Kecantikan,  Kesihatan,  Panduan Kesihatan,  Penjagaan Kulit,  Testimoni Set Kulit,  Testimoni Set Shaklee

Cara Hilangkan Kesan Parut Chickenpox

Pernah dengar tentang Chickenpox? Chickenpox adalah jangkitan virus varicella-zoster. Biasanya masalah chickenpox ni selalu menyerang anak-anak kecil, terutama yang berusia 2 tahun dan ke bawah. Tetapi, tidak mustahil untuk orang dewasa juga mengalami masalah chickenpox ini.

Antara simptom awal ialah terdapat ruam kulit yang gatal-gatal serta lepuh. Setelah beberapa hari dijangkiti, kesan lepuh itu mula muncul dan merekah. Simptom ini mula kelihatan dalam masa 10-21 hari selepas anda bersentuhan dengan mereka yang mempunyai virus ini atau persekitaran tersebut juga dijangkiti.

90% kes adalah terdiri daripada anak-anak kecil yang berusia kurang dari 2 tahun. Namun, jika anda tergolong dalam golongan ini, anda juga berkemungkinan mengalami masalah yang sama juga:

Tak pernah kena sebelum ni

Tak pernah ambil vaksin

Bekerja di sekolah atau pusat jagaan kanak-kanak

Tinggal bersama dengan anak-anak

Virus ini sangat mudah merebak. Jadi, pastikan anak-anak anda dan diri anda sendiri tidak bersentuhan dengan mereka yang mengalami masalah ini. Disebabkan itulah, antara cara untuk mengelak daripada mudah dijangkiti adalah dengan mengambil vaksinasi. Di klinik kesihatan kerajaan terdapat vaksin ini secara percuma. Jika swasta, hanya perlu bayar RM1 sahaja untuk appointment.

Bila dah kena chickenpox ni, satu hal yang paling kita risau adalah parut daripada chickenpox ni. Kalau kanak-kanak, cepat surutnya. Tapi untuk orang dewasa, chickenpox ni boleh menjadi semakin mengganas dan parutnya boleh makan masa bertahun untuk hilang.

Profesor Zamri Rosli berkongsikan pengalaman beliau yang pernah mengalami chickenpox pada usia 43 tahun. Pelbagai produk beliau amalkan untuk membantu beliau mengurangkan kesan dan parut chickenpox. Alhamdulillah, berkat consistent mengamalkan supplement Shaklee, kulit beliau sekarang semakin cantik dan parut chickenpox tiada lagi.

Bermula dengan Nutriferon dan Garlic Complex untuk membantu meningkatkan antibodi dalam badannya, masalah pedih akibat chickenpox yang melepuh dan mengeluarkan cecair semakin berkurangan. Diikuti dengan supplement lain yang membantu memberikan tenaga pada beliau serta mengurangkan parut dengan cepat.

Jika anda juga mengalami masalah yang sama, hubungi KakMah untuk mendapatkan supplement Shaklee ini. Konsultasi percuma diberikan kepada anda yang membeli dengan KakMah. Dapatkan produk anda sekarang.

*Disclaimer*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *