OsteMatrix,  Pengambilan Kalsium

Bagaimana Memilih Supplement Kalsium Yang Betul?

Kali ini, kami ingin berkongsi dengan anda, bagaimanakah cara untuk memilih supplement kalsium yang terbaik untuk kesihatan tulang anda? Sebelum kami berceloteh panjang tentang cara pemilihan yang betul, ingin kami kongsikan dengan anda, satu anologi menarik agar anda lebih faham tentang pentingnya pengambilan kalsium dalam kehidupan seharian anda.

Bayangkan sekiranya anda ingin membeli sebuah rumah.. Rumah mana satu yang akan menjadi pilihan anda? Adakah rumah di sebelah kiri, dimana batu batanya sama sekali tidak stabil dan amat rapuh? Atau adakah rumah di sebelah kanan, dimana batu batanya sangat kuat dan tidak mudah goyah? Sudah ada jawapan anda?

Itulah juga jawapan anda dalam memilih supplement kalsium yang terbaik. Tulang kita ibarat tiang rumah, yang perlu diisi dengan “batu bata” yang kuat dan stabil supaya tahan lebih lama dan tidak rapuh. Kalsium semata-mata mungkin boleh memenuhi keperluan harian anda, tetapi sekiranya diambil bersama dengan magnesium dan vitamin D, kesan penyerapan kalsium ke dalam tulang anda adalah lebih TINGGI! Maka, ia ibarat “batu bata” yang disapu dengan simen untuk menguatkan lagi strukturnya. “Tiang rumah” masih boleh dibina dengan batu bata, tetapi adakah ia kuat tanpa “simen”?

Faham anologi kami? ^^

OsteMatrix daripada Shaklee adalah salah satu supplement kalsium yang lengkap dengan vitamin D, magnesium, dan nutrisi lain untuk kesan penyerapan kalsium yang lebih tinggi. Dan ianya juga disarankan oleh kebanyakan doktor perubatan kerana khasiatnya dan nutrisinya.

Hanya berharga RM61.25 sebotol, 120 biji OsteMatrix akan menjadi milik anda.

Hubungi kami atau click link ini untuk order!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *