• Promosi Shaklee Julai 2018

    Welcome July 2018. Alhamdulillah, June berlalu dengan tenang, penuh dengan kejayaan. In Shaa Allah, more to comes in July 2018. Ameen. Bagaimana dengan azam dan target anda bulan ni? Pejam celik, kita dah pun melepasi pertengahan tahun 2018. Rasa macam baru semalam je celebrate new year 2018 kan? Hari ni dah masuk July dah pun. Another half sebelum masuk ke tahun 2019. Dalam banyak-banyak azam dalam list tahun 2018, dah berapa banyak anda capai? Jom muhasabah diri semula dan plan balik untuk capai target kita. So, another new months, of course, adalah new promotions daripada Shaklee. Istimewa untuk semua rakyat Malaysia, terutamanya SIDs. Shaklee masih lagi fokus dengan kecantikan pada…

  • 8 Sebab Kesuburan Suami Isteri Boleh Terganggu

    Pasangan berkahwin ni ada masanya dikurniakan rezeki zuriat awal, ada yang lewat. Tapi kita sebagai manusia, perlu ikhtiar bersungguh-sungguh untuk capai sesuatu. Selain daripada doa, tawakal pada Allah. Bab zuriat ni, bergantung juga pada tahap kesuburan kita. Ada pasangan yang tiada masalah. Sebab tu rezeki mereka, dapat zuriat awal. Namun ada juga di antara pasangan yang diuji dengan masalah kesuburan. Dan ini menyebabkan isteri sukar untuk hamil. Masalah kesuburan bukan hanya pada wanita. Lelaki juga ada tahap kesuburan mereka. Malah, kesuburan lelaki adalah sangat penting sebab sperma mereka berjuang untuk sampai ke ovum isteri dan bersatu. Jika sperma suami lemah, kuantiti tidak mencukupi, maka kebarangkalian untuk isteri hamil juga tipis.…

  • Pengedar Shaklee Aktif di Seremban

    Adakah anda penggemar supplement Shaklee dan menetap di Seremban? Anda perlukan supplement Shaklee pada kadar segera dan boleh COD? Jangan risau kerana KakMah adalah pengedar Shaklee di sekitar Seremban / Senawang / Seremban 2.  Jika anda memerlukan supplement atau barangan Shaklee yang lain seperti YOUTH skincare, Get Clean Set, Herbal Blend Cream, anda boleh menghubungi KakMah. NOOR HASYIMAH BT ZAINAL SID # 885670 FB: Shima Zainal No Tel: 0196972866 KakMah mengamalkan supplement Shaklee sejak tahun 2012, sebagai ikhtiar untuk hamil. Sejak dari itu, KakMah meneruskan pengambilan supplement Shaklee sehinggalah sekarang. KakMah boleh bantu anda dengan masalah berikut dan dapat memberikan konsultasi terbaik berdasarkan pengalaman dan pembacaan KakMah. Kesuburan Kehamilan…

  • 5 Sebab Puasa tu Sangat Bermanfaat

    Puasa ni, selain daripada kewajipan kita sebagai umat Islam untuk menunaikan ibadah puasa ni, tapi sebenarnya, puasa ni ada lebih banyak manfaat, terutama dari segi kesihatan. Sebab itu, ada juga non-muslim yang cuba untuk berpuasa, terutama mereka yang nak badan rasa lebih ringan, bertenaga. But of course, cara mereka berpuasa lain daripada umat Islam berpuasa. Apabila seseorang itu telah baligh, maka wajiblah baginya untuk berpuasa di bulan Ramadhan. Umur seseorang itu untuk baligh, berbeza-beza. Sebab itu, ada juga ibu bapa yang mengajar anak mereka untuk berpuasa pada usia yang awal. Seperti 4, 5, 6 tahun. Pada permulaan tu, dah semestinya, banyak karenah mereka. Dan kita sebagai ibu bapa pun, jangan…

  • 5 Sebab Kenapa Kena Ambil Collagen

    Badan kita sebenarnya memerlukan pelbagai nutrisi untuk sentiasa sihat, kuat. Ini untuk memastikan kita sentiasa bertenaga, tidak lesu, mampu untuk menjalani rutin harian dengan penuh semangat, dedikasi. Nutrisi ini bukan hanya untuk dilihat dari luaran atau fizikal sahaja, tapi juga dalaman kita. Kita nak pastikan sel kita sihat, mampu melawan sel-sel jahat daripada menyerang badan kita. Antara nutrisi yang dimaksudkan ialah paling asas sekali iaitu protein, zat besi, kalsium, vitamin C, pelbagai jenis vitamin B, dan banyak lagi. Tahu tak, collagen juga merupakan antara nutrisi yang badan kita perlukan. Ramai orang beranggapan, collagen bersamaan dengan kecantikan. Tapi, tahu tak, collagen sebenarnya memberi khasiat lebih daripada kecantikan. Cuba kita lihat bayi…