun (Januari 2017). Rupanya belum lagi ya? Hehe. Maaf. Biasalah, sibuk melayan karenah anak-anak, disamping bisnes Shaklee yang semakin maju ni. Alhamdulillah.

Ni ummi nak share, bulan ni promosi super tonic anti oxidant, anti aging, anti cancer shaklee iaitu VIVIX. Ya, pembelian vivix bulan ni membantu anda untuk lebih jimat dan berpeluang dapat cashback bonus yang banyak. Pada yang belum pernah mencuba vivix, inilah masanya.

Promosi Januari 2017

 

Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan botol vivix anda hari ini juga. Grab promosi ini dan nantikan 15 Februari untuk anda dapatkan cashback bonus anda tu.

Nak tahu kenapa vivix ni best?

Click link ini untuk tahu apa istimewanya vivix.

Click link ini untuk tahu kaitan vivix dan DNA kita.

Info lanjut, boleh roger Ummi okeh.

Seronok ke Buat Shaklee?

Sejak ber-Shaklee ni, macam-macam perubahan saya dapat. Bukan hanya Shaklee effect, tapi juga dari segi perwatakan, kerohanian, serba serbi. Saya kenal ramai orang melalui bisnes Shaklee yang saya buat ni. Sebab saya ada support group yang sangat membantu dan beri dorongan untuk lebih sharing dan tetapkan target. Dari persahabatan itu, saya belajar banyak benda. Sesekali, mereka kongsi tips bisnes. Sesekali, mereka kongsi tips berkaitan agama. Ada masanya, hal tak terfikir dek akal pun dikongsikan. Supaya sama-sama timba ilmu bersama.

Menarik Tentang Shaklee

Alhamdulillah, saya bersyukur ditemukan dengan group saya sekarang ni. Sebab masing-masing tak lokek ilmu. Sering berkongsi. Dan paling best, masing-masing kerap beri semangat.

Terima kasih pada mommy Suzie saya (group: Suzie Shakleenator), ibu Ct (group: The Dream Builders), mama Azrin (group: OSF), mami Hadha (group: Supermom), mami Lyna (group: ireach), dan kak N (group: Euphoria).

Banyakkan group saya. Tapi dari group inilah saya banyak dapat ilmu duniawi dan agama.

Selain bonus yang menyebabkan saya kuat dan kekal bersama Shaklee, Shaklee juga tawarkan percutian bertaraf 5 bintang secara PERCUMA. Samada percutian dalam negara, luar negara, malah Umrah pun ada. Kalau cukup point, layaklah join percutian tu. Kalau tak cukup, tengok je la kawan-kawan lain pergi. Tapi jangan patah semangat. Nak jeles, silakan jeles. Tapi biarlah jeles yang positif. Jadikan itu sebagai pemangkin semangat untuk lebih berjaya.

Dan itu yang saya sedang buat. in shaa Allah, one day saya juga akan berjaya seperti mereka yang lain. Ameen.

Uolls nak join group ahkak (group: Stars Achievers)? Meh roger cepat.

signature 3

Kenapa Shaklee Jadi Pilihan Hati?

Perkenalan saya dengan supplement Shaklee ni masa saya tengah usaha nak hamil. Sahabat saya suggest. Sebab masa tu, saya baru lepas keguguran kandungan pertama. Saya bermula tahun 2012. Walaupun time tu belum ada rezeki untuk hamil, tapi apa yang buat saya jatuh cinta dengan produk shaklee ialah saya dapat kesan positif lain terutama kat kulit muka ni. Hehe.

Pengedar Shaklee Seremban

Bila dah seronok consume supplement Shaklee, dah rasa kelebihan dan khasiat dia, saya decide nak join bisnes Shaklee pula. Lagi pun, bisnes shaklee ni sangat adil. U buat, u dapat. U buat bodo, takdo apo u dapat. Nganga je la sorg-sorg. Jangan salahkan org lain kalau u tak success. Itulah bisnes Shaklee.

Dan kenapa dan apa yang buat saya kekal dengan shaklee ni dan masih consistent amalkan supplement shaklee ialah because of everything. Dari landmark study nya, marketing system nya, shaklee effect nya. Everything. Alhamdulillah. Allah bukakan jalan dan temukan saya dengan bisnes ni.

And of course, saya buat bisnes ni bukan takat nak dapat side income je. Saya nak change kepada main income. Settlekan segala hutang, having my time freedom. And most important thing is, become a WAHM. in shaa Allah.

Pada yang membaca, doakan saya ya. Doakan saya jadi WAHM sebelum September 2017 dengan income berpuluh ribu setiap bulan. Ameen.

signature 3

Promosi Register Ahli Tinggal 3 Hari Lagi

Masih ingat lagi tentang promosi Shaklee bulan ni? Berkaitan tentang register sebagai ahli, dan anda boleh dapatkan lecithin atau alfalfa secara PERCUMA. Tak ingat? Cuba tengokĀ link ini. Promosi ni tinggal 3 hari sahaja lagi tau. Promosi berakhir pada 31 Oktober 2016 ni.

Tak tahu apa nak beli, untuk cukupkan 100 atau 200 uv? Saya cadangkan beberapa set yang anda boleh ambil, bersesuaian dengan masalah dan tahap kesihatan anda. Tapi tak semestinya set ni aje yang anda boleh beli. Anda juga boleh dapatkan supplement lain dan cukupkan syarat untuk mendapatkan alfalfa dan lecithin secara percuma.

Promosi Oktober 01

Promosi Oktober 02

Promosi Oktober 03

Promosi Oktober 04

Haaa.. Ini cadangan sahaja ya. Kalau tak nak set ni, boleh contact saya for more details. Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan lecithin atau alfalfa anda. Register sekarang. 3 hari je lagi tinggal.

signature 3

*Disclaimer*